.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 42
    Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)

Грижа за лицето-основни стъпки.

Грижа за лицето!
    Най-важното е с какво се миете сутрин и вечер!
    Предлагам да си направим тема от личен опит.Ето ми идеята:

Тип кожа:

В рамките на една седмица какво правите:

-маски:какви,по колко пъти ги прилагате,какви сте използвали до сега и от кои сте най-доволни;

-вечер:продукти,описание стъпка по стъпка как ги прилагате от измиването до крема(ако използвате такъв);

-сутрин:продукти,стъпка по стъпка как ги използвате.

Най-често срещани проблеми и гафаве-как се справяте с тях:

Продукти без,които не можете и винаги ще ползвате:

Би ми било много интересно и мисля,че ще бъде полезно на всеки
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на MegiBoOm
    Град
    Света На Мечтите
    У-у-у-у-у уникална темичкааа.....

След малко или утре ще разкажа за моите грижи относно кожата на лицето
    ЩЕ СЛЕДЯ С ИНТЕРЕС!

Град
    Тип кожа: смесена

Маски:

1 път седмично си правя маска с аспирин и мед ( http://www.youtube.com/user/Michelle.../3/Q-Hksg8B4cQ ) и 1 път с хума в зависимост от това как ми действат на кожата.

Най-добре ми действат на кожата.

Вечер:

Махам си грима със зехтин(освен,че го премахва напълно е и много полезен за кожата).Мия си лицето с хидратиращия гела на Билка за измиване на лице с екстракт от краставица и пъпеш.Нанасям салицилов спирт или Акне аут и крем Нивеа.

Сутрин:

Измивам си лицето с бебешки сапун или с гела на Билка,нанасям крем(според сезона).

Проблеми:акне.
    Ако ме изненада рано сутрин,прикривам пъпката или червенината(ако все още не е напъпила) с коректор.И използвам пудра(по-добре ми диша кожата и не се омазнява така).Но ако намеря свестен фдт ще бъде супер.

Не мога без пудра(марката винаги се сменя,а сега съм с матиращата на Манхатън.Ако някой знае нещо по-добро да се обажда.),розовата вода е супер през лятото,а и понякога (като се сетя) за почистване и хидратация.

Вие сте.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

Град
    Разград
    Здравейте, наистина много интересна темичка, браво
    А сега от мен:
    Сутрин - Мия си лицето с бебешки сапун даже понякога и с душ-гел
    напръсквам се с розова вода, след това си мажа лицето с кремче Nivea най-обикновенното.
    Вечер - Почиствам си грима с тоалетно мляко афродита, после тоник на 7 билки, отново розова вода иии преди лягане мажа лицето си с крем ЗДРАВЕ обилно и го оставям да си попие сам докато спя и съм СТРАШНО доволна от крема преди време имах доста пъпки и откакто се мажа пъпки почти нямам а съм пробвала толкова много неща ..
    точно за пъпките единствено ми помогна здравето и лосиона на Acne Out.
    Отделно ако ми излезе някоя др. пъпка сега я мажа с кремчето на Acne Out. 2 3 пъти седмично си правя маските на Avon от серията Clear Skin, които са за почиствоне и стягане на порите със салицилова киселина, също много ми помага и хумата.
    Е това са най-често използваните от мен козметични продукти, не са никак скъпи но пък са ми полезни ЧаЛлЗз от менн

Повече от фен Аватара на mine
    LadyV би ли ми казала колко струва пудрата на Манхатан .. покрива ли недостъците .. абеее всичко подробно би ли ми казала за тази пудра ..

Здравейте
    мен ме интересуват серумът за свиване на пори Loreal Derma Genese и маската за лице NUNO със зелена глина..
    някой ползвал ли ги е и хубави ли са

anonymous708973
    Guest
    По-надолу ще разкажа и аз, въпреки че ще е кратко, понеже не правя нищо особено за кожата си.
    Имам въпрос за триенето на грима - на добър лосион не съм попадала, затова използвам интимен гел, но ме интересува дали зехтинът ще омазнява кожата, ако го използвам за тая цел.

