.
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 175
    Цитирай Първоначално написано от mrtn
    Цитирай Първоначално написано от KristinCavallari
    А матурата по история върху какво е,по кои учебници трябва да се готвя ?
    Матурата по история включва материала от 9-10-11 клас, а за учебници те всичките са някви библии, така че мисля че всеки ще ти свърши работа.
    Докато учех история, учехме по учебниците на Просвета и си бяха доста добри, доколкото помня.
    да.Най-добре се консултирай с учител по история,защото трябва да знаеш и как се развива тема.Има и отворен въпрос

^Аха,благодаря все пак
    Обичам Калоян завинагиии !!!!!

Бяхте ли днес на олимпиада по история Незнам дали навсякъде е еднаква,но в моя град теста и отвореният въпрос бяха много лесни-отвореният въпрос беше за Калоян и унията

При нас е на 26-ти , другата събота
    Обичам Калоян завинагиии !!!!!

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    5,53 на пробната по АЕ
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Град
    Улицата
    Ако някой ще държи матура по философия да сподели по кои учебници, помагала, тестове и т.н. се подготвя, че се отказах от географията и ще държа по философия.
    Итал. Посланик: Да Бъдеш Алфист Това Е Религия

Lancia Alfa Romeo Мотори

Мойта ще е биология - вече съм минала двата учебника, в момента решавам тестове и не ми е чак толкова трудно. А по литература учителката ни непрекъснато отсъства и трябва да се подговяме предимно вкъщи..Тя ни е класна и незнайно защо никой не я замества.. Българският ми е добре, но за литературата малко се притеснявам.

Мега фен Аватара на vagarious
    Цитирай Първоначално написано от Everywhere
    Мойта ще е биология - вече съм минала двата учебника, в момента решавам тестове и не ми е чак толкова трудно. А по литература учителката ни непрекъснато отсъства и трябва да се подговяме предимно вкъщи..Тя ни е класна и незнайно защо никой не я замества.. Българският ми е добре, но за литературата малко се притеснявам.
    Ауууу точно като мен сииииии .... от тази седмица почваме и ние да правим тестчета, а и вкъщи си пререшавам матури.И аз вече не виждам зор.
    По БЕЛ имам още малко работа и започвам да уча официално.
    Big or small, lies are lies!

Има ли някой който ще кара втора матура по Аглийски Език и конкурсен изпит по същото.
    Също има ли някой да иска в ПУ-Пловдивски Университет със специалност ПОЛИТОЛОГИЯ?

Град
    Сатурн
    Цитирай Първоначално написано от Remixa92
    Има ли някой който ще кара втора матура по Аглийски Език и конкурсен изпит по същото.
    Също има ли някой да иска в ПУ-Пловдивски Университет със специалност ПОЛИТОЛОГИЯ?
    матурата и изпита ми ще са по английски, обаче за ВТУ
    [ мразим хора! ]

('Дяволско' - А. Далчев)

И аз съм с матура и изпити по английски, но за Русе и Велико Търново.

Фен
    Град
    Bulgarian Shumen
    Втората матура ще е по математика , ще кандидатстав в СУ, или в ТУ София, а пък за костюм не съм си и помислял още, на екскурзия с класа няма да ходя!

Цитирай Първоначално написано от Lorein
    Как се готвиш за Матурата по Английски, на мен ми дадоха един учебник за матура, но още не съм свършил да уча по БЕЛ за матурата и след това ще почвам по Английски.

Пп:Аз ще кандидатствам в ПУ, защото тва си ми е града и прекалено много финанси ще се изискват да уча в друг град, а и разликата между ПУ,софийския, варненския и т.н. никва.

Цитирай Първоначално написано от Lorein
    Как се готвиш за Матурата по Английски, на мен ми дадоха един учебник за матура, но още не съм свършил да уча по БЕЛ за матурата и след това ще почвам по Английски.

Пп:Аз ще кандидатствам в ПУ, защото тва си ми е града и прекалено много финанси ще се изискват да уча в друг град, а и разликата между ПУ,софийския, варненския и т.н. никва.
    Ами ходя в училища Европа на курсове за подготовка за сертификат FCE от Cambridge и това много ми помага и за подготовка за матурата. Има доста сходни упражнения. Иначе учебника, по който учим в даскало - New Opportunities Upper Intermediate ( лилав ) + тетрадката ми казват, че също служат за добра подготовка за ДЗИ-то. Аз от там почти нищо не правя, понеже учителката ми е... хм, ще се сдържа от коментар... Ако имаш възможност, преснимай си ги. Ако ги купиш нови ще ти излязат около 50лв някъде. Мен не ми се даваха толкова пари и си ги преснимах и ми излязоха 20 лв общо. Също така виж и погледни от интернет матури от минали години. А за каква книжка говориш ти? Какво има в нея, цена?

Пише МАТУРАТА ПО АНГЛИЙСКИ на доцент Вера Деспотова или нещо такова,синя и е 12.00лв., но на мен ми я даде госпожата.Е ти си зарибена, щом ходиш и на уроци, аз не ходя и нямам време за такива работи.

