- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- ЗАКЪСНЯВА МИ С 12 ДЕНА ?!
Не искам да пускам нова тема,за това искам да попитам тук.Бялото течение знак ли е за бременност ? И ако ще казвате знам,че не е нормално да имам,но преди беше съвсем малко,а днес и вчера е ужасно много.Както казах по горе,правих два теста,приятеля ми не свършва в мен,пих хапчета за редовен цикъл...но сега това бяло течение....А преди малко в една тема четох,че бялото течение се появявало и при бременност и вече не знам какво да си мисля,найстина много ме е страх.![]()
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
ДА ,Бялото течение може да е знак за бременност,особено ако до сега си нямала.Но и не означава ,че си бременна,Първоначално написано от SlowDownBaby
Причина за появата му може да е и възпаление на яйчнците или инфекция.
Нормално е прозрачното влагалищно течение в нормални количества,но не и бялото.Има стотици жени,страдащи от този проблем,но това не означава,че е нормално.Има важна такава тема ,но ето още инфо:
http://bialotechenie.net/prichini-za-byaloto-techenie/
И какво стана,още ли не ти дойде ?
Не отиде ли при друг гинеколог?
Беше ли в овулация в деня на рисковия полов акт???Ако не си била,изключено е да си бременна.Иди и си направи прегледа!
Ами гинеколожката ми каза като спра хапчетата да изчакам 10 дена и пак да отида,можело и по рано да ми дойде.На мен ми оставам още 5 обаче не мога да спра да се притеснявам.След тези 5 дни пак ще отида ест,но преди това мисля да си направя още един тест защото ще се побъркам...
И не е прозрачно,а бяло....
Моля те шофирай внимателно.Пази живота на близките ни,любимите ни,нашия и своя !
Щом е бяло,не е нормално и може да се дължи на възпалени яйчници или на различен тип инфекции.Според мен имаш проблем с вътрешните полови органи,но иди си направи прегледа възможно най-скоро.И отново те питам,в овулация ли беше в деня на акта???Първоначално написано от SlowDownBaby
Няма вероятност да си бременна,ако не си била в овулация.
И все пак мисля ,че е почти изключено да си бременна в твоя случай,но определено имаш здравословен проблем,който изисква лечение.
Всъщност това с оволацията никога не съм го разбирала и не знам как се брой...четох,но почти нищо не разбрах,а и доскоро мислех,че не е важно.Майка ми никога не ми говорила за това като бях по малка и .. така и не разбрах...![]()
Заслужаваш да ти се скарам много здраво.Първоначално написано от SlowDownBaby
![]()
Не е нужно майка ти да те усведомява по тези въпроси.Ти сама е трябвало да се образоваш преди да започнеш да правиш секс,но...![]()
Ето все пак ще ти разясня какво е овулация и кога е възможна бременност.Много е важно да знаеш дали си била в овулация.
Овулация е единственият период ,когато е възможно жената да забременее.Тя настъпва по принцип на 14-тия ден след първия ден от цикъла и трае не повече от 24 часа.Например ако ти дойде на 01.03.11г,то периодът в овулация ще ти бъде на 14.03.11г ,ако цикълът ти е 28 дни.Обикновено овулацията настъпва в средата на цикъла.Ако продължителността на МЦ не ти е28 ,а например 30 дни,то овулацията ти ще настъпи на 15-тия ден.Тоест на половината.И Само по време на овулация е възможна бременност,защото тогава се пука фоликулът и се освобождава зряла яйцеклетка,готова за оплождане от сперматозоидът.Дано си разбрала правилно това което ти обясних.
Сега си направи сметката колко е възможно да си бременна.
И знай от тук насетне,че овулацията е от СЪЩЕСТВЕНО значение за забременяването. Без да си в период на овулация ,няма начин да забременееш,понеже както обясних няма да има яйцеклетка,която да се освободи от фоликула и да се оплоди от сперматозоид.
По принцип овулацията и забременяването вървят ''ръка за ръка''.
Затова жените,които искат да си имат дете,редовно си правят тестове за овулация,за да разберат кога е най-възможно това да се случи.
И да добавя....
Не мисля,че си бременна.
Макар и да си била в овулация,шансът при теб да забременееш е много малък,защото е нямало свършване.
Случаите на забременяване от предеякулационна течност са много редки,не се тревожи за това,но ти по-скоро имаш здравословен проблем.Трябва да направиш преглед!
Благодаря ти за коментарите,найстина ми помагаш.Разбрах какво е овулация и ще го имам в предвит,но с приятеля ми го правим по няколко пъти в седмицата,да не кажа и всеки ден,така дали съм била или не,едва ли е от голямо значение... иии... аз не мисля,че съм бременна защото нямам никакви признаци...но все пак найстина ще се наложи да отида на преглед при някоя,която ще ме прегледа..
![]()
Да,направи си най-после този преглед,та да се установи причината за това отсъствие на менструация.От тук нататък се пазете с приятеля ти и редовно си следи цикъла и дните ,в които си в овулация.Важно е да го правиш,а и след като водиш полов живот е необходимо да го знаеш.Първоначално написано от SlowDownBaby
След като толкова искате да не използвате презерватив,обмисли варианта с противозачатъчните!Вече са познати доста средства за предпазване от бременност.Безотговорно е да не ползвате никакви.Изключвам варианта да си бременна.Според мен не си,но от сега да си знаеш какво кога е възможно.Успех!
Ако имаш въпроси питай,ще се опитам да помогна![]()
ThisIsMe, в голяма грешка си. Овулацията е 14 дни преди настъпването на менструация. При МЦ 28 дни действително е на 14-тия, но при 30 е на 16-тия. Теорията ти с половинките не е валидна. Ако беше, това ще рече, че лутеалната фаза ще е дефектна при всички с МЦ различен от 28 дни.
По въпроса за контрацептивите /понеже нямам време да пиша/
http://jnci.oxfordjournals.org/cgi/c...ract/87/11/827
http://aje.oxfordjournals.org/cgi/co...tract/kwn360v1
http://www.bmj.com/cgi/content/abstract/323/7305/131
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Днес ПАК бях на гинеколог,при същата лекарка,защото все пак тя ми взе направлението и можеше да ме прегледа.Та отидах де,казах й че взимах хапчетата 3 дена както ми каза,изчаках 10 дена и не ми дойде,и че съм направила още един тест,който пак беше отрицателен.Тя ми каза да сляза в лабораторията и да дам кръв - венозно за изследване на някакъв хормон и каза,че е сигурна,че не съм бременна.Сега след 2 часа ще отида да видя резултатите.Явно както каза е нещо друго.Или поне се надявам,защото тя пак не пожела да ме прегледа,явно резултата ще покаже всичко.
здравейте и от мен,на мен ми закъснява 17 дни вече,правих два теста -и двата отрицателни.трябваше да ми дойде на 22.10 вече сме 7.11 а го няма,първия тест направих 8 дни след закъснението на цикъла,втория на 12 ден!на 13 ден след закъснението посетих гинеколог,прегледа ме на коремен ехограф и каза че всичко било добре-нямало нищо,на различни места чета че жени с 3 отрицателни теста се оказват бременни,на друго място че при такава евентуална ранна бременност-ехограф не може да се види нищо.... моля дайте съвет,какво да правя