Иначе се грижа за лицето си добре
    [сутрин]- измивам лицето само със студена вода и слагам кремче NIVEA
    [вечер]- измивам лицето с гел NIVEA и намазвам с крем (серия с лимонена трева.. действат много добре )

За пъпки ползвам Garnier SOS Roll-on - скрива ги много бързо

И веднъж в седмицата ползвам лепенки за нос NIVEA и маска за лице от AVON със саке и ориз рядко ползвам маската с кал пак от AVON

Фон-дьо-тен ползвам на Maybelline - Pure makeup и коректора от същата серия ;]

Град
    Света На Мечтите
    Сутрин - почиствам си лицето с този гел ----> http://prikachi.com/images/135/2802135K.jpg
    след това задължително слагам един от тези кремове ----> http://prikachi.com/images/139/2802139p.jpg

Веднъж/Два пъти седмично - правя си маска за лице с ето този продукт -----> http://prikachi.com/images/146/2802146v.jpg

Грим - премахвам го с този продукт-----> http://prikachi.com/images/150/2802150v.jpg

Вечер - измивам си лицето с този гел ----> http://prikachi.com/images/151/2802151W.jpg , след това нанасям този крем-----> http://prikachi.com/images/153/2802153i.jpg и най-накрая върху по-големите пъпки мажа течността от този коректор ------> http://prikachi.com/images/158/2802158e.jpg

Тааа, това е общо взето всичко!

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от MegiBoOm
    ....

този коректор ------> http://prikachi.com/images/158/2802158e.jpg

Някой знае ли голям козметичен магазин в София или пък не козметичен, където да попадна на нещата, изброени от MegiBoOm или по-точно на този коректор? Отдавна искам да си купя доста продукти, повечето от които Megi изброи, но нямам никакво време за обикаляне , та ми се ще доста продукти да са събрани на едно място Може и супермаркет .. абе всичко
    Love is everything!

Цитирай Първоначално написано от SladkaZagadka
    Цитирай Първоначално написано от MegiBoOm
    ....

този коректор ------> http://prikachi.com/images/158/2802158e.jpg

Някой знае ли голям козметичен магазин в София или пък не козметичен, където да попадна на нещата, изброени от MegiBoOm или по-точно на този коректор? Отдавна искам да си купя доста продукти, повечето от които Megi изброи, но нямам никакво време за обикаляне , та ми се ще доста продукти да са събрани на едно място Може и супермаркет .. абе всичко
    коректора е от AVON поръчва се от каталог.. мисля че струваше кум 5 лв

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето

Re: Грижа за лицето-основни стъпки.

Тип кожа: Смесен

В рамките на една седмица какво правите:

-маски:какви

- тази я използвам рядко ..само когато ми е суха кожата

и един гел с праскова : ))
    -по колко пъти ги прилагате - ами зависи от това как е кожата ми ..най-често използвам гела

какви сте използвали до сега и от кои сте най-доволни- доволна съм от продуктите на АVON като цяло

-вечер:Почиствам си лицето с
    и след това се намазвам с (някой път пропускам ;д )

и си лягам

-сутрин не ползвам нищо

Най-често срещани проблеми и гафаве-как се справяте с тях: ммм гафове досега не съм имала ,ако имам пъпчици или нещо такова спирта винаги ми е насреща

Продукти без,които не можете и винаги ще ползвате:

Hostis Honori Invidia

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Тип кожа: смесена към мазна

Маски:
    правя си често маска с козметични трици и кисело мляко (смесвам ги, нанасям, седя 15-20 минути и отмивам, добре ми действа на кожата)

Вечер:
    мия си лицето с бебешки сапун и след това с един скраб на дева и след това се мажа с крем Кларина на Хималая... =)

Сутрин:

Измивам си лицето с бебешки сапун и пак със скраба на дева,нанасям защитен крем с фактор преди излизане

Проблеми:акне,черни точки

попринцип крем Кларина е точно за това, но по-рано (когато навлизах в пубертета) имах пъпки по челото, сега имам червеникави петна и по 1-2 пъпки по бузите?!?! и ми излизат от време на време по слепоочията (това е от телефона ми дезинфекцирам си го и него от време на време)

искам иначе да си взема някаква минерална пудра или фон дьо тен защото чух, че са добри..но още не съм се спряла на нищо
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Прекрасна тема!

Град
    Света На Мечтите
    СладкаЗагадка - пробвай в DM! Там би трябвало повечето да ги има....

