Спомням си едно твое мнение, в което обясняваше за нуждата да се знае руски език. Това свързано ли е с бъдещо икономическо израстване на Русия или нейно влияние в/у България? Или ако не - в какъв смисъл си го казал. /ако помниш/
Останала съм с впечатлението, че си учил латински. Запознат ли си с него или просто ти харесва и знаеш някои работи? Аз винаги съм имала афинитет към този език, но тук никой не преподава И според теб има ли бъдеще, освен в медицината и за преводаческа дейност?
Има ли език, европейски или не, който искаш да можеш свободно да говориш? Предполагам всеки има някакво желание и направо задавам въпроса на каква основа е решението - заради дадената страна, желание за създаването на контакти, заради бъдещата ти работа, звучност или комплексно решение.
Не мислиш ли, че е тъпа тази разпра за американския и британския английски :/ Въобще имаш ли мнение по този въпрос.. мен винаги ме е очудвала.
Според теб в далечното бъдеще има ли възможност да отпадне кирилицата? (примерно, ако се претопят народите, приеме се латиницата и т.н.) и това би ли имало някакво негативно последствие за света / историята, след като най-важното - комуникацията - се запазва?