- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- приятеля ми ?
С приятеля ми сме заедно от почти 5 месеца .Той е на 23 ,а аз на 19 .От последните 2 месеца за всичко почти ми казва '' искам да те науча,искам да ти покажа'',за всеки удобен момент ми казва неща ,който са минало и са забравени (може би ревност или за да ми натяква ,за връзки в които не съм искала да се обвързвам ,това ме дразни много и той го знае.Каквото и да направя мисля ,че няма да ми повярва ,че той е единственият човек в живота ми
![]()
![]()
.Преди него съм имала само една по сериозна връзка ,ако може да се каже така за 4 месеца.А той не е имал много връзки с момичета бил е по -постоянен от мен ,''не разбирал какво е да си с някой без да се обвързваш.За всичко иска да ме пази и понякога не се държи като мое гадже ,а като родител , иска да ме предпази от всичко и всички
не ме оставя да се уча от моите си грешки
незнам как да се държа с него вече
![]()
![]()
![]()
sleda ot lubovta
Пробвай да му обясниш как се чувстваш и че не ти е приятна пресалената му грижа.
Говори ми. Приятелят ми постоянно ме поправя и ми обяснява как правел това или онова... Когато му кажа, че ще го направя по моя си начин, следва едно "Ама според мен трябва да е еди-как-си, защото когато аз го правех така вършеше страхотна работа". Наистина, говори с него. Меко, без да се карате, просто нека да е ясно, че това е важно за теб. И силно ще стискам палци да проработи, защото когато аз говорих с моя и му казах как ми е писнало да ме поучава и да се пробва да ми се налага (защото всъщност не може) отново получих "Ама аз мисля, че когато двама души са заедно...".
Sweety тия неща трябва да ги кажеш на него. Аз мисля, че ако му ги представиш точно по този начин 100% ще те разбере, защото ако толкова много те пази, значи те обича достатъчно за да направи промяна в себе си. Успех!Първоначално написано от Princessani
да слуша
Трябва да говориш с него открито.
Поговори с него..Няма друго какво да правиш..
Обясни му как се чувстваш..Кажи му всичко това,което
каза и на нас..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Да ти имам представите за сериозна връзка ;д ;д. И к'во лошо има, че човека е загрижен за теб ? ... Ама и вие като не знаете к'во искате, никак не ви е лесно...
Ама няма угода бе....
Ей, ако знаете какво искате, ще е много добре.
Варианта прост - намери си някой несериозен на твоята възраст за да сте на един акъл и да не се налага да ти се показва какво и как. Или да си седнеш на д-то и да почнеш да мислиш ПРЕДИ да действаш. Тогава ще видиш че не е нужно да направиш грешка за да натрупаш опит.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
^ Има разлика между обменяне на житейски опит и опит за насаждане на собствените ти нагласи/мнение/етц. в тиквата на някой друг.
Не може през 5 минути човекът до теб да ти прави забележки и да ти казва как правиш нещо така, а пък то се правело иначе. Обикновено на такива мъже с годините им растат и комплексите, и стават още по-досадни и нагли.
Едно е да кажеш "Може би ще е по-добре да постъпиш по еди-какъв-си начин, за да извлечеш максимална полза от ситуацията", съвсем друго е да се изцепиш "Грешно е да действаш по твоя си начин, действай по моя, аз направих така и се получи, значи и при теб да се получи". Трябва да имаш усет и нужния подход, за да успееш да прокараш идеята си, а не да си на всяка манджа мерудия. И отново - няма нищо лошо в конструктивните критики от време на време, нито от приятелските съвети, стига да не се прекрачва една определена граница. Оттам нататък се получава едно навлизане в личното пространство и някаква жалка мания за величие, когато човекът се опитва да моделира половинката си по свое подобие.
Обича те и иска да те предпази, нормално...
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Ти си отделна личност, обясни му как се чустваш! А ако е много зле положението спри да му обръщаш внимание![]()
Поговорете просто и му обясни,че не искаш да те третира така