http://blog-this-shit.blogspot.com/2...-post_796.html

Така. Имам няколко въпроса ,но ми трябва човек ,който действително да може да ми отговори.

Запознат съм и разбирам за какво става въпрос в статията. Тоест ,запознат съм със законите ,който се коментират.

Главният ми въпрос е - логически погледнато тези изводи ,които е направил автора ,от типа съчинение-разсъждение ли са ?
Питам ,защото не искам да си пропилея цяла седмица от живота вадейки инфо от нета и ровене по чужди сайтове за да осъзная накрая ,че авторът си е изсмукал нещо от пръстите.

Тоест - има ли сред вас някой с достатъчно познания в тази материя за да каже - "Да ,хипотетично погледнато И това е възможно"

Не говоря за това със "съзнанието" ,а за частта ,в която се твърди ,че достигайки скоростта на светлината време-пространството ще изчезне за теб.
Започва някъде от средата на статията със "

ако се движите със 100 % от скоростта на светлината ,за вас времето спира и пространството изчезва.....
Не ми е проблем да си обясня защо времето спира. Дотук окей.

Въпросите ми :

1. Вярно ли е твърдението ,че "зараждането" и "смъртта" на един фотон са един и същ момент ?
2. Защо началото и края на лъч светлина да са едно и също нещо - това не означава ли практически ,че на светлината й е необходимо t =0 за да пропътува безкрайно разстояние. Или с други думи това не е ли абсурдно ,тъй като означава ,че c = безкрайност !??
Или просто не съм схванал терминологията ?
3. В крайна сметка ако един фотон изчезва в мига ,в който се появи ,как така на нас ни е необходимо време за да видим "светлината" от отдалечни звезди.
4. Ако примем ,че действително мисля в "рамката" на време-пространство ,а фотоните и светлината не се вписват в нея, това какво означава - просто не мога да асимилирам без подходящо обяснение как фотоните едновременно съществуват за дълго и светлината пренася информация отпреди милиони години ,а в същото време се твърди ,че изчезват в момента ,в който се "появят".
5. След като от теориите на Айнщайн следва ,че дори светлината може да бъде огъната от тяло с голяма маса ,как така се твърди ,че от нейна перспектива не съществуват материя ,време и пространство ? Няма логика едно нещо да оказва влияние на друго ,а в същото време да се твърди ,че второто не съществува.

Ето го цитата

Обикновено смятаме ,че светлината представлява фотон ,който пътува от точка на излъчване до точка на поглъщане. От гледна точка на светлината пространството и времето са толкова огънати ,че тези две точки са един и същи момент. Фотонът е размяна на действия между две точки. Няма пренос през времето и пространството - те се срутват
.

Е ,добре ? Аз пак да питам - ако т = 0 , c = безкрайност ??? Както знаем смята се ,че Вселената е безкрайна. Ако оставим настрана време-пространството ,както автора иска ,това не означава ли ,че фотоните буквално се "телепортират" от една точката на излъчване до точката на поглъщане ?

ПП: съжалявам за правописа ,граматиката и пунктоацията - мързи ме да поправям точно сега

Едит : ъъ забравих - чувствайте се свободни да коментирате останалото от статията ако искате - просто мен само тази част ме интересуваше