И двете са важни. И Венерата ти е важна. Или всъщност зависи как ти поставяш нещата. Ако не си от най-сантименталните хора, за чий ти е да знаеш къде ти е Луната, Венерата и не знам си какво още.

Луната не знам точно за какво е, но има нещо общо с подсъзнанието.
Венера - с любовта.
Асцендентът до голяма степен определя характера на човека. Някак допълва зодията или направо я изменя в някаква степен.

Аз като важни точки в моята личност поставям характера ми, подсъзнанието ми? и отношението ми към Любовта. Т.е. зодия, асцендент, Луна, Венера.

Ако обаче се интересуваш какви са тенденциите ти като работещ човек, може да видиш в коя зодия се пада планетата, която отговаря за работата. Не съм сигурна коя е тя, обаче. Сигурно има значение дали е в Козирог (работяжка зодия) или в Близнаци.

Разбира се, малко е тъпо да се отдава прекалено значение на всичко това, но така или иначе аз мисля, че малко или много се отразява.
Примерно аз съм Рак с асцендент Рак и това определено си личи, но Луната ми е в Скорпион, което ми придава една особена злоба и се различавам от раците с други асценденти и луни.
Венерата ми е в Телец и тва също ме прави по-различна от една рачка с Венера в Риби.

Но ако продължавам да се обяснявам, най-вероятно ще създам впечатление за себе си като за откачена врачка, така че, спирам дотук.