Град
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    По-надолу ще разкажа и аз, въпреки че ще е кратко, понеже не правя нищо особено за кожата си.
    Имам въпрос за триенето на грима - на добър лосион не съм попадала, затова използвам интимен гел, но ме интересува дали зехтинът ще омазнява кожата, ако го използвам за тая цел.

Зехтинът не омазнява,а стяга Не го гледай,че е мазен и аз така си мислих.Просто пробвай.Ако примерно нанесеш молив за очи и го изтриеш с тоалетно мляко все ще ти остане нещо,а зехтинът ми го маха.

Нанеси на един тампон малко зехтин и си махни супер тежък грим от очите и ще видиш разликата.

Аз поне съм с акне и с мазни участъци,но много помага.Правя си и такъв крем от вода,зехтин и бебешко тоалетно мляко.Забъркваш еднакви количества и примерно нанасяш вечер и сутрин кожата ми е супер.Стига да го правиш вечер,а не сутрин,защото става бавно.

Ако си добре с английския,виж това клипче : http://www.youtube.com/user/Michelle...30/Lc-8onVA5Jk

После попитай баба си и ще ти каже абсолютно същото

Тип кожа: Смесена

В рамките на една седмица какво правите: Garnier Pure 3 в 1 - 1-2 пъти в седмицата маска и 1 път ексфолирам , също за хидратация 1-2 пъти в седмицата си слагам хидратиращ крем La Roche-Posay leger

Лятото си правя маска с банан и мед

-Сутрин: мия си лицето със сапун на Дав, само той не ми дразни на очите, след това си слагам ежедневния крем La Roche-Posay Effaclar Duo , както и фондютена La Roche-Posay Toleriane след това и бронзираща пудра на L'oreal(не всеки ден слагам фондютен и пудра)

-Вечер: махам си грима от очите с демакиант на Clinique,след това си измивам лицето с почистващия гел пак на La Roche, след това слагам локалния коректор пак на La roche

Проблеми:Акне.

Имам цялата серия на La Roche-Posay ,скъпичка е , но наистина си заслужава,ползвам предимно медицинска козметика.

Чела съм на доста места, че лицето никога не трябва да се мие със сапун.

Цитирай Първоначално написано от IvcHe7y
    Здравейте
    мен ме интересуват серумът за свиване на пори Loreal Derma Genese и маската за лице NUNO със зелена глина..
    някой ползвал ли ги е и хубави ли са

Град
    Цитирай Първоначално написано от favS

Да!И само бебешкият сапун може да намери приложение за такава употреба,заради съставките си.

I ♥ machoka Супер фен
    Тип кожа:Нормална към суха

Сутрин си мия лицето с медицински сапун
    След това с едно тампонче се намазвам с розова вода
    Правя си маски с яйце
    Правя маската на Гарниер пюр 3 в 1
    Също така всяка седмица си правя ''отвара'' с лайка и сода,след това премахвам с варена вода и слагам крем за хидратриране ужасно доволна!
    Ако имам пъпки слагам на всяка пъпка от един син коректор с цвят на самата кожа е..пак съм много доволна
    Слагам и http://www.evecare.com/images/produc..._treatment.jpg на всяка пъпка
    Маска с мед и асперин правя също
    И с кисело мляко правя
    друго....мажа се със салицилов спирт и след това добавям крем здраве
    Маска с домат и захар съм правила,много е хубава!
    И като за последно маската на Регал ли беше,какво беше..с минерали е мнооого доволна!
    Това са нещата които правя попринцип,иначе много други глупости съм експериментирала!
    Buzzzz { } { } { }
    FuckIt <3 <3 <3 <3
    Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
    Обичам.

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето
    обикновения сапун изсушава кожата
    Hostis Honori Invidia

Мойта не я изсушава и съм много доволна Не всичко ,което го пишат е вярно

I ♥ machoka Супер фен
    Аз съм чувала пък че когато има пъпки по лицето,не е хубаво да се мажат с какъвто и да е било то крем понеже запушва един вид тъкънта
    Buzzzz { } { } { }
    FuckIt <3 <3 <3 <3
    Ваааско,Nedddddddd <3 ;*
    Обичам.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Да, защото продукцията на себум се увеличава, а оттам и появата на комедони и пъпки.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си