- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Тема за КНИГИТЕ!Какво е отношението ви към тях?
В момента чета "Академия за вампири книга 1"![]()
- Ришел Мийд, а преди това прочетах "Пет малки прасенца" на Агата Кристи.
Мъдростта на живота се състои в отстраняването на маловажните неща.
Последна песен от Никълас Спаркс...няма да сгрешите ако я прочетете а и филма е![]()
![]()
В момента чета книгата на Снежана Димитрова (медицинската сестра която беше в затвора заедно с други наши медици, заради заразяването на либийски деца със СПИН),"В клетката на Кадафи",много е интересна.Взех си също така и Хекс Хол,някой чел ли я е?
![]()
О,книгите са едно чудесно нещо!Аз обожавам да чета.Просто не може да се опише какво е да се потопиш в описания в книгата свят,да си представиш всичко,да живееш с емоциите на героите.Kакто е казано:"You know you’ve read a good book when you turn the last page and feel as if you’ve lost a friend".
А тези,които не четат,само ще загубят,защото дори да има компютъри,телевизори,какви ли други технологии,винаги ще е модерно да се чете!![]()
Та,сега по темата.
Аз обичам да чета различни стилове,не се ограничавам.Обичам и непознати,нови автори,но и такива,които са познати на всички.Една от любимите ми книги,а може пък и най-любима,е "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин!Просто пленяваща история,която трябва да се прочете! (:
Класиката ми е доста любима.Скоро мисля да си взема още книги на Джейн Остин,защото за съжаление съм чела само гореспоменатата.
В момента чета на Нора Робъртс-Кръстът на Мориган(първата част от трилогията Кръгът) и ми харесва.Баналната вампирска тематика участва,но за мен това е по-различна книга,която не е бозава като останалите по тази тема.Не съм чела много от тях де,просто си взех тази,защото ми я предложиха доста хора.Както казах,засега ме радва.
Хъх,и понеже си падам по сълзливите романтични истории,скоро мисля да си взема на Никалъс Спаркс 'С дъх на канела' и/или 'Незабравимата разходка'.Останала съм с добро впечатление от него,защото четох 'Последната песен'.
Та,така,да не разпъвам толкова локуми и дъълги постове.Ще се радвам,ако ми(а и не само на мен) препоръчате някоя интересна книга на каквато и да е тематика,която ви е харесала.
Чак върховен - не... освен ако не си чел книгата, тогава може да ти хареса. Във филма има неточности и много изпуснати интересни епизоди от книгата..Първоначално написано от YoUcANNOtiMaGiNe
Много обичам да чета,но напоследък не ми остава никак време.Една от любимите ми е "Клетниците" също така много ми харесват книгите на Никалъс Спаркс - уникални са,особено "С дъх на канела" и "Незабравимата".Сега искам да си взема някоя нова например роман или крими,ама не мога да си харесам.Има доста интересни,но са все поредици,а те така ме изтезавааааат........ и все пак е сигурно,че в скоро време ще хвана да чета нещо на Стивън Кинг,много го уважавам.![]()
Книга не бях хващал от четири години,допреди 4 седмици,когато влязох в училищната библиотека и си взех "Митове и легенди на всички народи".Страхотна беше.Сега се чудя какво да си взема.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
Любима ми е Парфюмът на Патрик Зюскинд
Иначе всичко на Толкин рулз.
"Humanity is overrated."
ex. ChildOfBodom
Стивън Кинг - Уникален автор 4ел съм около 1/5 от книгите му
Джон Гришам - също. "Клиентът" е уникална
А библиотеката ми преди 2 месеца се праскаше по шевовете. Махнах вси4ки детски книги, енциклопедии, понапълних я с сериозна литература(не намерих друга дума за обобщаване на сякви Кинг-ове и Гришам-овци) и мастото пак не е мноо.
Славься, Отечество наше свободное,
Дружбы народов надёжный оплот!
Партия Ленина—сила народная
Нас к торжеству коммунизма ведёт!
Ех, ты, Волга, мать река!
Широка и глубока!
Обичам да чета..днес тъкмо свърших една тийн,лятна на английски <3 the summer i turned pretty (;
Обичам да чета. Пренасям се в друг свят.. Винаги чета на тихо място и така удоволствието е пълно!
Обичам разнообразието , затова не се придържам към един жанр. Харесват ми книгите на Никълъс Спаркс. Чела съм "С дъх на канела" и "Тетрадката". И двете книги са невероятни. Много от вас не харесват поредицата "Здрач" , но на мен ми хареса. Прочетох четирите книги , на един дъх. : ) В момента чета "Моят Свети Валентин" , още съм в началото , но много ми харесва за сега. Чела съм много книги , но няма да описвам сега.
Обмислям да си кача книга на телефона и когато ми е скучно в училище да чета.
Много рядко хващам да чета книга.. ноо понякога като ме грабне някоя книга и се хващам да я четаПоследната , която прочетох наскоро беше ,,Пожелай ми слънчогледи'' на Софи Кинсела.. много хубави книги има тази жена.. :P
А иначе , обожавам да ходя в една книжарница , да разглеждам постоянно какви нови книги са излязли![]()
... Живей с мечти, а не със спомени ...
