.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40
    Мега фен Аватара на Niakoitam

Да поразсъждаваме :-)

Става въпрос за тоова:

"Ужасно е чувството, когато не знаеш дали трябва да почакаш или просто да се откажеш ..."

Та как може човек да е напълно убеден че няма смисъл да се бори повече и вече е време да се откаже или напротив, трябва да продължава да се бори и докога?

Супер фен
    малко търпение когато се налага и всички отговори си идват на мястото

Супер фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от FromAutumToAshes
    ++! Опитай и ще разбереш какъв е отговорът за теб!
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Цитирай Първоначално написано от AniBG
    Но оттук пък се появява нов въпрос:
    Как човек да разбере кога е минало достатъчно време и дали отговорите, които си мисли че вижда са правилните?

Супер фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Niakoitam
    Как човек да разбере кога е минало достатъчно време и дали отговорите, които си мисли че вижда са правилните?
    Е на този въпрос вече ние нямаме отговор... Ти сам трябва да разбереш/прецениш! Никой не може да е напълно сигурен, но ако половинката ти не отговаря на твоите постъпки и любов към нея...
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Цитирай Първоначално написано от Niakoitam
    Е на този въпрос вече ние нямаме отговор... Ти сам трябва да разбереш/прецениш! Никой не може да е напълно сигурен, но ако половинката ти не отговаря на твоите постъпки и любов към нея...
    Аз питам за попринцип...как е при отговяращите в темата хора, а не търся съвет лично за мен.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Та как може човек да е напълно убеден че няма смисъл да се бори повече и вече е време да се откаже или напротив, трябва да продължава да се бори и докога?
    Всеки сам за себе си преценя дали има смисъл или не..Но нали знаеш,че "Всички проблеми си имат и решение..","Няма начин да няма начин",които са наистина верни..Трябва да се бориш докрай,за да постигнеш целта си..

Той сам ще почувства кога е минало достатъчно време..И дали наистина има сили да се бори занапред..
    А за отговорите - не знам..Човек понякога си внушава някои неща,като си мисли,че всичко за него е вярно..
    ...че еди-какво си..Просто трябва да разсъждаваш като голям човек,който може да взема решенията си сам..И по-добре е да грешиш,отколкото да не правиш нищо по въпроса..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен Аватара на MaLkaTa_LaDy
    Радикална честност!
    Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.

Мега фен Аватара на w0sh
    Град
    one foot on the gas, one foot in the grave
    Аз съм на принципа, че от чакане смисъл няма.
    Имам и по-ценни неща, които да иззимат от времето и психичната ми енергия
    If it wasn't for date rape, i'd never get laid.

и last.fm-ец

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Аааа ебаси филмите, честно

В тоя живот можеш да си напълно убеден единствено че няма да избягаш от смъртта. За всичко друго вероятностите са доста.

Как да разбереш ли... ами просто е. Ако не сипеш на котката да яде, тя ще иде и ще ти опикае чехлите, след което ще си хване някое врабче/лястовичка/мишле. Докато ако не дадеш сено на коня.. той ще си седи на празната ясла и ще седи да чака. Сам си прецени от кой тип искаш да бъдеш.

Ще използвам горния пример - ако нямаш ядене до обяд - иди и си хвани врабче. И може да не се връщаш изобщо, никой няма да забележи липсата ти.

Иначе всяко търпение си има граница, след която то се превръща в неувереност и несигурност. И е обект на подигравки. Ако питаш къде е тя - в обратната връзка(или липсата на такава), която получаваш от съответния индивид.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Търпението има една психо-граница, която е различна при всички. Но краят й идва - било то за някои след пет дни, след месец, година или повече. Усеща се. И чувството е различно.

От чакане ИМА смисъл, но не от прекалено много такова. Не може да ти дадем съвет за ситуацията, щото не се знае и точно каква е.

3 години го искам и го чакам ..... някой да е чакал повече ...?
    Don`t guve a fuck ! xaxa

Наистина е сложен въпросът кога да спрем да се борим. Аз лично се отказвам рядко от целите си. Отказвала съм се в момент, в които прекаленото предателство и обезверяване са ми убили надеждите. Не знам какъв трябва да е човек, че след години мъки, да продължава да тъпче на едно място.

И понеже сме в раздел любов, ако въпросът е свързан именно с това чувство, нещата са още по-сложни. Човек е заслепен от десетте процента хубави мигове и се надява да ги умножи. С течение на времето те стават все по-малко и все по-малко. И ако паднеш на дъното, какво друго ти остава освен да се откажеш от това, за което си се борил (но не си успял да постигнеш) и да продължиш напред? ... И въпреки това, което написах, знам, че попадна ли в подобна ситуация, най-вероятно и аз ще извърша не малко глупости. Както вече казах - любовта опиянява всички трезви мисли у човека.

Град
    София
    Чакането убива в повечето случай, a и никак не е приятно да злопотребяват с търпението ти. Друг е въпросът, ако сам си го направиш така, че да чакаш. А още по-лошо е, да вървиш с рогата напред и да не се примириш, че си изпуснал шанса си, и дори и да чакаш, няма да постигнеш нищо. Или рискуваш и действаш. Или никога няма да разбереш, какво е можело да бъде.
    The end justifies the means.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Аз лично рядко чакам и бездействам. Ако искам нещо да се промени действам в тази посока.

Отказвам се когато виждам, че няма развитие по въпроса. Когато идеите и силите ми са на привършване, а насреща няма резултати. Но дори нищожен да е напредъка, зрънце прогрес да забележа, стискам зъби и продължавам да се боря. Естествено ако наистина го желая.

Не рядко се случва по време на борбата да осъзная, че желанието ми е изменило насоката си. В тези случаи просто пренасочвам енергията си към новата цел.

Общо взето рядко се отказвам.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Супер фен Аватара на umri
    Град
    Студентски град
    Цитирай Първоначално написано от MiChKoO
    С тия фешън джуки и опулен поглед ше го чакаш още 3.

темата: Зависи от каузата. За жена няма смисъл, ако не те ще.
    Temet Nosce

벨야카

Няма смисъл да чакаш. Правиш квото ти се прави. По-просто не може да бъде.
    I had hoped you'd see my face, and that you'd be reminded
    That for me it isn't over yet.

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Зависи от случая.
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Повече от фен Аватара на Taam
    Не смятам, че човек трябва да чака момента, в които е напълно "сигурен". Защото той няма да дойде. Чисто и просто хората не са устроени така, че да са сигурни в собствените си способности и решения- винаги има дърпащи обстоятелства колкото и да са малки. И от тази гледна точка от чакане няма полза.
    Виж има полза да се изясняваш със себе си. Това е друго. Но ,както казаха по-горе, тогава зависиш и от търпението на другите.
    Когато има смисъл да се бориш, ти сам го чувстваш. Сам си усещаш и кога няма смисъл и си на предела на силите си. Другия човек няма как да го усети и често не го разбира, защото не е на твоето място и не преценява спрямо теб. Отговорите са правилни тогава, когато са правилни за самия теб. Когато можеш да живееш с тях и последствията им.
    От тогава през зимата всички зайци са бели.

// http://thetamplace.blogspot.com/ //

Мега фен
    тъй като темата е в раздел ''любов'', отговарям ти само в този аспект: не обичам да си губя времето с хора, с които не се чувствам добре. ако не получавам, каквото ми е нужно, просто ще си тръгна. без спорове, пазарене и сълзливи истории. дори едва ли отношението ми към човека ще се промени по някакъв начин, преди да кажа ''край''. може да му дойде изневиделица, но щом аз съм го преценила, значи съм обмислила всичко и решението ми е окончателно.

най- общо казано приемам времето си за твърде ценно, за да го пилея с неща, от които не получавам удовлетворение.
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

ъп...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от sladur4etyYy
    тъй като темата е в раздел ''любов'', отговарям ти само в този аспект: не обичам да си губя времето с хора, с които не се чувствам добре. ако не получавам, каквото ми е нужно, просто ще си тръгна. без спорове, пазарене и сълзливи истории. дори едва ли отношението ми към човека ще се промени по някакъв начин, преди да кажа ''край''. може да му дойде изневиделица, но щом аз съм го преценила, значи съм обмислила всичко и решението ми е окончателно.

най- общо казано приемам времето си за твърде ценно, за да го пилея с неща, от които не получавам удовлетворение.
    Не смят ли,че си падаш 'малко' егоист?
    Не е ли важно дали и на другият,който седи срещу теб,трябва да му е добре в твойта компания?

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Цитирай Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
    Не смят ли,че си падаш 'малко' егоист?
    Не е ли важно дали и на другият,който седи срещу теб,трябва да му е добре в твойта компания?
    Човек е добре да е егоист. Все пак ако за собственото ти същество не ти пука най-много... всичко което правиш е лицемерие. И ако е така - по добре се запиши в донорската банка за органи и се самоубий

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Не се питай - "да чакам ли или не?" - действай. Ако не стане преминаваш към следващото предизвикателство. И воторото златно правили - там където си пробвал, не си губи времето отново. Светът е голям и пичета дебнат отвсякъде.

Цитирай Първоначално написано от MiChKoO

аз го чакам 1 сега .... преди няколко години чаках един 3 години

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си