- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Психологичен проблем (сериозен) Моля прочетете!
Благодаря, w0sh, много помагаш,
но как да се избавя от обобщаването и категоризирането? Имам чувството че всички са ми ясни, и по-лошото е, че обикновено, в голям процент от случаите съм с правилна преценка за хората. Как се движат, как говорят ... не знам защо искам кой знае колко от тях. Много хора ми споделят, че имам завишени претенции към хората и мъжете - очаквам кой знае какво от тях, смислено, фундаментално.
Изживявам се като някакъв интелектуалец, и всички са ми ясни и ги оценявам и съдя, а не би трябвало, нали..
Днес докато мислех за това в автобуса очите ми се насълзиха. Не знам как да се отърся от обобщаването! Как?
Да, и аз самата съм едно голямо лайно, защото толкова хора съм наранявала и съм си играла заради едната глупост и комплекси. Много ми харесват твоите съвети обаче и ще се опитам да ги следвам.5. Личен опит - Реално всички хора са гнусни отрепки. Всеки крие в себе си някаква малка гад, която наранява. Аз, който ужким много ги разбира, все още не мога да си сваля бариерите, но за жалост нямам финансите да посетя психотерапевт.
Даже едната ти точка сериозно ме замисли - за приятелите. Та то аз нямам приятели или обкръжение, освен в клас, а bff не я броя, знаем се от години. Станала съм антисоциална точно заради това желание да осъждам и анализирам, и да се имам за повече от другите. В клас много се радвам, че всички ме харесват с изключение на един, дето целия свят му е крив, но я няма близостта. Просто наистина категоризирам хората и ги наблюдавам и научавам неща за тях, но не съм част от тях. Не знам, трябва да се приземя малко, защото имам чувството, че няма какво да науча от тях, а това не би трябвало да е вярно!
Още някой? Anyone?
Смажете ме от критики, ppl, трябва да се осъзная малко ...
пп. Благодаря на всички за отговорите, и тези на лс.