.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Hybrid View

Повече от фен

Отново акне

Пускам темата, защото съм използвала зинерит, повечето подукти на нивеа, всички на гарние, повечето на виши, някои на nautrogena, пила съм пурим, мазала съм се с хума, с бочко, с мед, с неща на ейвън, с козметика на лореал, на джонсън и още някаква медицинска козметика, но пъпките не минават. Бих искала помощ от хора с много упорито и обилно акне.

Консултирай се с дерматолог,надали знае по-малко от форумните потребители.
    Русото не е модерно,всеки тарси палаво но черно!
    Night is my daay .. [!]
    Стар ник osichKa19

Регнах се само за да ти отговоря.
    От 6 години имам акне.Опитах какво ли не.Нищо не помагаше.
    Мисля, че през последната година намерих най - ефикасните продукти.
    Сутрин.
    Измиваш лицето със студена вода.Мажеш се със салицилов сприт 2% чакаш 5 минути и се мажеш с крем Здраве (не слагай големи количества ако ще излизаш защото не попива много добре)
    На обяд пак същото.Спирт+Здраве
    Вечер преди да легнеш се мажеш с Акне Аут активен лосион.
    2 пъти в седмицата си правиш следната маска:
    Купуваш си аспирин и начукваш 3-5 аспирина в някъв съд.Смесваш ги с малко вода, поразбъркваш и нанасяш на лицето.Стоиш така 10-15минути.
    Ефекта от тази аспиринова маска е невероятен.След нея можеш да сложиш малко спирт на някоя пъпка (порите са ти отворени и ще я изгори) и да се намажеш с крем здраве.
    =======================
    Важно:Ако след тази маска примерно сложиш едно памуче обляно със спирт на лицето си и поседиш така да кажем 5 минути ще се ..обезобразиш!..получава се кафяво петно..
    ====================
    Също така можеш да пиеш и витамини - Бирена Мая.Доста е полезна, ще ти пречисти организма
    -------------------------
    Салицилов спирт- 1.30лв от аптеката
    Аспирин-1.40лв от аптеката
    Крем здраве - 1.50лв + има го в почти всеки магазин (..по малко от 2 лева е)
    Акне Аут Активен Лосион - към 9 лева от аптеката
    Бирена Мая - към 7-9 лева е.
    Наистина това са доста пари, но няма начин.. :S
    --------
    Можеш вместо КРЕМ ЗДРАВЕ да си купиш Крема на АКНЕ АУТ но е много скъп.Количеството е по- малко от това на здравето и е към 7 лева да не и повече.
    -----------
    Гарантирам, че това са най - хубавите продукти.Ефекта от всички тях е страхотен.Акнето ми намаля може би със 70%(да чукам на дърво.. )

Повече от фен
    Благодаря страшно много, наистина нямаш представа колко пари дотук съм пръснала за козметика против пъпки. Съвсем скоро ще започна твоята процедура.

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Няма да е зле да си купиш слънцезащитен крем обаче. Салициловият спирт намалява защитата на кожата от УВ лъчи до 50%.

Мега фен Аватара на britzy
    Град
    In Lady Gaga's Starstruck 8-)
    Мм-не е ли по-добре да се консултираш с лекар все пак?Щом е обилно и упорито ти само ще замажеш сега положението ,но после пак ще изникнат .
    Има само едно мнение-МОЕТО

Uploaded with ImageShack.us

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Дерматолог, гинеколог и ендокринолог.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Не съм човек с много пъпки, но преди имах повечко и се мазах и аз с какво ли не.. Тия гарниери със салицилова киселина, почистващи гелове, някви с водорасли, други с боклуци, скрабове хиляди, кремове, тампони и т.н. От всичките тия неща бях доволна само от тампоните на гарниер, нооо при тях пък като ги ползвах 1 седмица по веднъж на ден всичко си беше окей, но на втората седмица просто стана по - зле.
    И сега по някаква случайност на майка ми от ейвън по грешка ѝ бяха изпратили един лосион 3 в 1 на Care. Струва 2.50лв. и тва три в едно представлява почистване, тонизиране и овлажняване. Просто няма нищо общо със 'сичките боклуци за пъпки, които са толкова агресивни, че прсто думи нямам. Та, този са погледнах списанието и пише, че е със алое и джинджифил. Никви агресивни киселини, аспирини, спиртове и простотии. И сега ефекта - ползвам го от около 2-3 седмици, по принцип всеки ден, но през 5-6 дена използвам и едни тампони на ейвън на клиин енд клиър. Та, сега кожата ми е супер мека, пъпки почти нямам, имах няколко петна от пъпки - те се поизчистиха (а, пак пояснявам, че нямах супер много пъпки, но си имах достатъчно, а твоето може да е дерматологичен проблем). Също така спря да се омазнява толкова, а и не е суха - сега ми е идеален този гел, щото през зимата Т-зоната ми е мазна, а бузите сухи и е ужасно неприятно.
    Сега нямам такива проблеми. Препоръчвам ти да го използваш, но ако имаш наистина много пъпки не знам колко ще ти минат. А и все пак не забравяй, че не могат да изчезнат просто ей така.
    А и 2.50 си е се едно за без пари .. в сравнение с всичките пари, които съм хвърлила за гореизброените простотии..
    И така, дано съм ти помогнала, че и на други с такива проблеми.
    Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.

