- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Животът не е нищо повече от един филм
Явно имаме различни разбирания за поддаване на провокация. За мен това значи да почнеш да се обясняваш или по-лошо- в момента, в който се почувстваш лично засегнат, веднага да започнеш да обиждаш с разни нарицателни или да започнеш да търсиш кусурите на другия с цел да го засегнеш. За теб какво значи?
"Относно гледните точки, всеки се влияе малко или много от чуждите. Съзнателно или несъзнателно. Все пак много, често заемаме части от чуждите и добавяме нещо от себе си и гордо му слагаме етикети "Моето мнение." Даже повечето са си направо копипейстъри."
С първите две изречения съм съгласна, както и с последното. Аз това "копипействане" си го обяснявам с някои всеобщо валидни истини. Ако искаш дай пример за "заемаме части от чуждите", че ми стана интересно.
П.П.: Балъчке, дори не съм ти чела мнението. Предполагам за какво се отнася и за втори път ти казвам: по-добре млъкни.
Не си ти човека който да ми казва ,какво да правя.Сега можеш да вземеш да си спамиш на друго място.И ми стана забавно,че се опитваш да ме провокираш .Първоначално написано от TheNewReligion
П.П.-не ти се получава![]()
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Интересно ли ти е? Зачети се из форума по задълбочено. Имам предвид в посредствените мнения. Има оформени едни много прости кръгове от хора. Хора със мнение и хора повтарящи тяхното мнение с малко малоумнозвучащи добавки. И задължително съдържащи "Аз мисля", като че ли наистина мислят. Преди време бях доста по активен потребител. Нямаш идея колко е забавно като напишеш по еди ни същ проблем примерно 3-4 пъти едно нещо и след това гледаш 10 човека те цитирали. Седмица по късно, същите на същия проблем повтарят моите думи и водени често от собствената си неувереност добавят нещо ни в клин, ни в ръкав. Може би, ако бях спал през последните 60 часа щях да се сетя за някой пример, но в момента не мога.Първоначално написано от TheNewReligion
За мен ли имаш в предвид,че не ми стана ясно...?Първоначално написано от GregoryHouse
Защото когато затворя очи, виждам само теб...
http://www.youtube.com/watch?v=5VtsT...eature=related (music)
Не. Говоря за преди мноого многоо време. Година, две може би.![]()
всичко вече се върти около тва ти да си наред. не се прави че много ти пука за околните, след като не можеш нищо да промениш. просто се примири.
Аз лично нямам такива наблюдения, но ще следя, за да видя дали няма да стигна до същия извод. А т'ва, че някой цитира чуждо мнение, може да се дължи и на истинско съгласие. Тея случаи е трудно да се различат от копи-пейстърските, защото няма как да знаеш дали някой мисли нещо наистина.
Аз съм си правил наблюдения, върху 5-10 индивида по-конкретно. Не върху целия форумНякои дори още обитават форумните среди. И всичките са submissive тип. Давам това като пример, защото да ти дам пример от моя живот...едва ли ще ти говори нещо. И трябва да прилагам 2 листа обяснения
В случая акцента не е върху цитирането да подчертая
Винаги масата се водена от няколко(рядко един) по отличаващи се индивида. Такива обикновено са вдъхващи респект, често агресивни с мненията си или всяващи страх. Имаше още нещо, но го забравих между мисълта за шоколада и спането![]()
Най-тъпото е, че лидерите, водещи масата, всъщност не са нищо кой знае какво. Не притежават някакви по-особени качества- просто са по-нахакани и често са с по-атрактивен външен вид.
Под тъпо имаш предвид, че ти не си такава ли?
Да такива са, и обикновено притежават над средната интелигентсност и добри ораторски и манипулативни способности. И точно това се изисква от един лидер или една публична фигура, която претендира за авторитет.
Тука вече навлизаме в моята специалност...
Под тъпо имам предвид нещо, което мисля за такова.
