- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Абитуриенти 2011
...
Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]
В кой хотел сте на Банско? Миналата година бях там на бала и си изкарахме много яко.Първоначално написано от nikitka_
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Като ще държите матура, поне се научете, че се пише ЛИС, есе и тест (последните две са с малки букви, защото не са абривиатури).![]()
Хм и аз се готвя от горе-споменатия сайт,а колкото до ЛИС-а и есето ... миналата година министъра каза окончателно,че ще е само есе.Оттогава насам редовно преглеждам за нова информация и по последни данни,пак ще има избор - или ЛИС,или есе.Е,хайде върви да ги разбереш.В крайна сметка есето го има и в двата варианта,но защо трябва така да ни разиграват !?
![]()
Big or small, lies are lies!
Костюм, обувки и т.н. са готови.
Уча само за матурата по математика и кандидат-студентските по математика, за матурата по БЕЛ не съм сядал да уча и мисля и да не сядам.
...
Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]
Кой ще бъде в хотел Планет в Слънчев бряг?
Ние сме за PLANET от 27-29 май
Аз съм 11 клас,ама горе-долу и рокля и кола съм си избрала отсега![]()
![]()
А за матура и кандидат-студентски изпити отсега се готвя-изпит и ДЗИ по История на България...Но току виж ме огряло държавния изпит по Банково дело да ми се признае за 2-ра матура...
![]()
![]()
![]()
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЧОВЕШКО.
ДА МРАЗИШ,КОГАТО ТЕ ОБИЧАТ Е ЖЕСТОКО.
ДА ОБИЧАШ,КОГАТО ТЕ МРАЗЯТ Е ВЕЛИКО !!!
ще ме извинявате, че ви нахълтвам в темата
и аз съм 11 клас
та се надявах да попитам какво мислите за матура по философия
почнах да се замислям и реално не открих по какво друго да карам втора матура ...
иначе и аз се надявам за изпита по БД да се признае за втора матура![]()
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Еми в нащо даскало философията я карахме като решавахме разни казуси и спореихме на такава тема. При такива положения е абсурдно да се иде на матура. За мене лично ще е сложна. Но ако вие сте разглеждали теориите на различни философи, защо пък да не се справиш?
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
...
5,00 на пробната по БЕЛ, а понеделним ще видим по география какво съм направил...
А вие иначе, подготвяте ли се? Още малко остана, а изобщо не ми се завършва..
Вафла..
mrtn Браво!
Lorein аз не съм чела всичко .. особено по-малките разкази, а и онези миниатюри .. не,не.. Не виждам смисъл в тях.![]()
Аз по биология мисля,че съм достатъчно добре подготвена вече.Трябва ми само преговор.Но пък за сметка на това литературата съм я зарязала, че даже не ми се и почва,като знам какво ме чака.Не знам как ще го скалъпя.А по бълг.език съм перфектна.
Абе ще видим...трябва да се стягам,ама пуст му мързел ..
![]()
![]()
![]()
О и аз не съм ги чела всички. Госпожата ги разказва в час и гледам там да слушам, че поне да имам някаква представа. Ох и мене много ме мързи, особено като знам, че скоро свършва..
Аз гледам всичко да чета, ама най-голямата ми грешка беше, че лятото не си прочетох баш най-големите прозведения - светилника и тютюна... И сега не знам дали изобщо да се хващам да ги чета или резюмета да търся. Сега през тази мижава ваканция ще седна пак по-сериозно, че абсолютно не остана време, взе вече да ме обхваща баш треската.![]()
Аз повече се притеснявам за изпитите, не за матурите. Въпреки че нещо и притесненията за изпитите ми намаляват, пък те си идват..Чела съм тетралогията на Талев преди няколко години още и сега сам анализи ще чета преди матурата, а "Тютюн" лятото се опитвах да го чета, ноо стигнах малко след средата и го зарязах - много имена, много събития, и като го четох по-продължително време съвсем изгубих нишката. Аз даже мисля да чета общи анализи за авторите и да пиша есе на 41 въпрос(не съм наясно последно какво решиха за 41 въпрос?!). Иначе изобщо не ми се завършва и на мен
А като гледам, че вече се събираме по 5-6 човека на у-ще, а след 2 месеца ще ревем за това пропиляно време заедно..
Lorein, аз най-вероятно резюмета ще прочета..
Иначе и ние сме вече по 10 човека на даскало и затов аи аз си взех бележка, защото няма смисъл да си губя времето, тъй като на даскало само белот ирая. А от април даже отсъствия няма да ни пишат.. Ниой няма да идва сигурно.. Да, ще ми липсват малко или много, но ми се завършва.. А да не говорим, че точно сега и 2 момичета от класа ми намериха да се скарат и то заради простотия.. Дано поне на бала да си изкараме хубаво, че да ни остане хубав спомен!
Първоначално написано от Yoana
Същото се получи и при мен с този "Тютюн".![]()
И именно това си развивам - общи анализи за авторите и тях ще пиша на 41ви въпрос.Клоня и към есето,но зависи от темата - на момента ще реша.
Колкото до училището - ние от февруари ходим от дъжд да вятър,всички ни зарязаха в смисъл,нито ни пишат отсъствия,нито ни казват нещо - нищо,даже оценки ей така ни пишат.Не, че се хваля,напротив,доста е зле положението,но поне там не си губим времето,а колко учат/учим само ние си знаем.Април месец също няма да ходим,ама изобщо.И то си мина.
![]()
Абе да ти кажа е по-добре така, отколкото при нас както е... Още от септември месец буквално всички почнаха да отсъстват. В момента има хора с по 300 и кусур извинени.Първоначално написано от vagarious
Да не говоря, че един съученик искат да го преместват на самостоятелно обучение, защото има над 15 неизвинени. Някои даскали пък казаха, че щели да броят извинените отсъствия по техния си предмет и ако имаме повече от 30% отсъствия (извинени и неизвинени) по техния предмет и ще оставят на изпит хора...
За оценките също толкова са се стиснали, че думи нямам. Имах една ненаписана 6ца по английски и оная ..... не искаше да ми я пише. А аз по принцип си имам само шестици по английски, не знам какво толкова я бъркаше. Абе като цяло - радвай се, че не са ви затегнали коланите както на нас, защото иначе в чудо щеше да се видиш.
Аз предпочитам да не ходя на училище, а да си стоя вкъщи и да си уча само това, което ми трябва, а да не ми губят времето и нервите с излишни глупости...
Lorein точно за това не ходим - за да не си губим времето.Така е по-добре наистина,имайки предвид репутацията и най-вече рейтинга на училището ми.
На всичкото отгоре пък ни карат и на практика да ходим чак до др.край на града и то до последно .. и накрая всички оценени еднакво.
![]()
"Железният светилник" го прочетох, доста интересна книга. А "Тютюн" я четох до половината, и накрая си пуснах филма.., интересни са като цяло.
Иначе и в моето училище е така, всеки си отива, когато си поиска. Само се стои за Български и за втората матура, или някой, който ще кандидатства с даден предмет. А в другите часове се влиза рядко, колкото за оценка. Аз сега ходя, че поне до средата на април да съм се оформил и да не се занимавам..![]()
Вафла..