.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6

Любопитен въпрос относно Wi-Fi сигнала

Не знам дали някой друг е забелязъл но при пускане на микровълновата фурна Wi-Fi сигнала се заглушава почти с 90% , в случая микровълновата не е по средата между рутера и антената и е на 5-6 метра от PC-то. Не мога да си обясня защо 2.4GHz сигнал се смущава от 2.45GHz и дължина на вълната 12 см (Честотата на Wi-Fi сигнала няма вариаций винаги е с точност до 3-тата запетая). Някой може ли да обясни това явление?

ПС: ползвам протокол 802.11g, мрежата е с 6 канала

Супер фен
    Може би, защото са им близки честотите. Пробвай със смяна на канала дали ще прави пак така.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Редовно ползвам лаптопа си докато се храня в кухнята. Никога не съм имал проблеми при задействане на микровълновата. Сигурен ли си, че микровълновата ти е добре изолирана?

Повече от фен Аватара на elf4o
    Град
    Vmware Fusion

Re: Любопитен въпрос относно Wi-Fi сигнала

Да микровълновата е проблема решението е премести я или не я ползвай.Микровълновите вълни заглушават wifi вълните без значение дали си на a/b/g/n
    Нещо романтично
    http://www.metacafe.com/watch/1201728/love/
    Macintosh: the computers for the rest of us!

Супер фен Аватара на Jus7DreamBoy
    Преди малко пробвах и при мен нямаше проблеми с микровълновата и Wi-fi-а
    СПАМ - Само Пиша Ама без да Мисля
    Голям лаф, дребни пари и мек х*й всеки може да извади!
    Това, че се пъчиш, не значи, че са ти големи циците!!!
    Таралежът е птица упорита, не го ли ритнеш - не полита.

Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak
    Редовно ползвам лаптопа си докато се храня в кухнята. Никога не съм имал проблеми при задействане на микровълновата. Сигурен ли си, че микровълновата ти е добре изолирана?
    Изолирана е просто са и доста ватовете дължината на вълната и честотата зависят от това, а и относно отговора на елфчо - няма как да се заглушават сигналите по този начин ако е така то две Wi-Fi антени една до друга няма да ловят сигнал, подозирам че влияе на самия електронен уред тоест антената по някакъв начин ако последната улавя вълните на микровълновата. А и не съм с лаптоп а с PCI антена на настолния а и съм прекъснал ширмовката на антената поради други причини

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си