- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Биология 2011
П.П. става въпрос за седми клас![]()
И не искам вече да поглеждаш назад.. Аз те моля, затвори очи ! Мечтая лудо за старите дни !! <33
Ако намерите нещо относно олимпиадата побликувайте на тази старница![]()
![]()
![]()
Ммм, аз ходих и бяха 34 въпросаа(според мен доста лесничкии) А вие ходихте ли ?? Иии за тия които са минали .. беше ли ви трудно ии мислите ли, че ще бъде тръдно на общински кръг ??
Първоначално написано от kakasiika
Да аз ходих на общински кръг за 8 клас бяха 50 въпроса, от които 3 бяха с отворен отговор около 7-8 изречения, имаше няколко с допълване на думи и ограждане с кръгче верния отговор - не беше много трудно ала наистина имаше и годни въпроси особено от миналата година!Дават 4 часа аз я направих за 2 и 10 минути! Максималните точки са от 65-85 изкарах 71точки и се класирах на областен кръг!![]()
Той е на 19 март при нас!
![]()
Здравейте! Днес ми беше областния кръг по биология и въпросите бяха супер кофти, като се има предвид, че уча в английска гимназия. Таа въпросите ги има на сайта на министерството http://www.minedu.government.bg/left_menu/olympiad/ , а ако някой има отговорите или може да ми ги намери да пише плс... : ))
Първоначално написано от KriSinkaaTa
Беше ужасно миналите олимпиади са много по- лесни и за Ви моля ако някой нямери отговорите задължително да ми пише!!!![]()
http://www.minedu.government.bg/left_menu/olympiad/ вие как отговорихте на задача 70?![]()
70. Допълнете изречението: “Едно от условията на програмата „Защита на свидетелите”
включва унищожаването на пръстовите отпечатъци на човека със сярна киселина. Издатините
по кожата, които са отговорни за уникалността на пръстовите отпечатъци, се наричат
.........................................”.![]()
...се наричат папили. А ако не се лъжа методът беше дактилоскопия.
Поправете ме, ако съм объркал.
Някой знае ли какъв е общия брой точки за 7 клас - 100?![]()
Незнам сигорноПървоначално написано от math
А някой може ли да ми каже защо са побликувани отговорите по география и физика от областния кръг на 19 март а само по биология не са!!!
![]()
![]()
![]()
http://www.minedu.government.bg/left...lympiad/exams/ ако някои ги има много му се моля да ми пише!
![]()
![]()
![]()
И аз това се питам!! По всички останали предмети има отговори и критерии, а по биология - НЕ. Писах имейл до МОН, но все още не са ми отговорили.Утре смятам да се обадя, защото едва ли скоро ще ми отговорят!
![]()
Как мога да бъда сигурна дали оценяването на работата ми е коректно?! Та аз и да видя резултатите, не знам общия брой точки..
Рамона, за кой клас те интересуват отговорите, защото ако са за 7ми мога да ти помогна с каквото мога?![]()
Имам отговорите за X-XII клас и ще се радвам, ако ми кажете кога и къде е националния кръг.
Намерих отговорите по биология за всички класове!!!За радост училището във Враца се е погрижило да ги качи - БРАВООО много Ви благодаря!!!
![]()
http://pmg-vratsa.org/index.php/2010...02-22-08-07-42 които иска тук ще ги намери! А някои знае ли колко точки ти трябват за да се класираш?
![]()
колко хора се класират за национален
има ли някакъв праг от точки или ограничение за дадените области
нпмг с отделно класиране ли са от останалите
По принцип във възрастова група 10-12 клас са първите 60 души в България с най-добър резултат. (Трябват ти минимум 75 точки, за да ти изпратят работата за проверка от Националната комисия и ЕДВА ТОГАВА имаш право да участваш в класирането на първите шейсет.) Обикновено минималните точки на класираните са около 77-78, но всяка година е различно - все пак си зависи от трудността на теста.
Девети клас са най-зле - не стига, че избират само по 4-5 души от страната, ами на всичкото отгоре после на националната им дават теста за 10-12 клас, и им се налага да решават задачи дето (почти) не са ги учили.
За осми и седми клас групата е една - от 30 души, но не ги разделят поравно (15 на 15). Обикновено 8 клас са десетина човека.
Няма праг за областите - може и 60-те души да са от една област.
И последно - НПМГ не само са в общото класиране, ами са и в общата олимпиада. Ако по някаква случайност не си от това училище, не ти блазя. Шансът да направиш нещо на национален клони към нула.
Благодаря за информацията!Първоначално написано от Sisss
![]()
Не е съвсем вярно, че само НПМГ успява. Успяват и много други, като 90% зависи от преподавателя, а 10% - от съставителите на теста. За съжаление, както винаги, училища като НПМГ съставят някой от общинските и областните кръгове, като включват неучен материал, или материал, на който се набляга само в НПМГ. Наистина са едни от най-добрите, но не бива да бъдат оставяни да диктуват правилата.Първоначално написано от Sisss
Националния кръг къде ще се провежда ? Има ли някой информация?
И трите дена ли се ходи?Първоначално написано от IvUsHkA
![]()
Един ден вероятно е тест, два дни са за практическите задачи за възрастовата група 10-12 клас. Благодаря за информацията, IvUsHkA.Първоначално написано от Ramonaaa
Някои ходил ли е на Националния кръг? Какви въпроси имаше? Имаше ли въпроси например които не с за възрастта ви - да си 8 клас и да трябва да развиваш тема по въпрос за 9 или от 10 -12 клас?Първоначално написано от Lucho
![]()
![]()
Ramonaaa, тази година, поне доколкото разбрах, са заложили повече на енциклопедични знания - т.е. най-голямо, най-малко животно/бозайник/цвят и т.н. или с две думи казано, имало е всичко в олимпиадата, освен наука.
Новото от тази година обаче е (за добро или лошо), че всички хора, с оценки НАД 5.50 от националният кръг могат да бъдат приети в университетите - поне за СУ и СМУ оценката важи и изкаралите такава оценка няма нужда да се явяват на кандидат-студентски изпит. Същото беше и по Химия...
Първоначално написано от Lucho
Защо през нито една година не се побликуват националните олимпиади по Биология, дори в сайта на МОН ги няма, а други национолни олимпиади като по Физика,Химия,Философия... ги побликуват?Моля Ви побликувайте и олимпиадата по Биология.![]()
Права си наистина нито една година не са побликували олимпиада по Биология - не знам защо!!!Първоначално написано от Ramonaaa
![]()
Моля Ви, ако някой намери някакви олимпиади по Биология от национален кръг, или пък е ходил да сподели някой от въпросите за 9клас,може и от 7, 8 или 10-12клас. Ще Ви бъда много благодарна.