.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 70
    Град
    Варна, моретоо :)

Въпрос към момичетата

Защо всяко 4 от 5-то момиче, което познавам е вулгарно? Всмисъл като си говори там с приятелки или приятели и винаги всичко завършва на "лайно", "тъпанар", "педал", "курво", "кучко", "глупак", "идиот"????
    За гъзарки ли се мислят? За много оборотни ли се мислят? К'во стаа с тая днешна младеж?
    хЪх...

Град
    София
    Момче съм,но веднага мога да ти отговоря-за да се правят на интересни!

Град
    Цитирай Първоначално написано от Greennight
    Момче съм,но веднага мога да ти отговоря-за да се правят на интересни!
    Много грозно
    хЪх...

Съгласна съм, че се правят на интересни.Но когато симулираш един тип поведение,било то само за да се харесаш или по други подбуди, той постепенно се превръща в постоянен.И колкото повече болни, толкова повече заразени.Въобще, представите за това как би трябвало да се държи едно уважаващо се момиче или момче са вече доста размити.Всеки иска да е еднакъв с масата, щото ако разбиваш стереотипите си ненормален някакъв.

Град
    Русе
    времената са си такива.
    а и не е само говоренето.
    в днешно време взеха, че и 6-7ми клас пропушиха,
    което е грозно за едно момиче на такава възраст.
    born alone, to be alone, to stand alone.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Щото са тъпи и няма кой да ги възпитава.
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Супер фен Аватара на nymphadora
    Грозно е действително,не знам родителите спят ли?!
    Но тия момичета са кифлите,дет си мислят,че нещата,които приказват са много остроумни.

Супер фен
    Щото повечето около тях са такива, а те не искат да се цепят от колектива, щото знаят, че хората не харесват различните. Толкова им е акъла, мислят че с това си поведение показват колко са готини.
    Ако искаш да си щастлив - бъди.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Ssummerjam
    Щото повечето около тях са такива, а те не искат да се цепят от колектива, щото знаят, че хората не харесват различните. Толкова им е акъла, мислят че с това си поведение показват колко са готини.
    Това е жалко. Ами то аз се чудя вече какво е да си различен? Да си възпитан до някаква степен или да си мега простак. То се отнася това и до приятелите, е знам едни... "да ти еба майката", "тъп педал" - това нон-стоп в битовите ситуации. Нещо аз не мога да го разбера този тип отношения
    хЪх...

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Семейство, възпитание, влияние..(от много неща още)

Естествено, че, ако семейството псуват като каруцари и детето ще прави същото..
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Аз лично не мисля, че и семейството е виновно!! Искам да кажа, че не титулирам такова вулгарно поведение.. Но не е и семейството виновно!! Имам приятелки, които говорят точно по този начин, а пред семейството си са като ангелчета.. Затова зависи от средата в която се движат.. Защото нали знаете с какъвто се събереш - такъв ставаш..

Супер фен Аватара на Luscious_Heart
    Ми щото си в кофти среда, ето защо.
    Аз пък нямам такива приятелки (рядък случай просто) и се гордея с това.
    Зависи и от даскалото, от семейството...

Мега фен Аватара на FuckedUp
    Цитирай Първоначално написано от Dying
    Аз лично не мисля, че и семейството е виновно!! Искам да кажа, че не титулирам такова вулгарно поведение.. Но не е и семейството виновно!! Имам приятелки, които говорят точно по този начин, а пред семейството си са като ангелчета.. Затова зависи от средата в която се движат.. Защото нали знаете с какъвто се събереш - такъв ставаш..
    Не съм казал, че винаги се дължи на семейството. По-точно си е от средата в която си..И аз като бях по-малък (не, че сега съм много голям..) пред нашите бях и аз ангелче, а като излизах с приятели си говорех бая вулгарно..
    Roses are brown,
    Violets are brown,
    SOMEONE SHIT IN MY GARDEN

Аз преди говорех вулгарно /и никак не се гордея с това - дори и пред наще... прусах си и кво ли не/ обаче с времето отвикнах.. Видях, че това е глупаво и го промених.. Но е трудно да промениш всички около себе си.. Което е мн лошо..

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Аз пък, мили мои, обичам да съм цинична. И мисля, че прекалено всеобхватно изразявате мнение. Не поставям граници на изказа си, в ситуация на разговор с близки приятели. Напротив, етикет имам и се смятам за културен човек. Но не си налагам подбор на изразните средства, когато говоря с приятели. Дори ми прави удоволствие да бъда съркастична и груба. Така че забравете своите шаблони относно темата за вулгаризмите. Ако някой желае да ме критикува и да постави под съмнение възпитанието ми, нека заповядя и се изкаже също толкова колоритно, колкото и в предишните коментари.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Имам една не точно приятелка,но не мога кажа,че не ми е приятелка,която не спира да "псува" и да говори за неприемливи неща,но в същото време има 6,00 успех. Техните не я спират да ги дрънка каквито си иска,защото има "примерен" бележник.

