- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- ..леките момичета-курви,а момчетата- ''плейбои''..
Не, нямах това предвид с въпроса си. Това което целях с него е да покажа, че мнението ми не е манипулирано от "злите сили".
Но ти сама си каза, че твоите действия се определят от обществените норми, срещу които толкова роптаеш. Кофти.
Дам, това е естественият страх на човека да не бъде отхвърлен, ако прави неща, които "не трябва."Първоначално написано от HoldFast
Или ако щеш, пълното невярване, че някой ще те обича за това, което си, особено щом говорим за женска сексуалност.
Кофти, не кофти, правя една жертва, за сметка на друга.
Не бих желала някой да коментира аз какво чувствам и защо го чувствам, при положение, че ясно се вижда, че пиша за общия случай. Против съм зачеркването на свободата на женската сексуалност и лепенето на етикети на освободените момичета. Не ме кефи неуважението на мъжа към жената, която обича удоволствието и е свободолюбива, а не робиня, помощница и пасивна роля в живота.
Личния пример го давам, за да покажа, че не пиша тези неща от реваншизъм, защото адски много ми се е?? и имам болезнена нужда от е??не, а просто защото ме смущава фактът за тая несправедливост. Малко или много трябва да се подчиняваме на правилата на мъжете, ако искаме нормален живот в бъдеще (обичащ ни мъж, добро име, добро отношение към нас от околните), или да мишкуваме, да се крием, да се правим на такива, каквито не сме.
Ако някоя случайно поеме по "грешния път", ще бъде "мастия", "курва", "шаврантия" и т.н. - горко й. Не го виждам какъв ще й е живота, задето не си е стискала краката и т.н. Ако подобно "хойкане" някой мъж го направи - няма да има проблеми с намирането на сериозна връзка, нито с реномето си. Мисля, че трябва да се оттърсим от това.
Това, че мен не ме засягат изложените проблематики, защото съм достатъчно примерна, не значи, че не настръхвам от несправедливостта.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Разликата е единствено в това, че жените не трябва да се хвалят с тези неща, ако искат да си запазят "името", както казвате. Ако жената си легне с 20 човека за една година, но те не са били от една компания/среда, тогава кой ще разбере, че това се е случило?!
Относно темите от разделите Любов и Секс няма какво да се коментира и да се изтъкват като примери. Там пишат тинейджъри и е нормално да държат на девствени или правили с 1-2ма.
Цялата тема е адски преувеличена според мен. Такива заклеймявания правеха момчета около мен, когато бяхме в тийн годините, после вече се израства и нещата се попроменят. Не всичко става бяло и черно и не зависи от точната бройка, а и от начина, по който се е случвало всичко. Мъжете отдавна са приели, че и жените могат да търсят секс за удоволствие. В някаква степен все още изразът битува, но за мен няма нищо лошо. Подкрепям разграничаването на половете и не виждам нищо лошо в правенето на салатката- няма нищо общо с робуването.
Всеки с мнението си. Но ето ти пак принципа - защо трябва да се криеш, да внимаваш да няма общи познати, така че никой да не разбере за тия 20 човека? Защо да не можеш да се похвалиш? Защо трябва даже името да не си казваш с тоя, с който спиш, да не би да се разчуеш?
Защото има разлики между половете. В случая обаче ти това за преимущество ли го приемаш? Какво значение има дали после можеш да се похвалиш, нужно ли е въобще? Сексът не се ли парви просто за удоволствие, съобразявайки се с вътрешните желания?
Нем, не е преимущество, ама що тря'а мишкуваш?Първоначално написано от shadow4e
Правиш го точно от догмите и даже един вид лицемерничиш.
Както и да е. Достатъчно писах в темата..
Нещо от рода на мишкуване би било, ако наистина не смееха жените да си кажат името дори, ако правят секс без да са във връзка или задължително да избират хора, които никога да не са се и виждали един друг. Живеем обаче в по-различен свят и не ни заклеймяват толкова лесно.
