- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- проблем с флашка
изтеглих си HD филм от 4 гигабаитано когато исках да го сложа в флашката ми пише,че нямало памет.А пак флашката е 8 гигабаита,от които 7 гигабаита за своботни.проверих флашката за вируси,и намерих троянски вирус.разбирасе аз го изтрих веднага ,но пак нямало памет.
Сигурен ли си, че са 7 свободни, а не 7 заети?
да,флашката е apacer hendy steno AH223 8gb blue rp
Преди около 2 години на един приятел се наложи да му свалям някаква игра от нета към 6GB и след това да я запиша на една флаш памет 16GB, като и при мен се появи подобен проблемм. Тогава го реших, като форматирах флаш паметта под файлова система NTFS, а флаш паметта по принцип си беше с FAT32. Така и не разбрах, защо не можеше да се копират големи единични файлове на флашката - мисля, че над 2 или 3GB даваше съобщение, че няма свободно пространство!Първоначално написано от cvitiogi
![]()
много мерси!!!
ето и моя саит:http://dogsteam.alle.bg/
дано ти хареса
Mда, не се сетих за това. На FAT32 по големи от 2гб файлове не можеш да качваш.
А W7 как го качват ????
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
NTFS?
Пуска.
Файловата система ....
Флашката ти е с файлова система FAT32 или на просто казан език, максималната големина на 1 файл, който може да се запише е 2-3гб.
Форматираш флашката под файлова система NTFS и си решаваш проблема. Моята 2гб има опция само за FAT32, но имам и 4гб, която е под NTFS .
fat32 не беше ли до 4 GB ?![]()
Не. Гарантирам, че е до 2гб. Имах си бая проблеми точно с тея фат32 във предната фирма.
Да напомним също така за възможнотта един файл да се направи на "парчета" като архив на WinRaR
"The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GiB minus 1 byte or 4,294,967,295 (232−1) bytes"
Цитат от wiki-то![]()
А нали се сещаш, че всеки може да променя в wikipedia...
оф добре ... 2 GB е максимума щом така ви се вярва ... това беше първото на което попаднах това копирах ... все ми е тая вие в какво вярвате![]()
Аз вярвам в бирата и цацатаПървоначално написано от DarkAngelOfHope
![]()
това е целия цитат.The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GiB minus 1 byte or 4,294,967,295 (232−1) bytes. Video applications, large databases, and some other software easily exceed this limit. Larger files require another formatting type such as NTFS.
Пий Бира За Да Станеш Човек
Абе Wikipedia може да казва каквото си иска. Аз съм го виждал безброй пъти. Писнало ми е да архивирам 2гб Outlook файлове, че им се напълнил Inbox-a.
ми като нещеш wiki ... напиши в бай google fat32 максимален размер на файлове (примерно) и виж к'во ще излезе ... аз имам някакви спомени и че като се опиташ да прехвърляш файл по голям от 4 GB на дял във файлова с-ма FAT32 ти пише че не може да прехвърля файлове с размер над 4 GB ...
ще му даде отговора от wikipedia ;)
Пий Бира За Да Станеш Човек
да ... сигирно google дава само едно съвпадение![]()