- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- По очите можеш да разбереш много
3дравейте.
Замислих се....и ми стана интересно.
Та,реших да споде ля с вас.
Искам да чуя и вашите мнения.
Според мен очите говорят много за човека.
От очите можеш да разбереш що за човек седи срещу тебе.
Както можеш да разбереш и характера на човека.
И много други неща.
Аз,като погледна човека в очите и мога да разбера,що за човек е ,какъв му е характера,какво иска от живота,какви цели има,какво е преживял...
Какъв е от вътре.
Изобщо..от очите можеш да разбереш всичко за хората...
Особенно,ако очите са светли.
Мен не ми трябва,да разпитвам човека срещу мен,зада разбера какъв е той.
Та.....исках да разбера,вие на какво мнение сте.
Можете ли и вие да разберете що за човек седи срещу вас,по очите....![]()
Мисля, че си въобразяваш. Може да се разберат някои неща, но не и такива детайли, каквито описваш.
Има хора с 1 поглед могат да разберат много за теб, то си личи по излъчването. Природни психолози.
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Така е .Първоначално написано от radeberger
А и реално погледнато едни очи с нищо не помагат , ако ги няма веждите, челото, устата (примерно).
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Може да се разбере да... затова покер играчите носят очила и гледат да си закриват лицето![]()
True story.
radeberger
Да,за повечето хора е така,както казваш.
Но,има и такива като мен,макар и (рядко),които могат да четат по очите.
Освен себе си,познавам още един,двама такива човека.
Знам,че звучи налудничево и глупаво,за повечето хора,но е факт,че има и такива хора.(ИЗКЛЮЧЕНИЯ),в повечето случаи.
Давам,жив пример:седим един ден с гаджето ми и си говорим,и преди да ми каже каквото щеше да ми казва,аз му отговорих,искаш да ми кажеш това и това..нали?Той ме пита от къде знаеш,какво точно искам да ти кажа?
Аз му казах,просто знам.Често мога да чета мислите на хората,като съм очи в очи с тях.Просто,трябва доста голяма концентрация.Тя е главного действащо лице.Например и предчувствията ми много често се оказват верни.Свързани с мен и приятели.Попринцип,не трябва да се меся,в съдбите на хората,нооо...ако са лоша предчувствията ми,гледам да ги предотвратя.Не мога да знам,че нещо лошо ще се случи на човек,който и да било,и седя безучастно....
Сигурно има и други такива като мен...знам,че ще има и ''съдници'',но просто исках да споделя и да чуя и чуждото мнение.
3ащото честно да ви кажа,често да виждаш съдбите на хората,да искаш и да им опитваш да помогнеш,а да неможеш...това е голямо напрежение.
Първоначално написано от bazingaaaa
Искам да те питам,а и не само теб,и другите като теб,защо като видите тема,която НЕ ви харсва,и незнаете какво да кажете ,пишете в нея?
Да,всеки има право на мнение,но като незнаеш какво да кажеш,и нямаш мнение по дадената тема,не пиши и я подмини вместо да се заяждаш и да се присмиваш.
Има доста такива хора които могат да преценят човек по един поглед, но едва ли е само от очите, езика на тялото също има значение, въреки че едва ли го забелязваш..
Това е изключително важно умение за мениджъри, шефове и въобще ръководни постове..
ZipFail,това,което казваш е така,аз не го отричам.
Някои казват, че очите са дограма към душата, но според мен въобще пък не може да разбереш дали притежателят им не е лъжец или лицемер. Дори да са красиви, сини и да придават благороден вид, то те допринасят само до тук. Характерът вече се забелязва в действията на човека. Но естествено, ако съществото е по-красиво, ти ще му имаш малко повече доверие в началото. Хората просто са повърхностни.
Някой разбрал ли е какво иска да изрази усмивката на Мона Лиза![]()
Всеки път щом вляза в този раздел...
се отчайвам от човечеството.
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Моме(ако не бъркам пола) тази случка описана с гаджето ти е моментно-случкова последователност...или пък логика...или...(абе както щеш го наречи)...И аз много пъти знам какво ще ме попитат...но това няма общо с очите...
Ако ме погледнеш, съм сигурен, че изобщо няма да кажеш какъв е характера ми...без поведение, или други послания,,,
Просто си въобразяваш...Спокойно не си гадателка, ясновидка и тн...
п.п. Гандалфе, честно казано споделям мнението ти...