[quote="semantics"]Говоря за сексуалността в общия й аспект, като проявление на женското либидо. Версията за първородния грях и опорочаването на половия акт засяга единствено жените. Обшеството още у малкото момиче изгражда връзка между сексуалност и грях, заедно с това и образа на порядъчната жена, докато активността на мъжката част в тази насока не се възпрепятства. В исторически план жената се е лутала между рапуснатостта и пуританството, като в днешно време губи равновесната точка, докато мъжкото поведение в това отношение винаги е била равномерна, без да претърпява значителни трусове.Първоначално написано от realantisocial
Поради това жените са по-уязвими на еротични стимули, тъй като импулсите са циклични и задържането им не ограничава изначалната им сила. Често в ролята на детонатор за иначе и без това нагорещения въздух влизат агресивните мъже като олицетворение на греховното. С най-голям успех се котират при неуверените в себе се момичета, които приемат емоционалното малтретиране като изкупление на греха. Тук намираме отговора на още една актуална тема "Защо момичетата си падат по лоши момчета".
С втория абзац съм напълно съгласен.
Относно първия... аз лично не съм склонен да се предоверявам на психоафективните концепции, когато се поставят в широк социален план и още повече, в исторически. Но това си е мое недоверие.
Описаното ли посочваш като "мъжка политика"?
активизъм/превенция; писане; музика
Да, тези методи за прилагане на крайната цел наричам "мъжката политика", като разбира се не заклеймявам като съучастник всеки принадлежащ към съсловието.
![]()
Всеки си има гледна точка, на този въпрос няма ясен отговор, тъй като нещата са напълно индивидуални. Не харесвам леки жени, не защото са преспали с много мъже (това не ми пречи, няма аз да лягам с тях), а заради самото им поведение; някак самият им манталитет е далеч от приемливото за мен. А на мъжете се дразня, че непрекъснато се оправдават с "животинския инстинкт", който е толкова силен, че като видят жена забравят, че са хора и някак приемат за напълно нормално да изчукат някоя, докато са обвързани (това е пример). Но има всякакви хора, с право на избор и живот.![]()
Радвайте се на малките неща от живота, без злоба и лицемерие.
Вероятно не се изразих добре. Изневеряват,да. Но по-рядко, не искам сега да се отвори спор, кой повече, но просто казвам, че ме дразни оправданието: "Аз съм мъж, нормално е!"Първоначално написано от shadow4e
![]()
Не съм чула жена да каже същото. Може да има и житейският ми опит да е малък, но говоря от лични наблюдения. Не оправдавам жените В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ. Много ми е грозно, когато момиче изневери.
Сещам се за един виц:
Двама млади влюбени лежали голи в леглото. Жената казала:
- Пъхни си пръста в мен.
Той се подчинил.
- А сега и двата.
Той отново се подчинил.
...- И цялата ръка.
Той пъхнал ръката си.
- А сега и другата.
Той я пъхнал.
- А сега плесни!
- Не мога !
- Каква съм стегната, а? ...
Та мъжа колкото и да си ебе, едва ли ще стане отдоло като попски ръкав.
n00bs
Не виждам къде съм изказала крайни твърдения. Споменах, че всичко е въпрос на гледна точка.Първоначално написано от manliftingbanner
![]()
всъщност това е грозната истина, която много хора не желаят да признаят, дори пред себе си. познавам немалко 'ебачи', които ми се хвалят наляво-надясно с 'постиженията' си.Първоначално написано от manliftingbanner
всъщност хората, които знам със СИГУРНОСТ, че 'вършат' нещо (защо със сигурност? ами защото ги познавам от достатъчно много време и знам как, какво и защо го правят), никога не съм ги чул да лепят етикети и грозни имена. те просто знаят какво искат и как да го постигнат. в случая стесняваме 'искането' до чистите физиологични нужди като секса.