НЕ ГО РАЗБИРАМ!

Град
    Цитирай Първоначално написано от MaLkaTa_LaDy
    Аз пък, мили мои, обичам да съм цинична. И мисля, че прекалено всеобхватно изразявате мнение. Не поставям граници на изказа си, в ситуация на разговор с близки приятели. Напротив, етикет имам и се смятам за културен човек. Но не си налагам подбор на изразните средства, когато говоря с приятели. Дори ми прави удоволствие да бъда съркастична и груба. Така че забравете своите шаблони относно темата за вулгаризмите. Ако някой желае да ме критикува и да постави под съмнение възпитанието ми, нека заповядя и се изкаже също толкова колоритно, колкото и в предишните коментари.
    Използваш вулгаризми, псувни и се смяташ за културен човек. Определено трябва да се запознаеш с трите понятия по-обстойно и след това съвсем спокойно може да се поставиш в ответната категория в нашето социално общество.
    хЪх...

Цитирай Първоначално написано от RoSKo0o0
    Използваш вулгаризми, псувни и се смяташ за културен човек. Определено трябва да се запознаеш с трите понятия по-обстойно и след това съвсем спокойно може да се поставиш в ответната категория в нашето социално общество.
    Да, абсолютно точно си ме разбрал. И нека те запозная с тълкуванието на "култура", цитирано директно от речника.

1. Само ед. Съвкупност от духовни и материални ценности, създадени от човечеството през историческото му минало. Духовна култура. Материална култура. Древна култура.
    2. Само ед. Образованост, знания, възпитание. Висока култура. Ниска култура. Имам богата култура.

... и други три значения, които нямат отношение по темата.

Та искаш да успориш моите личностни качества, ценности, образованието, което получавам и знанията ми?

Навиците ми при официално общуване и ролята ми в обществото... Звучи някак абсурдно да избереш своята гледна точка по всички тези отношения, на база на циничността ми, не смяташ ли?

П.с. Ще съм ти благодарна, ако преустановиш своите размишления, изпълнени с предразсъдъци.
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Супер фен Аватара на tanch3t093
    Всичко е до среда и приятели... С какъвто се събереш такъв ставаш!
    So baby don't feel no pain just smile back <3
    Eminem - When i'm gone.mp3 *
    ПАДНА ЛИ - СТАВАМ, СТАНА ЛИ - ПРОДЪЛЖАВАМ, ПРОДЪЛЖА ЛИ - НЕ СПИРАМ!

Град
    Сега ще ти дам един материал, точно от тийнпроблем по проблема "културен човек". Знам какво е култура, може да не ми го обясняваш, защото точно това уча. В основата на културата седи добросъвестността на човека, неговото възпитание, изградените нравстени ценности на човек през цялото историческо развитие.
    Искаш да ми кажеш, че твоето семейство е вулгарно и постоянно използва цинизми ли? Когато видиш високопоставените хора да използват вулгаризми и псувни, тогава можеш да тръгнеш да пренаписваш историята и да дадеш ход на историческото развитие на културата в подсферата й "псувня". Само да те светна, че вулгарността, псувнята, обидата не са част от понятието "култура".

"Културен можем да наречем този човек,който уважава себе си и околните , тактичен е , притежава духовна толерантност , тактичност , също така човек който се интересува от светските новини , спазва законите на държавата и пр."

Не знам точно дали назоваването на твой приятел/ка с псувня или вулгарно определение би могло да се счете като уважение към тях, нито като толерантност.... като тактичност - да, но единствено да доказваш колко "много ги уважаваш като човешки същества".
    хЪх...

