- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Ученици,вземате ли стипендия?
Тази година за първи път ще вземам. В моето у-ще дават парите на един път, не месец за месец.![]()
Ти виждаш нещата и питаш 'Защо?'. Аз мечтая за неща, които никога не са били и питам 'защо не?'
А във всички училища ли се получава стипендия? Може би въпросът е малко тъп, но все пак... И класният/класната трябва да ни каже в началото на годината, така ли? Аз тази година ще съм 9 клас. А щом е за отличен успех нужни ли са разните му там бележки за доходите?
Ами за завършен 9-ти клас имам успех 6.00 и ще взимам стипендия, но си нямам представа как я дават- дали на месец, или през 2-3.
ъм да, във всички общински училища. ако имаш годишен успех над 5,50 от осми клас, в девети първия срок ще получаваш стипендия за миналата година. класната трябва да ви даде едни формуляри, на които се попълва информация за родители, теб, по какъв начин да се получат парите (по банков път или на ръка- някои училища ги превеждат само по сметка, което за мен е тъпо, много по-удобно е направо на ръка да ти дадат 21 кинта) и това е. ако е за социална стипендия (успех над 4,50 и соц. слабо семейство) предполагам трябва и бележки за доходите, за да се потвърди, че си социално слаб. принципно трябва всеки месец по 21лв да дават, но много често парите се бавят и ти дават за 2-3 месеца наведнъж със закъснение..
Въпрос!!... Аз вземам за отличен успех (уча в гимназия).. А мога ли да вземам в същото време и социална стипендия за нисък доход? Смисъл... Мога ли да вземам и двете едновременно?
Последно редактирано от blaaablaaablaaa : 09-26-2012 на 18:31
Да, хората казват, че любовта е скъпо удоволствие.
Да, пристрастяването към нея често води до горчива болка.
Да, аз имам вредния навик да обичам!
Съдете ме, ако можете. )))