- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Градски кръг на олимпиадата по руски език
Има ли някой който ще ходи на втория кръг на олимпиадата? Притеснени ли сте? Сигурни ли сте, че ще продължите до националния?
Лично аз не се страхувам, защото руският ми е роден и го влая перфектно. И съм сигурен че ще продължа докрай.
На нас даже не са ни казвали, че има. Не че имам нужното ниво, но поне можеха да ни информират.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
При нас е утре /от Русе съм/..И ще е в руската гимназия..И не ми се вярва да стигна до националния
![]()
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
И мен ми е роден ама ей тъй не можеш да кажеш ме си сигурен че ще се класираш. Освен ако не си от 5-8 клас. Ама после нещата загрубяват.
И аз съм от Русе, ама съм от МГПървоначално написано от SmilezZz
тц,тц как ни подценяват
![]()
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
От Бургас съм.Утре в руската(мойто даскало)и хич не ми дреме.Аз на тая олимпиада ходя само колкото да отбия номера.Не го владея на 100% езика,въпреки че баба ми е рускиня,но отивам ей така за спорта.
http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=220394
една велика тема
Боже,който си на небето,върни ни 2pac и си вземи Джъстин Бийбър!!!!
В София беше в 73 СОУ (втора немска) незнайно защо. Организацията беше страшна - започнахме вместо в9 в 10 часа, защото материалите не бяха разпечатани.
muscle не смятам че от 9 клас нагоре загрубяват прекалено много нещата ако учиш старателно и обичаш езика. Миналата година имах на националния 94 точки.
DesireToFire ако при вас не е имало преминали на градския, то едва ли е имало смисъл да ви го казват.
^Не е незнайно защо е в 73то...
Това е бившото руско училище и в момента пак се учи руски от 5 клас, паралелно с немския.![]()
Благодаря за информацията, аз смятах че единствените руски са били 35-то, 133-то, 32-ро и ведомсвеното към посолството.Първоначално написано от amk933
Ако си в категорията 11,12 клас си видял колко е грубо днес.
На 9 клас лесно на 11 ...
И все пак се надявам на резултат над 90 точки.
Писането на КИРИЛИЦА е задължително!
amk933
Класната каза, че се е оказало, че реално задачите на олимпиадата за 12 клас са били на ниво С-II, затова са били толкова трудни. Даже някои учители са се затруднили на някои задачи.
Колко точки имаш?Първоначално написано от BERCUT
Още не знам, не са ни казали резултатите, но аз съм 9 клас. А това ни го казаха, защото от 12 клас пратиха в МОН протестно писмо.Първоначално написано от ospower
На 9 кллас беше лесно. На 12 си беше чукане. Пак ще имам над 80 точки ама задачите бяха много трудни ... особено езиковите. Аз от 30 думи знаех кво означават 10 сигурно.(преувеличавам, ама то не бяка книжни думички не беше гъз)
Както вече казах, жестоко са ви надценили.
Аз съм 8 клас, руският ми е почти роден. Според мен А2 не беше сложна, ама имаше думи от типа на "физрук"*, за които не съм убеден, че се учат в училище. Отделно дано животът ни опази от такива организатори като 73-то-започнахме с 1 час по-късно. Миналият път в 5 клас бях на градски кръг там и всичко беше ОК, но сега...![]()
*разговорна дума за учител по физическо, треньор, спортен инструктор
Positive rate, gear up!
^ Тази дума ние я учихме...Наистина е доста странна де..![]()
П.С - 7 клас съм
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Чак пък жестоко. Текстовете за слушане бяха приятни, за четене със кеф си го четох, дори ще го потърся в интернет... кефи ме начина на писане на тоя пич. Езиковите ме сбъркаха малко ама се оправих, ттемата беше малко гадничка, ама със правилния подход и нея написах.
Класната ни каза, че е имало да определиш синоним на РОЩА, като е било дадено и ЧАЩА, което е антоним и доста хора са казали него по даднни от класната.
синоним на чаща, само че верното не помня кое беше, май не лоща имаше едно др.
Какво според теб означава переемник.
Да нямаш предвид преемник.Първоначално написано от muscle
А какво според тебе озна4ава "сука"Първоначално написано от muscle
![]()
Сука е кучка.Първоначално написано от drogba333
Ти все пак си руснак. Нормално е на другите да им е по-трудно. И аз, ако отида на олимпиада по български за чужденци, сигурно ще ми е лесно.Първоначално написано от BERCUT
Просто според мен на олимпиадите по чужд език, не трябва да се допускат хора, чиито матерен език е този от олимпиадата, а да им се даде да разработят литературна тема на руски.
Както е за българите, олимпиадата по български...
ПП: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=389576