- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- На кого отстъпвате място в градския транспорт?
semi, гадното отношение го има и от двете страни. Разбирам те какво казваш, де, съгласна съм, че има и такива старци.
Аз винаги ставам, даже когато ме смъмрят по неприятен начин - такива пенсионери и аз не ги обичам - злобни и с нагласа, все едно всичко им се полага по презумпция заради възрастта, и да, не са прави, обаче това не прави всички пенсионери такива, а и има доста млади хора, които също са с нагласата, че всичко им се полага. Не е нужно да се гледа в автобусите, можеш да го видиш и в училище - пълното неуважение към авторитета, отношението тип "Светът е мой", и следователно пълно газене на тоя свят с най-гордата походка, сякаш всички живеем за някой повярвал си че е по-специален келеш.
Разбирам накъде биеш - дразнят те спекулациите на някои възрастни хора, с техните години, и представянето им за жертви - но в крайна сметка това може и да се дължи на полудяване, труден живот - не им е леко на пенсионерите, животът им свършва, и те го знаят - затова някои са лимони.
Аз ставам на пенсионери, когато ме помолят (или навикат), или на такива в лошо състояние. На здрави възрастни хора, които изглеждат Ок и не ми казват нищо, понякога не ставам, ако на мен ми е зле.
Но когато си преценя, че трябва да си отстъпя мястото - го правя. И да, понякога го правя от уважение. Не виждам нищо в лошо в традицията да уважаваш по-възрастния. За мен не е грешно, защото това като гледам е отпаднало от моите набори и това рефлектира върху това, че не почитат никакви авторитети и следователно с неуважителната си нагласа, не могат да вземат полезното от един такъв авторитет и да се доизградят, ами се уповават на своето "знаене", щото нали са специалисти по всичко.![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride