Хах и на мен така ми се случва (но не по математика, там имам други проблеми, не мога да събирам ), но примерно по немски винаги ще ме вдигне на изречението, което не мога да направя. Не знам защо се получава така
Ако искаш 6, защото предполагам тази оценка ще ти трябва за кандидатстването (аз кандидатствах преди 2 години по стария начин, сега не знам как е), просто трябва да седнеш и да научиш всички определения и въобще всичко, което може да те пит, за да нямаш притеснение, че ще улучи нещо, което не си научила.
Като отидеш в часа си казваш "Аз мога, аз ще се справя" и се мъчиш да се успокоиш. Пий вода, клати си краката, каквото там ти помага. Важното е да си спокойна.
Като започне да задава въпроси на другите мислено си подготвяш отговора. Така се успокояваш, че знаеш.
Като ти зададе на теб въпроса всичко трябва просто да ти изскочи от устата. Ако си го научила ще успееш да го кажеш.
Иначе имам една приятелка, която супер много се притеснява и просто не може. Всичко забравя, макар и да знае. Просто има такива хора. На последното изпитване по физика (добре че г-жата е пич) тя супер много се притесни, а аз седя до нея и само си викам "айде кажи го!!", защото знам, че го знае ама ей така, "забива". И реших да й помогна (може да е тъпа идеята, ама свърши работа), просто й казах "Деси, успокои се" и госпожата ме чу и видя и стана много търпелива и спокойна. В крайна сметка момичето си изкара шестицата.
Не ви познавам госпожата, но ако уредиш някой да ти каже така може и да се смили над теб (макар че от каквото разказваш съмнявам се да има резултат )
Успех!