Книгите на Никълъс Спаркс са чудесни. " Последната песен" e с много вълнуващо съдържание, както и " С дъх на канела" от него. Поръчах си и " Тетрадката" . Смятам да прочета всички негови книги
![]()
И аз много обичам да чета книги.Толкова много митове и легенди съм прочела.Купувала съм си книгите на Cosmopolitan - сладки са .Сега смятам да започна романите на Стивън Кинг - у нас намерих " Живата факла " и " Нощна смяна" и при първа възможност ще почна някоя от тях.
От около половин година си чета доста честичко. Адски ми харесаха книгите на Дан Браун - Шифърът на Леонардо и Изгубеният Символ. Адски искам да прочета Цифрова крепост, но я няма по библиотеките. Четох една уникааааална книга - Птиците Умират Сами, на Колин Маккълоу. Не си падам по любовни глупости, но това простооо беше уникална история, много ми хареса. Няколко дена после си мислех за неяИначе не знам дали четете от тях, но обожавам книгите от поредицата "Преживяно". Те са тънички, попринцип са свързани с Арабския Свят и се четат на един дъх. Силно препоръчвам. Иначе сега съм на "Парижката Света Богородица", привършвам я.. също е адски интересна
![]()
[size=3][list]У нас стената в хола ни е заета от дървена библиотека. ^^ В моята стая буквално съм се зарила в книги. Вече нямам къде да treи слагам и ги трупам на масата. Обожавам да чета още от както мога! От малка са ме учили, че книгите са хубаво нещо. А колко пъти си го отнасям, защото чета книга в час. XD
В момента чета Mika
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
към горното: аз пък оливие не го възприемам..хубаво,вкарали са някоя пара да докарат френски автор,ама трябва ли да ви променят програмите в даскало само и само да го учите специално този, щото случайно решил да изкара некой франк в българия
---
книги чета : ) редувам нещо съвременно с по-старички, а от малък, като всяко момче, си падам по фентъзита..там мечове,крале ала-бала.дразнят ме само преводите и английските ги купувам от книгомания
Адски стойностна книга ! Препоръчвам я ! Моята единствена любима ! * Е, без да броим Мемоарите на една гейша *
Павилионът "Прасковен цвят" от Минмей Ип - Изключително.. как да се изразя, чувствена книга ! Това е номер едно за мен ! Действието се развива в Китай, по-конкретно Шанхай. Главната героиня е момиче, което поради несправедливото обвинение в убийство на баща му и заминаването на майката в манастир, трябва да живее в публичния дом "Прасковен цвят". Заначало е само като компаньонка - налива вино, чай, играе на маджонг, помага на сестрите или върши дребни поръчки. По-късно девствеността й е продадена на стария сбръчкан господар Фун и тя започва да си работи като елитна куртизантка.
Уникално е взаимоотношението между нея и Перла - друга сестра в павилиона, една от най-известните .. Нататък се проследява историята на порастването й, бяга от павилиона, търси майка си .. И тук ще замълча, за да не разруша повече удоволствието ви .. : )
Просто една невероятно красива книга !
Не знам точно кои от поредицата "Преживяно" си чела,защото са доста,но ако си пропуснала "Родена съм в харем"- ти я препоръчвам.На мен много ми харесаха и двете части.Първоначално написано от Moderatorius
И аз съм на Кинг в момента.И реших да прочета "То",защото отдавна й се каня.Първоначално написано от XxInn0cencexX
Иначе "Живата факла" е интересна,доколкото си спомням(чела съм я отдавна).
Ох,толкова много книги имам в списъка си за четене,че...Следващата май ще е "Мемоарите на една гейша",че от ужасно много време я искам,а просто все минава на заден план.Знам,че е уникална..
Аз да питам пък за един автор-Марк Леви,че напоследък в библиотеката все на него се натъквам по случайност и си викам да взема да прочета нещо от него.Мнения?
чета си да..
в момента съм се захванал с Виктор Юго-Човекът който се смее .. от много време я мъча , нещо ми е бая тежичка и на моменти скучна.
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
^ Ужасно ми се иска да я прочета, от няколко месеца все за нея си мисля и съвсем скоро смятам да си я взема най-накрая. Просто винаги, когато се наканя и изникват цял куп други книги, които да прочета и така.
По темата, книгите са първата ми любов, най-голямата ми страст и най-голямата ми слабост. Жанра няма значение, чета всичко, което ми попадне. Единственото изключение е, че никога не чета фантастика - има ли космически кораби, извънземни и т.н. значи това просто не е моята книга. Любима книга "Къщата на духовете" - Исабел Алиенде.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
за коя книга говориш , че не разбрах?Първоначално написано от BrokenInnocence
Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
L'homme est n
http://hermesbooks.com/
любимият ми сайт за книжки. Разглеждаш за какво става въпрос и после можеш направо да отидеш да си я купиш. А иначе понякога с една приятелка отиваме в Мола и на подземни етаж има книжарница. Взимаме си по една книга и си почитаме по малко.
Но за да ми хареса една книга трябва да има интрига а може и няколко интриги. Обичам и фантастика.
I'm beautiful in my way....