- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Кой пълнозърнест хляб предпочитате ?
Бях пуснала същата тема , но обърках темата и сега реших , че след като никой не я премести ще я пусна на правилното място.![]()
Та , кой пълнозърнест хляб предпочитате ?![]()
Аз лично обожавам Вита-та , най-вече тази без брашно с шест вида зърна.
Не съм сигурна дали наистина е без брашно , но пък ми е вкусен.![]()
To infinity and beyond.
Как така хляб без брашно?И без това тези които се продават са направо 'баш хлебове' пък и без брашно не си представям..
Иначе какъвто има в магазина![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Не ми харесва изобщо. Особено пък Вита-та ми мирише като гранулираната храна за кучета.
И без това ям само коричките на една филия, не мисля че е кой знае какво престъпление, ако хапвам бял хляб.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Вита без брашно (и аз не виждам как ще стане, ама шанс), Вита с кълнове, Фреш със слънчогледови семки.
Разбира се, предимствата на домашно направения в хлебопекарна хляб са неизброими.
Обичам и онези филийки, които са по 4 и имат ааааадски много видове ядки, но те са доста скъпи.
Ето съдържанието на хляба / без брашно / :
Пшеничен шрот
Сусам, мак, лен, слънчогледови семена, овесени ядки, соеви зърна - 10%
Кисела ръжена закваска
Малцов екстракт
Вода питейна
Мая пресована
Йодирана сол
Подобрители (ензими; антиоксиданти - аскорбинова киселина (витамин С); емулгатор - натриев стерол лактат; калциев пропионат)
To infinity and beyond.
като ми се дояде ям 1 филия бял хляб, черния е два пъти по-голям боклук и изобщо не наяжда, нито е вкусен, нито мирише на хляб, за този вита говоря, иначе харесвам Органик
За първи път чувам мнение , че Вита-та не наяжда , защото според мен е супер хранителен и засища много , но все пак ..![]()
To infinity and beyond.
и аз ям същия като този на infinity
не е заради диети нито се заблуждавам, че е диетичен. просто препечен ми хруска и ми харесва повече от обикновение хляб!
^ Хах , и аз го ям само препечен. Обожавам го по този начин !!![]()
Усещат се самите семена и зърна.![]()
To infinity and beyond.
и мерише убиииствено добреПървоначално написано от Infinity
и хрупка
и със сирене и доматче
и кафе
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
На мен ми харесва на Нилана, мисля че този Австрийския.
Ауу , HexGirl ще ме накараш да отида да си сложа две филийки сега в тостера ..Мирише страхотно , да.
![]()
To infinity and beyond.
почакаи до сутринта
тогава е наи вкусен
Филииката да те пари по пръстите
да е препечена идеално
да не и разваляш вкуса с гадни намазани неща а просто да си гризваш о т нея да отпиваш топло кафе и да си хапваш сочно доматче![]()
Има ли по прекрасно начало на деня ?
Шапкарю .....
Права си , сутрин е най-вкусен.![]()
To infinity and beyond.
А иначе по темата
обичам ръжен хляб ина един на малки квадратни филиичици страшно малки това ми е любимия
Обичам и този многозърнестия на вита
Шапкарю .....
Оооо сменили са опаковката на Вита-та ли бее !?!![]()
![]()
Аз сега разбирам със сигурност, понеже допреди 1 седмица не посмях да си купя, заради опаковката.![]()
![]()
![]()
Иначе и аз него го обичам най-много, особено този без брашно уж дето е ..![]()
![]()
![]()
Наистина има хляб без брашно и аз в скоро време смятам да пробвам Витата. По принцип купувам хляб от био магазина тъй като 100% пълнозърнест хляб не съм намиралавсичките са смес пълнозърнесто и бяло брашно.
Впрочем, скоро в ДМ пробвах ръжен хляб и отделно ръжен хляб намазан с табаскота се сетих, че 100% ръжения хляб е влажен отвътре
.
Какво, какво? Това пък за пръв път го чувам...Първоначално написано от Rebirthing
Макар че като се замисля, вярно, че като си правя хляб вкъщи, е леко влажен отвътре, но си мислех, че си внушавам...![]()
ха, вземете прогледнете, Витата е пълен боклук, нищо влажно няма в нея, пресовани отпадъци това е тя, за домашно омесения хляб съм съгласна, че е вкусен и полезен щото знаеш к'во си слагал вътре
Мацка, не мислиш ли, че не искаме някой, дето твърди, че черният хляб е боклук, да ни "просвещава"? Не че нещо, ама само с това изказване доказа колко много не разбираш от хляб.Първоначално написано от ri41
![]()
щом като не разбирам и не съм просветена колкото си ти мацка, вземи се поинтересувай малко как се прави този хляб и най-важното от какво, синът на наш близък беше председател на някаква комисия по храните и напитките(вече не е) та това момче само си казва, че всичкия този черен и "здравословен" хляб е блъскан с утайка от кафе и в т'ва е целия майсторлък, а да не говорим, че е омесен от смлените отпадъци на белия хляб, който вие не признавате, но всеки има право на избор какво да яде, аз за себе си съм избрала и мнението на някой друг изобщо не ме грее!Първоначално написано от PinkPan7her