Цитирай Първоначално написано от decent
На мен пък ми е интересно не защо го има двойния стандарт, а защо се чувствате толкова ощетени от него?

Какво толкова вълнуващо има в това да се спи с много мъже, че сте поставени пред дилемата- или името или удоволствието?

Жената трябва да бъде нежна и скромна - това е призвание и привилегия, а не задължение.

И не мога да се съглася, че това е ретроградрадно и трябва да се преодолее- благодарение на точно такива принципи обществото е градено и благодарение на тях само може да се запази.
omg
Аз пък приемам това за тъпчене, предвид какви свине има.
Никой не е казал да правиш безразборен секс - и за двата пола е грозно според мен.
Но предразсъдъците убиват.
И да бъда нежна и скромна, предвид какви уроди има, го намирам за скачане по фасона ми. Точно това за мен е потискаща "мъжка политика" - те си правят каквото искат, а от мен се изисква да стоя като кротко агне, да го зяпам послушно, да го слушам, да съм му опора и общо-взето да имам пасивен живот като някакъв фикус.
Не'а стане.

Знам, че ще ми скочат 1 милион души, даже им прогнозирам никнеймовете, заради евтиния ми реваншизъм, но в крайна сметка мнението и чувствата ми са си мои.

Аз мисля, че човек трябва да прогресира и да се отърсва от предразсъдъци и догми. Що да не бяхме останали в Средновековието тогава - жената е дявол, черните котки са дявол, етц.
И дето викаш за обществата - те еволюират. Тук на мен ми изниква въпросът: да продължаваме ли по утъпкания път с установените правила или да рискуваме и да се променим? Да променим възгледите си, да се изчистим от предразсъдъци?
Като казвам "утъпкан път" за обществата, се замислям за всички оправдания с природата, както и за това, че много мъже все още не могат да понесат жена им да е по-успяла от тях или по някакъв начин да е такава, каквато е днес. Но така ли да си останем, или да се променим, да си сменим антените и т.н.?
Btw аз също мисля, че донякъде тая революция наистина се е случила, има и нормални мъже все пак, а не патриархални фермери.

И няма лошо да съм нежна и скромна, но не представено ми по този начин...