еми тва е на психологични и природни принципи. първо съм чел в материали от психологията,че в природата на жената като основна цел е да осигури бъдещето на децата си,тоест малко или много тя би трябвало да задържи 1 мъж до себе си. докато в природата на мъжа е да разпръсне колкото се може повече "семе",без значение върху една или 1561695 жени. респективно - ако един мъж спи с много жени,той не нарушава "природния кодекс",дори напротив,и логично се гледа с добро око на такива мъже,защото де факто изпълняват "повелите на природата" и това на под-съзнателно ниво се харесва на околните,докато една жена,ако спи с много мъже,намалява шанса да задържи един и рискува бъдещето на потомството си,на което се гледа с лошо.

не знам дали сте забелязали и друго - ако около 1 мъж има постоянно жена/жени,това привлича и останалите женски. ако 1 жена се върти около много мъже тва създава в другите мъже по-скоро някакво отвращение и ги отблъсква,отколкото да ги привлича (освен за 1 нощ). докато някоя,която е недостъпна и моногамна е много по-привлекателна и желана (за повече от 1 нощ).

а тва за "патриархалната държава" много ме се разсмя тва е типичната българска народопсихология - за нещо,което е по целия свят и си е заложено в човешката природа,да се обвинява България,политиците и не знам си кво си