- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Класическа китара ?
Здравейте,Аз съм левичар и се чудя какво представлява класическа китара за левичари..обикновенна китара с обърнати струни..т.е. 1та струна става последна ли ?
Мерси предварително.
Нов човек съм
Ъъъ взимаш си нормална и просто сменяш ръцете.. Натискаш прагчетата с дясната и така.
If ya don’t give a shit ya getcha’ hellyeah
Throwin’ fists in the pit ya getcha’ hellyeah
Think you’re fuckin’ with this well hell no.
Balls, volume, strength getcha come on
не давай такива идеиПървоначално написано от DesireToFire
![]()
че ше вземе да те послуша![]()
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
принципно т'ва "обръщане" на струните не е много полезно, защото улея за 1ва струна на горния мост е доста разширен, защото преди това там е била 6та струна и се получава един неприятен допълнителен звук![]()
отделно при не всички китари, даже при повечето "обръщането" не се състои в смяната на струните и съответно новото им разположение![]()
а е доста по-тегаво xD
има си китари направени за левичари, по-рядко се срещат по магазините, но не е като да няма![]()
отделно може и да се поръча някаква
http://whyguitar.com/images/left-han...tars-image.jpg
http://www.ronlindeman.com/gibson%20...20Standard.jpg
никаква разлика ли не виждате?
до 12то прагче ок, ами след това?![]()
по-приложимо е въпросното обръщане при китари със симетрични тела (предимно акустични има такива)
Не знам да има такива у нас!Имам съученици китаристи-левичари и си свирят със стандартната.
Аз самата също пиша с лявата ръка.На цигуларите също не им създава проблем.Просто се свиква.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
Попринцип си има специални китари за левичари. По-лесно е а и .. струните са си създадени за мястото си ( като "всяка жаба да си знае гьола").
ваУ рокс
Grell
мисля ,че ще мога да свикна..,но трудна работазнам ,че има и китари за левичари ,но до колкото знам са 2но по скъпи и доста по рядки от стандартните..ех да беше прието за дефоут лявата рака за всички хора а не дясната
![]()
Нов човек съм
аз к'во ли се хабя да обяснявам... :\
трошете си главите, боли ме чепа за вас![]()