- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Матури 2010 г. география
Мислех си да държа матура по математика обаче нещо не го разбирам тая математика и реших да уча география и икономика за матурите ..Та някой който ще кандидатсва или е кандидатсвал с география какво учи по кой учебник какво ще включва матурата,какви сборници тестове решавате за една хубава оценка например над 4.50
Учебникът за 10клас География ще ти свърши работа.
Регионите на България
-Югозападен
-Западно-Тракийско Родопси
-Източно-Тракийско Родопски
-Югоизточен
-Севеизточен приморски
-Североизточен придунавски
-Северен централен
-Северозападен
Природните региони
-Рила/Пирин/Родопи
-Стара Планина/Предбалкан/Задбалкански котловини/Средногорие,Крайще/Осоговско-беласишки планини/Черноморско крайбрежие
Климат,води,почви,релеф,рас тителност и животински свят.
Население на България/Селища и урбанизация/Админитративно деление
Структура на националното стопанство
Първичен/Вторичен/Третичен сектор
Матура за Отличен География и Икономика "Просвета"
мерси много
очаквам още предложения
Матурата по география включва учебниците от 9ти и 10ти клас.
Аз ще държа география, уча по учебниците на Булвест 2000.
Всякакви сборници с тестове ще са ти от полза.Колкото повече решаваш, толкова по-добре.потърси по книжарниците има примерни матуритетни тестове.
Успех![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Първоначално написано от Shia
Ок де ама не трябва ли да се учи и за света ?![]()
^ Да, трябва.
Матурата по география не е ли само в/у география на България ?
Не, не е само върху България.Като последна задача по-миналата година на матурата се падна Германия.Също така има въпроси за население, икономически съюзи, географски региони за другите държави.
По география съм...Sry ако можех някак щях да ти помогна
![]()
за випуск 2009 матурата по география ни беше доста лесна
<N>
Леле обожавам географиятаИ аз смятам да държа матура по География, но имам още малко време до мойте матури.
Иначе пожелавам ти успех![]()
Нее само върху България има и за света. Има примерно 2 карти на едната имаш държави и да нанесеш столиците а другата имаш областите на България и има пропуснати областии да нанесеш и пропуснатите. Тия практическите доста точки носят но са наи лесни. Имаш примерно Китай столица Пекин или обратно. Е няма да ти дадат Сомалия - Могадишу. Дават елементарни примерно за Русия Индия. И има за Бълагрия за географското положение и климат релеф бе целия учебник за 10 клас.![]()
Питай твойте преподаватели по география и ще ти кажат на какво да се подготвяш.
az si vseh eto tova :
http://www.book.store.bg/p30617/za-m...&latconvused=0
moj eli da mi kajete dobro li e zashtoto ve4e u4a ot nego ... ima 93 temi ... koito vklu4va maturata .. testove i prakti4eski zada4i ... kazaha mi 4e mn go kupuvat ....
Незнам човек не съм го разглеждал на живо видял съм го само в нета тоя учебник ама щом пише, че е за матури вземи си го и е 15 лв евтиничко си е и да включва всичко за матурите.![]()
Ще се застрелям ..
Една приятелка ми прати 40 теми по-география,днес взех да чета,ама нищо не ми влиза в главата ..![]()
Мисля да оставя темите и да започна с учебника от 10-ти клас.
По добре темите чети и си вземи идна карта така ще запомняш по добре нещата. От учебника за 10 клас е много малко и почти няма да ти свърши работа при кандидатстването.Първоначално написано от george19
![]()
Включвасе и география на светаПървоначално написано от Shia
Мисля да си разработя уроците от учебника най-важното,пък после,ако остане време може да прочета някоя тема.![]()
Пожелавам УСПЕХ на всички !!!![]()
Искам да попитам колко и кои са въпросите,които могат да се паднат като последен въпрос на матурата,този,който носи най-много точки.
И аз се интересувам от матурата по география и доколкото знам отг на писмената задаче включва само география на България....защото първата година е имало много 2-ки заради световната...
...Φταίει η καρδιά μου που σου λέει σ' αγαπώ (h)
наи- добре си вземете ето този атлас http://www.book.store.bg/p20540/atla...1-12-klas.html ще ви помогне много аз имам почти същия самоче е за 10 клас но и той ми върши почти същата работа
SEX,BASKET
Не са лесни,щото най-много зрелостници записват,като втора матура география...и там където има най-много записани,матурите определено са по-трудни!Първоначално написано от Neftochimic
![]()
здр искам да попитам ако не се явиш на 1 матура какво става пращат ли те пак септември![]()
![]()
![]()
![]()