я по-подробно, че ми стана интересноПървоначално написано от puppynka
![]()
[quote="manliftingbanner"]Аз пък виждам твърдение, че жените изневеряват по-малко и като цяло ми представяш една картинка на изневеряващи мъже, които се оправдават, че това им е в природата и т.н.![]()
Затова е по-редно да спрем да разводняваме темата с разни общи приказки и непроверими твърдения, а?[/quot
Да, това го казах ПО МОЕ МНЕНИЕ. Нали за това е този форум? Или? Вероятно си враждебно настроен/а. Ок! Ако това ще промени настроението ти, оттеглям се тихо.
Точка. Темата да се закрие.Първоначално написано от manliftingbanner
Бягаш от себе си - бягаш цял живот.
Бавно превръщаш се - превръщаш се в робот.
Ментално деформиран - черупка без душа.
Животът си в клетка наричаш свобода.
Рисуваш картини с затворени очи.
Живееш своя свят с розови мечти
Ментално деформиран - черупка без душа
Измамната реалност те води в пропастта.
Ако си наясно със себе си и с нуждите си никога няма да се уплашиш от това, че някой ще ти постави етикет. Етикети се слагат от всеки и за всичко. Да те изкарат курва изобщо не е въпрос на това, с колко мъже си била.
Повечето момичета, които аз лично описвам с тази красива думичка спадат точно в категория уонаби курви, 'дето само приказките им са много, както и момичета със сериозни проблеми в семейството, чието проявление е курвалъка им. Дори винаги се сещам за една емблематична колежка, която вече я разнасят, защото винаги смята, че мъжете я обичат и затова се интересуват от нея.
Имам много познати момичета, които си веят женския полов орган от цвят на цвят, наясно са с нуждите си, търсят си човек за клатене, клатят се, а после пак са в центъра на компанията, просто 'щото са готини хора и не правят сексуалния си живот достояние на никого.
Аз съм съгласна с вас, но не мисля, че съм реваншистка, по простата причина,че не напирам "да правя и аз така". Лепенето на етикети не може да се отрече. И лично аз (емпиричен опит) не познавам момичета с редовен сексуален живот, които да не са наричани курви, независимо че са ок със себе си...
И това 'Аз съм мъж, нормално е', както и 'Той е мъж, нормално е' е старо колкото света. не мисля, че лично на мен ми е нужно повече от опит, за да твърдя колко много неща се оправдават с тая глупост.
Няма начин жена , която вижда че някой има "отворена" рана , да предприеме някакви действия към негов приятел, познат, колега и тн.
Нямам намерение да защитавам жените като цяло, но просто те не постъпват така,може би защото са по-съпричастни, грижовни, идеалисти, романтици, не знам точно.
Вие сте тези на които няма да им пука и ще се сваляте пред очите на някой, дори да виждате че още страда. Отново не искам да маргинализирам- но това просто е характерно за масата и част от естественото развитие. Но това няма да ви направи плейбои- а мъжки курви, така че и при вас го има негативния нюанс.
всъщност онзи ден едно момиче ме помоли да отида и да я целуна пред приятеля й? много романтично и идеалистично, няма що :дПървоначално написано от decent
Само че и на мен ми се е случвало момче да ме помоли същото.
Предполагам, за да накарат другия да ревнува, което пък говори че все още има чувства и за мен, това са детски истории и неспособност за истински, открит разговор и в който да се разберат като възрастни.
Това е супер често срещано и не се базира на полов признак, така че не важи.
А и това момиче не е имало намерения към теб, нищо че ти е трябвало да я целуваш, намеренията й са били насочена в друга посока. Ние говорихме за друго..когато няма чувства, а само куравеене наляво-надясно.
така е, не го отричам. липсата на директен и открит контакт пък според мен е нещо като първоизточник и генератор на проблемите, които идват неизбежно и водят до 'изневерите', ако не директно към края на връзката.Първоначално написано от decent