- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- момичета ... защо трябва да сте такива ?!?!
И аз не съм използвала думата "прислужница", просто това е патриархален модел, който още го има в някои източни страни. (не визирам Близкия Изток, а по-скоро Япония напр.)
Моделът е на жена-помощница, жена-рамо, като мъжът си върши там неговите дела, а жената е просто утеха, подкрепа и т.н.
Не че е лошо, просто всеки е жертва на времето и семейството си.
Аз съм завладяна от идеята жената, която прави същите "важни неща" като мъжа и по-малко мисли как да му оглади ризата, оправи вратовръзката и т.н.
Просто казвам, не съм се заяла. Не е нужно да се изопачават думите.![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Защо жената да не е утеха и подкрепа? Просто няма да е 'само' това в 21 век, а ще е равна с него. Но пак може да е рамо, домакиня и утеха в края на тежкия ден.
Знам, че не си използвала 'прислужница', но помислих, че имаш това впредвид. Sorry.![]()
Попаднал си на "разглезено бебе"!Такива ги има в мъжки и в женски род.![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
А защо и мъжът да не е утеха и подкрепа за жената? Защо нещата трябва да са едностранни?
В нашата връзка си угаждаме взаимно, помагаме си взаимно и никой не е над другия в нито едно отношение. Каквито права и свободи имам аз, такива има и той. Не го ограничавам по начин, по който не бих искала той да ме ограничава и получавам същото отношение от него. Според мен ключът е в равнопоставеността. Не съществува ли тя рано или късно у единия ще се появи чувството, че дава повече отколкото получава, което води до неудовлетвореност от връзката, съмнения, скандали и прочие.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Учете се от колежката TheBeliever.
Към автора - с шматките се дръж както заслужават (зле), с точните момичета както подобава (добре).
Welcome to the Jungle...
Първоначално написано от DarkTemplar
Съгласен, ама аз се държа така с хората като цяло.. за гадовете - гад, за точните - точен![]()
аз съм такава,аз не съм такава,аз съм такъв,аз не съм...това НЕ се казва,това се доказва![]()
Абсолютно правилно!Първоначално написано от TheNewReligion
Заблудите също са ценни, но само от време на време. Не всеки тръгнал за Индия е открил Америка.
http://vbox7.com/play:857e1e09
Повечето момичета мислят, че все те са правите. Мислят, че ако отстъпят един път ще падне власта им над вас или просто са разглезени и са свикнали все да става тяхното.. : ))
... Док0свай мее.. 0ще чувствай мее..