- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Много езици
Е не е невъзможно.Знам английски,руски,испански и сега уча китайски.Първоначално написано от yolaiza
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
Мисля,че на китайски "млъкни" беше 口静 (kǒu j
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Хора, а как учите китайски? Наизуст ли учите как се рисуват/изписват йероглифите? Разкажете малко
![]()
Както се учи всеки език,с много старание и писане.Има си правила за изписване на йероглифите,всеки е с различни компоненти и като знаеш компонентите какво означават,е много по-лесно да ги запомняш.Първоначално написано от PinkPan7her
Както всеки останал език - с доста упражнения..Както вече казаха - има си правила за изписване на йероглифите и така става по-лесно..Всеки йероглиф си има ключ/компонент,следователно това помага да се запомня по-лесно..Не е трудно,колкото си мислите..В началото доста ме бяха наплашили,ама всъщност не ми е никак труден езика..Първоначално написано от PinkPan7her
Малко може да се отклоня от темата,но искам да питам изучаващите китайски.Защо избрахте точно този език?Имам предвид,има толкова много по-лесни и достъпни езици от този.Чисто любопитство или..?![]()
Наще все ми повтарят,че в Китай е бъдещето..и след време китайския ще е един от най-говорените езици...затова избрах китайския
Sta'zitto! на италианскиПървоначално написано от LoupGarrou
闭嘴! на китайски (ЧЕте се би зуий)
Исках да изучавам нещо по-различно..Нещо,което знаех,че ще ми е интересно и забавно..Първоначално написано от Colouring
Да`м,точно така беше..Съвсем бях изключила за този йероглиф,а толкова се мъчех да се сетя..Първоначално написано от watergirlblue
![]()
Не можах да го напиша тук щото не го разчита...Не се прави на много важен....Първоначално написано от SmilezZz
Ето който разбира италиански да види какво стана с Яра и защо още не са я намерили...
Yara Gambirasio sembra definitivamente scomparsa nel nulla: la ragazzina, di cui non si hanno pi
Не съм се замисляла дали този език ще стане задължителен (едва ли не) след няколко години.Просто от малка харесвам китайската култура ииии така.
Мерси мноого![]()
![]()
Мога да помагам със следните езици (перфектно ниво - четене, писане, говорене, разбиране + акцент): британски и американски английски, испански и чешки![]()
lele...ne ti zavijjdam...4e6ki...mn truden ezik...Първоначално написано от ELecTro95
![]()
![]()
![]()
Чешкия не е труден.. поне така мисля аз..... Чичо ми живее от много години в Чехия (с жена си са се запознали там, но тя не знае български) и го знае..когато са си в България слушам стринка как говори..и доста неща съм ги научила, а и за произношение не са трудни![]()
For some people life is only black & white – from time to time some gray tones…There is nothing wrong with the rainbow you are either colorblind or you are not brave enough to see the beauty of the life and all the colors that exist.Life without color is no life to live.
Аз мога наистина да помогна с английски (по-добре от българския ми е).
Испански - за граматика, subjuntivo, oraciones subordinadas и condicionales мога също да ударя едно доооста стабилно рамо.
Немски знам малко по-зле. Учил съм 9 години и съм учил в немско училище за кратко (в Германия).
Руски горе-долу.
Арменски знам много добре, но само разбирам. Не мога да чета, пиша говоря. Много е смешно...майка ми, баба ми и дядо ми си говорят на арменски, аз им отговарям на български, аз на арменски, те на български и да.![]()
имам нужда от превод от БГ на немски на добро ниво, но текста не е много труден ... ако някой може да ми помогне да пише, за да му пратя текста![]()
Здравейте всички!Спешно ми трябва превод на едно изреченийце от бг на италиански...
ето го и него...----> Не знам дали животът
е по-велик от смъртта...
но любовта е по-силна от двете!
Търсих в гугл но там всички преводи са буквални...моля ви за помощ
Благодаря ви предварително!![]()
Аз мога по английски да помагам. Почти перфектно го знам !