Ми мене питаш ли ма. Разделът има нужда от чисткаПървоначално написано от gandalfepi4
![]()
Твоя коментар потвърждава думите на Гандалф...Първоначално написано от Nam3less3
А ти не го ли потвърджаваш?Първоначално написано от SmeLotYyKiuFte
Разбра ли какво имах в предвид...?Първоначално написано от Nam3less3
Ами аз бих искала да кажа, че за някой неща доста преувеличаваш, като например това с предвиждането на нещата... а и това е съвсем различно нещо от това да познаваш човека по очите... Аз например познавам хората по цялото им изражение и мимиките им, дали се опитват да прикрият нещо, дали ги мъчи нещо и такива подобни, просто ги осещам, но не мога да преценя само по очите. И на мен ми се е случвало да зная какво ще каже някой, но това не е защото "'му чета мислите", а защото просто е такава ситуацията и се случва да предположа и да уцеля и мисля, че на всеки му се е случвало подобно нещо.![]()
Продавам бижута =>>> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=384082
&
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...358446#8358446
В момента си противоречиш....Първоначално написано от FairYoFdaRknEsS
И как по-точно си противоречи ? Съвсем просто и логично си е написало момичето какво има предвид и не виждам никакви противоречия в изказването й.
И това съм го споменавал вече (100% съм сигурен) в този раздел ,но не в смисъл на "гадаене" и прочие...
Действително по погледа на човек можеш да узнаеш много за личността му - но за да разберете какво ви говоря трябва да имате някакви социални контакти![]()
Пример :
Човек ,който избягва пряк контакт очи в очи или го задържа съвсем за кратко е доста затворен и плах и обикновено смята ,че има недостатък спрямо "събеседника" си . От което пък лесно мога да си извадя извода ,че има някакъв комплекс по отношение на външния си вид (все пак в моята възрастова граница - 17-20г - външния вид е определящ за лесната комуникация). Оттам не е трудно да разбера какво не харесва в себе си въпросният човек и да си извадя извод за него на базата на това.
Плюс това по начина ,по който те гледа някой, можеш много лесно да разбереш какво е отношението му към теб.
Има и хора ,които непрекъснато те гледат втренчено или такива ,които шарят с поглед наоколо докато ти говорят...или такива ,които гледат встрани докато ти говориш. И всяко такова поведение си има различно значение.
И да ,погледа (или както се изрази момичето ... "очите" ) , наред с ръцете и позицията на тялото , показват всичко за човека отсреща.
Да ,няма да разберете какво е учил ,какво работи ,на колко години е и прочие ,но 90% от информацията за характера на дадена личност се крие в начина ,по който общува с останалите.
Това за гадаенето какво ще ти кажат и прочие са пълни глупости ,разбира се.
Виж сега. Начинът ,по който ме гледаш докато разговарям с теб, Е част от поведението тиПървоначално написано от Кьофтьо
. Ако ти пресека погледа на спирката мога единствено да ти кажа дали си тъп , "нормален" или интелигентен човек. И дали си злобарче или сдухльо ... или нито едно от двете. Това е
ПП: Ако на някой от вас му се е случвало да разговаря очи в очи с човек ,който го познава на 100% и да се опитва да прикрие нещо от него , ще знае за какво говоря.
+1 ^
Според изследвания 70% от информацията и впечатлението от един човек са от езика на тялото и само 8% от това, което всъщност казва. Невербалното общуване е изключително важнен фактор, който може да ти каже изключително много за човека отсреща, който обаче много малко хора осъзнават.
Точно такива хора, които смятат че могат да 'четат в очите' на другия в голямата си част(въпреки че съм срещал хора, които могат наистина да преценят от 1 поглед в очите) имат просто вроден талант и усещат всичко това на подсъзнателно ниво..
Едно е само очите, съвсем друго е цялостното поведение....
Това за очите не е най вярно...Аз често като разговарям с някой шаря с погледа...и мога да ти кажа, че никак не съм затворен...
Ако ме погледнеш "на спирката" изощо няма да разбереш " дали си тъп , "нормален" или интелигентен човек"....
Теб .....не......ми.....е.....нужно ....
да те ....
гледам ....
Вече ми е ясно![]()
Говоря попринцип...не в конкретния случай...Първоначално написано от Auriss
А и от къде знаеш? Аз мога да се правя просто...
SmellOfKufte пак bash-ва.
Ориз (Auriss) е стуудж -> http://www.youtube.com/watch?v=hdmosCx__K4
Можеш да фейкнеш това с очите както си поискаш. Тези, които те зяпат непрекъснато, са ретарди а тия, които шарят наоколо, не искат да слушат шита ти, а се оглеждат за мацки
Размятането на ръцете (освен ако не е в рап битка) само подкрепя изказванията ти, било то лъжовни или истинни.
Имаше видео извадка от "агенти на ЦРУ" които обясняваха че при лъжене, повечето хора поглеждали (не помня ляво или дясно), а при спомен нагоре и надясно (май).
Някои от нещата може и да са верни, но ако искаш да си добър следовател, подкупвай свитетелите юлеНе си губи времето с тия шитс и не забравяй да караш чикс да си шейкват еса http://www.youtube.com/watch?v=BkI2RPJhku0