- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Здравословно хранене!
Здравейе!Просто не знам от къде да започна..
Всеки ден четем/чуваме/гледаме по телевизията за некачествените храни,които се преглагат на пазара.Вече ми е писнало да слушам,че еди какво си не трябва да се яде,защото имало еди какви си съставки,а не правят нищо по въпроса.Какво ли не споменаха,то не остана една свястна храна,един свестен зеленчук или плод,който не е генно мудифициран,не му е инжектирано нещо,или просто е боклук.
И след всичко това се чудя-мамка му,с какво да се храня?Честно да ви кажа,никога не съм се хранила здравословно-ям доста боклуци,но сега искам да променя това.Искам да съм здрава,да се чувствам добре в тялото си и да ям качествена храна.
В последните дни слушам-то не беше пилешкото месо,солетите,хляба,вафлит ,саламите,краставиците и доматите.Естествено,къде и кога посред зима ще растат толков червени домати?Даааа бе!Но хората продължават да ги купуват.
Та,въпросът ми е,вие как се храните?Опитвате ли се да ядете здравословно?Какво мислите изобщо по този въпрос?
Хммм, не знаеш колко си права само!
Таа по въпросът: Винаги съм се стремяла да хапвам здравословно...ноо не минава ден, в който да не наблъскам нещо сладко..![]()
Аа иначе според мен няма как да ядеш напълно здравословно ако не садиш градинка и не отглеждаш прасенце..![]()
За съжаление няма как да променим това...уж все се стремя да взимам от най-скъпото сиренце или месо, ноо никога не мижеш да си сигурен какво има в него...
А ти можеш да опитваш с разделно хранене и спорт...ти сама ще усетиш кога ще се почувстваш в харомония със себе си...
Май, май не бях много полезна ама айде...![]()
Ъм сега за да не се повтарям както другите, да казвам че вредните храни са си вредни, ако ще да хапваш по една хапка те няма как да станат полезни. Не смесвай видовете храни, например въглехидрати и белтъчини. Не яж плодове след вечеря, например ако изядеш ябълка, а преди това си яла месо то ще загние в стомаха ти и ще премине още по-трудно през червата ти. Също така ако ще ядеш различни храни изчакай ПОНЕ 4-5 часа ..
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Стремя се да ям сравнително както трябва, да балансирам протеини и въглехидрати, да получавам витамините, които ми трябват, и дотам. Ям си и вредни неща (чипсове, вафли, и др.)
Но чак за ГМО не се притеснявам, даже въобще не ми пука. Така и така все някога ще умра. Дали ще съм по-запазенка в тоя момент е горе-долу все тая. XD
Какво купуваш от био магазини?![]()
ами здравословно хранене е да ядеш всичко но не по много.
Повече зависи колко ядеш не какво. Всички диети са вредни!
Аз ям всичко:P
От известно време се стремя да се храня здравословно , да.
Голяма част от продуктите, които консумираме вкъщи са домашни , така че мога да съм сигурна , че са истински и натурални - сирене , мляко , яйца , често и месо , плодове , зеленчуци ... всъщност сега , като се замисля вкъщи наистина почти всичко е домашно.![]()
To infinity and beyond.
Какво ли неПървоначално написано от PinkPan7her
. Хляб, киноа, елда, спелта, абе всякакви зърнени продукти
...соя, черен ориз (мм, който е много вкусен впрочем), семена за покълване, растителни масла (зехтин, гий, ленено масло и други), шоколади, разни сладки работи. Също така и храни които трудно се откриват по другите магазини и големи супермаркети, като кокосово масло, брашно от рожкови и храни с разни страни имена
.
На мен и 2те ми баби имат градини,така че поне яйца,зеленчуците и плодовете дето ям,са полезни![]()
момичета хубаво се снабдявате с био храни, ами аз съм от малък град и имаме само плод-зеленчук и от аптеките може да си купиш масла и добавки само![]()
био храните са много скъпи...иначе каквото има от село и кауфландям "кисело мляко" за 41 стотинки с надежди някакви (като се замисля е загубена кауза да се снабдя с калций)
http://impulse.bg/bebcho0o0
Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
Отговор: Защото топките са му на елхата.
Аз вече съм си намерил и си взимам всичко от определени места-млякото(прясно) ми е мляко,месото ми е месо,зеленчуците са ми зеленчуци и така...
The time's for sobieski
ЕВАЛА ЗА ТЕМАТА!!!
по въпроса- както пишеше в едно издание на космополитан, мини на диета- по възможност на вода. скоро и за нея ще слушаме, че е вредна..
че тя е...колко хлор и варовик имаПървоначално написано от tonittaa
![]()
![]()
![]()
http://impulse.bg/bebcho0o0
Въпрос: Защо Дядо Коледа няма деца?
Отговор: Защото топките са му на елхата.
Опитвам се да ям колкото се може повече здравословни продукти и по-малко вредни боклученца.. трудничко си е да се ограничиш от вкусните вафлички,шоколадчета и други,но с малко повече упорство 1овек УСПЯВА![]()
Женските сълзи са много красиви и нежни,когато са потекли за някой скъп човек..Очите са най-искрени и те никога не лъжат,така ли поне веднъж не се осмели да погледнеш в моите и да видиш болката и тъгата в тях :]
аз също искам да се храня здравословно затова от няколко дена чета за разделното хранене .. та искам да питам ако някой се храни така да обясни горе-долу какво яде през деня и така , че ми е интересно![]()