Добри ораторски умения, над средната интелигентност? В днешно време, в реалния живот колкото си по-прост и по-нахален, толкова по-добре биваш приет от 90% от средите и толкова по-лесно можеш да се издигнеш в йерархията, съответно да станеш лидер. Ти може би имаш предвид форума като пример за обратното.
Съвсем нямам предвид форума. Имам предвид социални групи от личния си опит. Курса ми в университета (поне тези които още ме понасят), компанията с която се движа. Въпреки, че се стремя да избягвам лидерски позиции, често се озовавам точно в такива. Просто имам навика да съм малко безотговорен
. Ако си тъп и нагъл, хората рано или късно се осъзнават и ти бият шута. Имахме и такъв пример. Не говоря за йерархия тук. Говоря за естествени лидери, не поставени. Има разлика. Естествените лидери обикновено са уважавани от масата и тя е съгласна до голяма степен с възгледите им. Докато поставените са такива с които трябва да се съобразяваш. Много често нямат нужните умения, да спечелят масата и си отиват доста бързо. Да си натурален лидер си истинско изкуство. Познавам такъв човек и винаги съм се стремял да се уча от него.
Радвам се за теб съвсем искрено. Имаш възможност да контактуваш с натурални лидери, а не да бъдеш отлъчван от групата, следваща поставения такъв. Общовалидното правило е каквото и да правиш, да не се надуваш. ^^
Защо просто не оставите другите да си правят живота такъв, какъвто искат? Всеки отговаря за решенията си и другите НЯМАТ право да го съдят.
Ако направиш добро, то ти се връща.
Ако направиш лошо, то ти се връща тройно.
Стотици пъти бих предпочела да изживея нещо истинско и стойностно, отколкото да преследвам идеала, който всички налагат.
Тук въпросът опира до това "Каква АЗ искам да бъда" и до това "Какво ДРУГИТЕ искат да бъда".. `сеш се.
Амин.![]()
Nobody breaks my heart.
Не оставяй някой безумно тъп човек,
който няма представа колко е часът,
да те убеди в противното."
Ever notice how 'What the hell' is always the right answer?
Глобализацията убива и хора откачат... С уважение към авторката.
VIVA VICTORIA SIEMPRE!
Продължавай да си повтаряш това...може и да стане истина.Първоначално написано от kombarka
Както казах, много често ми се е налагало да бъда такъв. Мога, но не обичам. Трябва много отговорности да носишА като сбъркаш и всички те гледат сърдито после
Аз не се надувам. Но съм арогантен понякога. Признавам си. Далеч съм от безгрешен. Страдам си от човешките недостатъци. Това трябва да разберат всички. Всички си имаме недостатъци и трябва да ги осъзаем. Поне според мен.
^ Тук подкрепям.
Хм.. И все пак наивността е хубаво нещо. Най-важното е да сме щастливи.
По-добре заблуден щастлив наивник, отколкото кисел и недоволен философ, нали?Х
пп Хм, всъщност всеки го приема по различен начин. (и, да, това го пиша, за да се имунизирам от нападки)
Nobody breaks my heart.
Моят пост не е нападка или поне не го приемай така, съфорумнице.Първоначално написано от kombarka
![]()
Каза "кисели философи". Защо са кисели, според теб? Какво кара един литератор да бъде "кисел" ? А какво го кара след навъсения поглед да прокара една блаженна усмивка? Има хиляди причини да се усмихнеш и още толкова, за да пожелаеш смъртта или поне да ридаеш часове наред. Тайната е в баланса. : ) Не съм краен оптимист или песимист. Гледам реално на нещата.
VIVA VICTORIA SIEMPRE!
Колкото повече мислиш, толкова по-объркан и затворен ставаш. Красотата се крие в простите неща. А щастието, само по себе си, е нещо толкова просто и красиво.![]()
Nobody breaks my heart.