.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16
    Супер фен Аватара на WaterLilly

Тънък косъм

Така... проблемът ми е, че косъмът ми е тънък. Абсолютно всеки фризьор, при който ида, ми казва, че имам тънък косъм, подозира, че съм се боядисвала, филирала, изправяла с преса, не ползвам балсам, не слагам кристали, понеже ми били щръкнали връхчетата. Всеки път едни и същи въпроси. Да, ползвам балсам. Да, ползвам и кристали. Никога не съм се изправяла с преса. И косата ми все пак е някаква хвърчаща. Даже си мислят, че не се реша.

Та от тая тънкост, ако си направя къси пластове, щръкват над ушите, ако пък са по-дълги... пак щръкват. А ако са почти невидими, т.е. най-близо до дължината, ставам като елха (нещо такова). Няма угодия просто.

Опитвала съм какви ли не балсами, какви ли не шампоани, ползвам кристали не знам от колко години вече, но косата ми пак си прави каквото си иска. Опитвах да я къдря с пяна или с балсам без отмиване, което се получава, но на втория ден става на г*з и трябва да я среша, при което става същата работа с щръкването. Опитвах да я изправям със сешоар, но от него почна да ми се омазнява в корените и трябва да я мия през ден. Исках да я пусна дълга, но се получава ефекта "елха", а сега като ми я направиха по-къса, къдрава е просто нелепа...

Идеи?

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Маски ! Трябва ти едно хубаво подхранване на косата, което ще отнеме известно време, за това ти трябва и желязно търпение обаче .
    Сега зависи според типа коса, избираш маска или си забъркваш домашна вкъщи.

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Маски ! Трябва ти едно хубаво подхранване на косата, което ще отнеме известно време, за това ти трябва и желязно търпение обаче .
    Сега зависи според типа коса, избираш маска или си забъркваш домашна вкъщи.
    Оптивах с доста маски. Нищо. Косата ми натежава от тях и се залепва за главата.

П.С. Косата ми не е изтощена. Няма от какво да е изтощена.

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Не съм много сигурна, не искам да те разочаровам, но май тънък косъм няма как да удебелиш. Виж например за сгъстяването на косата може и да направиш нещо, но за това се съмнявам, ако греша моля поправете ме.
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Нее, не, целта ми не е да го удебеля. Знам, че няма начин, генетично си е. Въпросът е, че не съм открила нещо, което да я накара да спре да хвърчи.

На английски терминът май е frizzy hair и четох, че зехтин помагал. Някой да е пробвал?

Мега фен Аватара на FuckingFreak
    Извинявам се, че съм тъпа. Косата ти права ли е? Сега в момента на степени ли си? На мен най-долните пластове винаги са ми хвърчащи, най-често поради накъсване (звуча като от онази реклама ;d) и аз също не знам с какво да приглаждам. Също понякога и в корените е така. Аз смятам да пробвам вакса, абе за всеки случай всичко което е мазно, например дори и балсами някакви смятам че ще помогнат..
    ...но във тебе като рана
    ще пари мисълта, че две неща
    не можеш никога да си възвърнеш:
    Живота да избавиш от смъртта
    и времето назад да върнеш!

"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
    "Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
    "Защо?"
    "Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."

Косата ми в момента е... нищо определено.
    Ето една стара снимка, на която не съм я правила абсолютно нищо:
    http://i54.tinypic.com/5po384.jpg

Сега е горе-долу същата, фризьорката само леко ми пооформи горния пласт и ми намали дължината. Хвърченето и тая... незагладеност са значително намалени от подстригването.

П.П. Със сигурност не е от накъсване, защото е в горните пластове, а тях ми ги подстригаха съвсем както си трябва, и то фризьорка, на която мога да разчитам.

Мега фен Аватара на Hilary_
    Може да не ползваш преси и подобни и да няма от какво да ти се изтощава, но може генетично да си имаш леко суха коса .. според мен трябва да й вкараш малко влага!! В момента обаче не се сещам за хубав продукт ..

Другото, което е ако си правиш все още подхранващи маски след изплакването им си вземи един спрей без отмиване, който да "заключва" влагата в косъма!! .. (:

относно зехтинът: аз си мажа косата с него, но още съм в началото та нямам кой знае какви резултати .. до колкото знам е за тънки коси, така че нищо не ти пречи да опиташ с комбинация от други съставки! (:
    Домашните маски са много по - добра алтернатива, когато косата ти не е третирана или боядисвана!! (:

значи мила мойта коса не е с тънък косъм но се изсуши от пресата това което аз правя е веднъж седмично да си правя маска от 1яйце, 2лъжици зехтин и 1 лъжица оцет.....малко е гадно но се отразява мн добре на сухата коса стоиш един час с това на косата и после отмиваш другото което е като ида на фризьор и след като ме изсуши ми слага съвсем малко вакса на косата и така няма стърчащи косъмчета а всичко си е на мястото ако нещо ти допада можеш да опиташ

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Ааа, frizzy hair... така кажи. Косата ти просто е малко като наелектризирана, но не мисля, че е тънка. Зехтина със сигурност ще я укроти, както и всичко което овлажнява косата. Може да я изплакнеш с вода и оцет или с вода и лимон.

Супер фен Аватара на nymphadora
    Инчеееееееее

Супер фен Аватара на LipSy
    Град
    България
    Ааа, frizzy hair... така кажи. Косата ти просто е малко като наелектризирана, но не мисля, че е тънка. Зехтина със сигурност ще я укроти, както и всичко което овлажнява косата. Може да я изплакнеш с вода и оцет или с вода и лимон.
    +1!

Мега фен Аватара на Pamaa
    Град
    Карлово <33
    ами пробвай с вакса :P
    И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33

[quote="LipSy"]
    +1

[quote="r3872reni"]
    Цитирай Първоначално написано от LipSy
    +1
    +
    Big or small, lies are lies !

Пак съм аз. Предпочетох да не правя нова тема, а просто да ъпна тази, след като проблемът е същия.

Единственото променено е, че дължината ми е значително намалена, пластовете са възможно най-близо до нея (прическа тип bob). Поне вече не ми се получава ефекта "елха".

Пробвах толкова много неща, но същата работа - жертвах си дължината, много хидратиране (зехтин, балсами без отмиване, маски), вече я мия с хладка вода и накрая я обливам със студена, не я търкам с кърпа, смених четката с гребен с големи зъбци... Н-и-щ-и-ч-к-о не става от нея. Все така вълниста и нормална в долните пластове, все така щръкнала и frizzy в горните.

Приемам всякакви съвети - май се вижда, че съм отчаяна вече. Само не ми казвайте да я изправям с преса. Доколкото разбрах като разследвах по въпроса, това състояние на косата ми е от хормоналните промени, а такива ще имам цял живот.
    Следователно ми трябва начин да позакрепя нещата до следващата промяна и нямам намерение да си пре**авам косата за в бъдещето.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си