Град
    Сатурн
    Пише МАТУРАТА ПО АНГЛИЙСКИ на доцент Вера Деспотова или нещо такова,синя и е 12.00лв., но на мен ми я даде госпожата.Е ти си зарибена, щом ходиш и на уроци, аз не ходя и нямам време за такива работи.
    тая и аз я имам, голям боклук е, по - добре си вземи на ПОНС
    [ мразим хора! ]

('Дяволско' - А. Далчев)

Ами ако не беше курса за сертификат, нямаше да ходя на уроци, ами ей така сигурно просто от стари учебници, даскало, някоя друга книжка... Иначе мерси за инфото.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    И аз ще държа матура по английски. Как се подготвям, ами внимавам в часовете, поне учителката е готина и обеснява добре. Аз съм учила от 1ви до 7ми клас и после 11ти и 12 клас английски, даже по New Opportunities Upper Intermediate лилавия бях в седми клас, така че мисля, че ще се справя. Мисля да реша матурите от предните години, въпреки че учителката ми на даскало дава текстовете за четене и разбиране от предните матури и интересното е, че се спрявам добре, само когато съм в кондиция, т.е. когато не съм правила контролни предните часове, когато не съм крива и т.н. Иначе в матурата по БЕЛ ме притеснява повече литературата. На граматиката ще се справя, ама тази литература направо.. Абе каквото стане, не мисля, че матурите са чак толкова трудни, нали все пак са направени да се вземат..
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    И аз ще държа матура по английски. Как се подготвям, ами внимавам в часовете, поне учителката е готина и обеснява добре. Аз съм учила от 1ви до 7ми клас и после 11ти и 12 клас английски, даже по New Opportunities Upper Intermediate лилавия бях в седми клас, така че мисля, че ще се справя. Мисля да реша матурите от предните години, въпреки че учителката ми на даскало дава текстовете за четене и разбиране от предните матури и интересното е, че се спрявам добре, само когато съм в кондиция, т.е. когато не съм правила контролни предните часове, когато не съм крива и т.н. Иначе в матурата по БЕЛ ме притеснява повече литературата. На граматиката ще се справя, ама тази литература направо.. Абе каквото стане, не мисля, че матурите са чак толкова трудни, нали все пак са направени да се вземат..
    И аз така от 1 до 7 клас учих английски, после 8 клас бях подготве с немски и от 9 пак продължих английския. А Opportunities Upper Intermediate и аз съм го минала в 7 клас, но сега е обновяван и затова има това NEW отпред. Честно казано обаче не мога да ти кажа дали има някаква разлика, сигурно има. Матурата по английски уж е лесна. Имам познати, които са си клатили краката сума ти време и накрая без никакво учене си изкараха 4 и 50, 5... Та ние, дето си учим ли няма да се справим?
    Иначе и мен ме притеснява литературата от БЕЛ матурата. Вие как сте с подготовката? Аз четвъртъка имах класно и се падна Железният светилник, дето най-много не го знаех и май я оплесках работата.

Град
    Варна/Русе
    Аз по БЕЛ правя матурите от миналите години. На граматиката правя по 1-2 грешки, обаче по литературата повечето са ми грешни Аз сега на 6ти съм на пробна матура по БЕЛ, а на 7ми по английски.. Ще видим там каква ще я свърша и ще преценя в последния момент от каква допълнителна подготовка имам нужда.. Тамън ще видя и как ще се сместя във времето, защото и това си е важно..

Аз английски уча от 5-ти клас, но го знам на добро ниво.
    Относно БЕЛ, притеснявам се повече за ТЕСТ-а, ЕСЕ-то мисля, че ще е лесно,стига поне основно да знаеш за какво се разказва в произведенията и естествено, да можеш да разсъждаваш.В теста не ме притеснява толкова граматиката, колкото, че ще съдържа въпроси свързани с произведенията и авторите, които изискват по-точно изучаване.
    Аз се готвя по БЕЛ от този сайт
    http://myschoolbel.info/Pomagala/PomagaloDZI/index.html
    А по английски ще решавам бивши и пробни матури и от посочения учебник ако ми остане време, същото и за конкурсния изпит, пък ако не го взема здраве да е, ще се бачка и септемврийската сесия.
    То и без това от висше в България няма много смисъл.

Remixa92, и аз по БЕЛ се готвя от същия сайт най-вече + разни други, които чичко Гуугъл ми намери. А сигурно ли е, че ще е есе? Аз от много време насам се опитвам да разбера, но няма особено информация. Преди се обсъждаше като вариант, но така и не знам какво стана в крайна сметка. Аз лично обичам да пиша есета, но не и по литературни проблеми. Не може толкова години да пишем ЛИС-ове и сега накрая да ни задължат да пишем есе. Дано поне да има вариант да си избираме. Все пак последният въпрос е напишете коментар в обем до 4 страници...

Еми мисля, че е да избираш между ЕСЕ и ЛИС, но може и да е само ЕСЕ.
    Аз бих избрал ЕСЕ.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..
    За тея, които ще държат матура по английски, госпожата ми беше казала, че са се падали по цели упражнения от учебника Enterprise Pre-Intermediate и Intermediate. Не знам по кои учебници учите, ама 5 човека от класа ще държат матура и тя беше споменала..
    Вафла..

Град
    Варна/Русе
    На матурата ще се избира дали да пишш ЛИС или есе. Аз ще реша какво да пиша в зависимост от темата. Някои теми идеално бих могла да ги развия в есе, а други не мога.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си