.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    И аз не съм използвала думата "прислужница", просто това е патриархален модел, който още го има в някои източни страни. (не визирам Близкия Изток, а по-скоро Япония напр.)
    Моделът е на жена-помощница, жена-рамо, като мъжът си върши там неговите дела, а жената е просто утеха, подкрепа и т.н.
    Не че е лошо, просто всеки е жертва на времето и семейството си.
    Аз съм завладяна от идеята жената, която прави същите "важни неща" като мъжа и по-малко мисли как да му оглади ризата, оправи вратовръзката и т.н.
    Просто казвам, не съм се заяла. Не е нужно да се изопачават думите.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Защо жената да не е утеха и подкрепа? Просто няма да е 'само' това в 21 век, а ще е равна с него. Но пак може да е рамо, домакиня и утеха в края на тежкия ден.

Знам, че не си използвала 'прислужница', но помислих, че имаш това впредвид. Sorry.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Попаднал си на "разглезено бебе"!Такива ги има в мъжки и в женски род.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на TheBeliever
    А защо и мъжът да не е утеха и подкрепа за жената? Защо нещата трябва да са едностранни?
    В нашата връзка си угаждаме взаимно, помагаме си взаимно и никой не е над другия в нито едно отношение. Каквито права и свободи имам аз, такива има и той. Не го ограничавам по начин, по който не бих искала той да ме ограничава и получавам същото отношение от него. Според мен ключът е в равнопоставеността. Не съществува ли тя рано или късно у единия ще се появи чувството, че дава повече отколкото получава, което води до неудовлетвореност от връзката, съмнения, скандали и прочие.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Повече от фен Аватара на stelkastel
    Out of topic:МОМЧЕТА, ЗАЩО ТРЯБВА ДА СТЕ ТАКИВА?!

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Учете се от колежката TheBeliever.

Към автора - с шматките се дръж както заслужават (зле), с точните момичета както подобава (добре).
    Welcome to the Jungle...

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar
    Учете се от колежката TheBeliever.

Към автора - с шматките се дръж както заслужават (зле), с точните момичета както подобава (добре).

Съгласен, ама аз се държа така с хората като цяло.. за гадовете - гад, за точните - точен

Супер фен Аватара на MarkKnight
    Град
    София
    аз съм такава,аз не съм такава,аз съм такъв,аз не съм...това НЕ се казва,това се доказва

Цитирай Първоначално написано от TheNewReligion
    Т'ва е омагьосан кръг, чедо. 90% от днешните момичета са глупави и истерични същества. Може би винаги си били такива, нямам представа. Колкото и да са красиви, истеричността и глупостта дразнят момчетата, което ги кара да търсят мимолетни авантюри. В т'ва време момичетата си мислят, че просто сте си такива- и се примиряват без да се замислят дали причината не е в тях. Проблемът е, че всеки иска красиво, секси, умно и печено същество от противоположния пол. Става въпрос за лични представи за тея качества. Е, да, ама никой не търси. Всеки се задоволява само с едно, максимум две от изброените неща ми т'ва са най-често секси и красиво. И така...после се разочаровате, повтаряте грешката си без да се замисляте, после пак се разочаровате и пак, и пак, и пак...и така до края на света. Като добавим и предразсъдъците, картината оживява. Освен това често чета теми "искам свястно момиче/ момче". Ми, супер, пълно е, ама никой не ги забелязва те момичета/ момчета. Защо трябва да се лъжем не мога да разбера...адски много хора са толкова първични, че искайки "свястно" момиче/ момче, се влюбва в първата шаврантия или готЕн, доказал се, дилър.
    Може да ви се струва много крайно обобщение, ама такъв е днешният свят. Има и частни случаи, при които хората знаят какво искат и кои са, търсят и отстояват себе си.
    Абсолютно правилно!
    Заблудите също са ценни, но само от време на време. Не всеки тръгнал за Индия е открил Америка.
    http://vbox7.com/play:857e1e09

Повечето момичета мислят, че все те са правите. Мислят, че ако отстъпят един път ще падне власта им над вас или просто са разглезени и са свикнали все да става тяхното.. : ))
    ... Док0свай мее.. 0ще чувствай мее..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си