Момчета и момиче, съжалявам, че се забавих, но снощи ми беше епична вечер и нямаше как

Някога подозирал ли си, че икономистите правят разлика между ефикасност и ефективност? Можеш ли да обясниш, каква е за теб разликата между двете?

"Подозирал съм", но честно казано мисля, че както и да отговарям на тези въпрои, които впрочем огромна част от хората тук пропускат, едва ли ще се промени хода на нескончаемият ни спор, който водим около един и същи център, но на различни теми. Така че ще си позволя да не ти отговарям на този въпрос. Ако много държиш, може да го направя в друга тема или на ЛС, но предполагам, че разбра какво искам да ти кажа.

Защо реши, че печалбата е единствената цел на едно начинание?

Правя си лични, непрофесионални изводи от случващото се на вътрешната сцена в България.

Цитат:
Винаги е модерно да си лош. Никога не е било модерно да си добър и ученолюбив например.

Защо според теб?

Не знам, предполагам, че това е някакъв психологически комплекс, който се развива в голяма част от подрастващите навсякъде. Лично според мен има връзка и с новата ценностна система, но това е в много по-малка степен, тъй като и в отминали времена са били модерни "лошите" на определена възраст. Може би психолозите трябва да се изкажат по темата.

И.и за балета.. Сигурен ли си, че "не го харесваш" или просто не е нещо, което разбираш => не ти докосва сърцето? А може и обратното - тъй като не ти влияе, не го и разбираш Cool
Нещо като например феновете на чалгата, които не могат да бъдат докоснати от някоя хардкор група с послание, просто защото не разбират това, не разбират какво е усещането да крещиш на соц. теми и т.н. Surprised

Ами те нещата са свързани. Първо аз не обичам да казвам, че не харесвам нещо без да съм се опитал да се докосна до него. Балет и опера са изкуства, които очевидно не разбирам, което от своя страна е признак за това, че нямам такава потребност в момента. Може би след време ще имам, не знам. Всичко това води до констатацията, че на мен не ми харесва.

A, и за секса по телевизията. Мислиш ли, че 'покварява' не толкова с това, че едва ли не казва на младите да го правят безразборно с цел да са "готини", а по-скоро с култа към бързите, лесни удоволствия и загърбване на по-духовните занимания, за сметка на послание тип "Пий, друсай се, е** се", което ни принизява до степен на .. животни, поне според мен?

Според мен точно това ни прави хора, заедно с избора дали да го правим или не.
Иначе нормално е подобни неща, които се разпространяват масово да имат определен възпитателен характер.
Разбира се, точно на хора като нас най-малко им отива да се правят на морални, но протестът е не срещу хода на цивилизацията, а срещу методите на индустрията. Така например сексуалната революция не е направена от фирмите за бельо, а от хората. Но фирмите за бельо успяват да се възползват от това.
Все пак трябва да има някакви граници. Колкото и позитивно да гледаме на нещата, трябва да има някаква регулация дори да е в смисъла на подход към подрастващите, които да бъдат по-добре подготвени за нехуманната атака над тяхното съзнание, предприета от костюмираните чичковци, чиято цел е единствено и само доходи от всевъзможни места.

http://www.youtube.com/watch?v=of7xZqJipJU

Коментирай това...

Какво мога да коментирам тук. Всичко си е казано - просто, ясно, леснисмилаемо в 3/4 ритъм, най-добре възприеман от мозъка. Девойката казва каква трябва да бъде една жена и какъв трябва да е подхода на един мъж към нея. Представя своята /едва ли/ гледна точка. Има свободата да го прави и го прави. Какво ще е влиянието на това схващане зависи от неговата аудитория.

Мислиш ли, че държавата трябва да се меси в изкуството и да налага цензура на клипове, съдържание на текстовете и етц?

Тя така или иначе го прави - има закони, които казват кое може и кое не може. Въпроса е кои неща влизат в "може" и "не може".
Преди години СЕМ забрани издаването на най-култовия албум на Хиподил - "Надървени Въглища", което не попречи на всички хора наоколо да го имат, някои от тях даже в няколко екземпляра.
В зората на прехода "скандалността" продаваше буквално. Сега едва ли тази комисия ще забрани албум, в който всяка втора дума е п.тка, цици, гъз, х.й и пр. и пр.
Но определено ще забрани албум, в който се подстрекава директно към насилие, сегрегация, расизъм, убийства, самоубийства и т.н.
Така например някаква немска комисия по младежта забранява "Rose Clouds of Holocaust" на Death In June за продажба и разпространение на територията на Германия.

Свободата на словото е разтегливо понятие и е изключително интересна и актуална тема, но в по-друга светлина.

Благодаря за интересните въпроси. Надявам се да съм отговорил поне задоволително Нека модератор да затвори темата. Следващият на стола е Eos