Вадиш си грешни изводи именно, защото мислиш ограничено. Пак ти казвам - абсурдно е да говориш за мен, при положение, че нямаш наблюдения. Абсурдно е да ме квалифицираш в измислените си шаблони. Приеми го като съвет, защото няма да съм първата, за която си сгрешил.
    1. Семейството ми никога не си е позволявало вулгарности. Говориш без да знаеш.
    2. Точно относно влиятелните хора, се опитях да ти кажа, че уменията ми при официално олбщуване са на ниво и мога да разграничавам личния си живот от задълженията ми, изискващи комуникация с хора от други социални и възрастови групи.
    3. Кое е част от понятието култура ти цитирах от тълковен речник, без да изказвам мнение относно него. Не знам, къде прочете, че смятам "псувнята" за част от понятието.
    4. Относно приятелите ми, визирам най-близките ми приятели, с които си позволявам такова отношение, сме приятели от повече от 10 години. И сме дотолкова наясно с нас самите, че няма какво да ни обиди. Уважението е формалност при една такава ситуация. Талерантността и тактичността играят роля, когато се заговори на сериозни теми. Отношенията ни са перфектни, не бъди притеснен. Когато опре да забавление - всичко си позволяваме помежду си. Аз не поставям граници на приятелите си, защото им имам пълно доверие и уважението е двустранно. Обичаме да се "нареждаме" [не се сещам за по-описателна дума] често, понякога, от скука ако щеш, но сме си наясно, че всичко това е на шега. Това, че с теб сме различни лисности, с различни мнения и интереси, ти пречи да приемеш, че за мен е забавление да бъда вулгарна в определени ситуации. Но опитай се да го приемеш, не те карам да го разбираш. По-скоро исках да ти покажа, че хората са непридвидими.

П.с. Аз излизам, защото трябва да си купя очна линия, което естествено не ви касае, но риших, че искам да го споделя. А до автора - ако искаш да продължим дискусията, смятам, че е по-добре на лични съобщения, за да не затормозяваме другите потребители от форума.

Мега фен Аватара на mynichka
    Липсва им възпитание.
    http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
    Шофирай разумно- стигни жив!!!

Град
    Няма смисъл да продължаваме "дискусията". Първо това не е дискусия, а диспут, защото по-отношение на културата няма две мнения. Не е нужно аз да те опровергавам в него, защото ти сама го правиш като вмъкваш две взаимноизключващи се понятия "културен човек съм", но "съм вулгарен", т.е. аз никога не съм чел някъде за подобно животно "вулгарен културен човек".

Вадиш си грешни изводи именно, защото мислиш ограничено. Пак ти казвам - абсурдно е да говориш за мен, при положение, че нямаш наблюдения. Абсурдно е да ме квалифицираш в измислените си шаблони. Приеми го като съвет, защото няма да съм първата, за която си сгрешил.
    Мисля ограничено? Аз уча именно затова - за развитието на културата през времето, уча и за ораторското изкуство. Уча, какво смятат великите оратори на Древността, какво смятат ораторите в днешно време и от там си правя изводите кое какво е.
    Отговори :
    1.Аз зададох въпрос. Ти говориш без да четеш
    2.Когато си културен човек, си културен постоянно. Когато си добър човек, си добър постоянно. Не е ли така? Във всички други случаи си лицемер.
    3.Псувнята е циничност, ти казваш, че си цинична, а след това че си и културен човек. След това ми обясняваш колко широко е понятието култура, а никъде не видяхме да пише за циничността нещо?
    4.Нямам нищо против теб, нищо против приятелите ти. Бъдете както си искате, наричайте се както се искате и така нататък, това не е от значение. Радвам се за вас и затова, че се разбирате. Целия наш спор, прераснал в диспут е там, че говориш в оксиморони и искаш да ме убедиш, че не са оксиморони...

Като заговорихме за световната култура, ще ти кажа един факт. Още в най-древни времена, когато хората започват да комуникират (мнооого преди създаване на държавата), когато се раждал човек... са го кръщавали с име, с което той е трябвало да бъде назоваван. Това се е запазило и до наши дни.
    Най-често даваните отговори към въпроса : "Що е културен човек" са :
    Да не плюе (най-важното ), да не псува и да има обноски. Тук образованието дори не влиза в сметките, но както и да е.
    Културата си е доста широкоразбираемо понятие. Нямам намерение повече да водя повече този спор, тъй като ти сама се опроверга.

П.С. Като цяло аз самият не бих искал да гледам на понятието "културен човек" в толкова тесен аспект и не го правя, но твоята реплика към темата беше провокационна и нямаше как да не изразя позицията на повечето хора тук. Хайде, чао и успехи. Беше ми приятно [/quote]
    хЪх...

Повече от фен Аватара на cw3tty
    Град
    Sofiq

:)

Цитирай Първоначално написано от mynichka
    Липсва им възпитание.
    + .. 'най-добрата ми приятелка' е такава .. ужасно лигава е и постоянно ръси тъпизми, на които се смее, а аз гледам тъпо.. просто защото в 9 клас да се хили като каже "ако" не мисля, че е нормално .. въобще не е пораснала .. винаги върти интригите, мисли си, че е най-харесвана .. държи се като типична кифла .. преди не беше така, не мога да разбера .. на всичкото отгоре всички и се кефят, че се държи по тоя начин ..

Град
    Цитирай Първоначално написано от mynichka
    Липсва им възпитание.
    Засега сякаш това обаче е най-точното определение. Щом се държат така, значи не са възпитани.
    хЪх...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си