Мазала съм се с какво ли не, но единственото, което ми помгна беше лосиона на Акне-аут. Още на втория/третия ден пъпките засъхнаха, след което малко по малко започнаха да изчезват. Аз го използваме заедно със сапуна за почистване на кожата на същата фирма, като с него си чистя лицето сутрин и вечер, а сутрин, наобед и вечер с лосиона. Ако се прави редовно ефекта е страхотен... може и това с аспирина също 1/2 пъти на седмица...

Град
    Шумен
    не четох всичко, но мернах в едно мнение за миене на лицето със спирт 2% няколко пъти на ден о.О
    Ще си съсипеш кожата до такава степен с това миене, че ще се сбръчкосаш на 20.
    Не, не, не ..

Отиди на дерматолог, той ще види конкретно за твоята кожа кои продукти са подходящи и ще ти предпише я лекарство, я крем ..
    Всеки случай няма да е излишно ..
    -What are you looking at? o_o
    -You, obviously. *smile*
    _________

Sex.Love.Control.Vanity.. <3

Супер фен Аватара на katericArofl
    Оффф, преодполага се, че след като има толкова сериозен и траяен проблем е ходила на дерматолог.. ( ако не е лошо за теб )
    п.п. .. и тва с тия дерматолози също не е 100% гаранция... много знае как щи реагира кожата.. ( не говоря наизуст )

Повече от фен
    За кожни проблеми ми изписаха Надикса, естествено без никакъв ефект. Изрично си казах, че търся съвет от хора с опит, не да ме пращате на дерматолози.

Град
    пространството на Дисе
    Какво те спира да идеш на гинеколог?!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka

Това, че с оная ми работа всичко си е наред. ;д

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Подкрепям kalpazanka. Малко (но достатъчно,предполагам) нейни мнения съм изчела и от това което запомних е, че май доста разбира от лекарската професия.. Ако наистина имаш сериозен проблем с акнето и пъпките не минават от обикновенни лосиони, то не смяташ ли че проблемът може да е вътрешен, например нещо свързано с хормоните? Гинекологът може да ти пусне изследвания, за да се разбере най-точно. Той не хапе, не убива и не изнасилва, също така не преглежда само "оная ти работа"
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Става въпрос за хормони, моме.
    Bring your love,baby, I can bring my shame
    Bring the drugs,baby I can bring my pain

Повече от фен
    Реших, че просто си объркала '-лозите', извнявай.
    Иначе се съмнявам.
    Лятото бяха позавяхнали, тази зима ми излизат най-много пъпки от навлизането ми в пубертета насам. Няма как да е от хормоните. Появиха се от нищото.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Не си падам по случайностите, но не е ли възможно през лятото просто да са ти завяхнали благодарение на слънцето, само за уточнение аз през лятото нямам никакви пъпки, само по 1-2 преди МЦ.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от holypotatoes
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka

Това, че с оная ми работа всичко си е наред. ;д
    Око рентген ли имаш? Ехо-то на яйчниците как е? А нивата на тестостерона?

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от holypotatoes
    Лятото бяха позавяхнали, тази зима ми излизат най-много пъпки от навлизането ми в пубертета насам. Няма как да е от хормоните. Появиха се от нищото.
    Проблеми с хормоните може да имаш винаги, независимо на 13 ли си или на 40.
    Бягай на гинеколог. Той ще ти каже какви изследвания да си направиш и после ще ти каже всичко нормално ли ти е.

Логично е щом всички тия препарати не са подействали, проблемът да не е от самата кожа.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си