.
Затворена тема
Страница 2 от 3 ПървиПърви 123 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 53

Тема: Проблем

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    bonbon4e_to, не е задължително да има пълноценно проникване и еякулация във влагалището, за да се стигне до бременност. Достатъчни са няколко сперматозоида от предеякулационната течност, достигнали тръбата, един от които да оплоди яйцеклетката. За капак авторката е в овулация.
    Питам те, за чий хикс й е да прави тест, като заветните 3-5 денонощия вече са минали и трябва да дилатират и травмират шийката с дилататори на Хегар, да й престъргват лигавицата, да пие АБ и да трепери ще развие ли ендометрит или не в случай, че настъпи бременност? Знаеш ли какво хубаво хрущене се чува, докато отстраняват нежелания ембрион?
    Лично не,но ти явно знаеш.

П. П. Какво правя и какво не правя не смятам да ти обяснявам- сметка как и по колко пъти ще държиш на майка си и баща си.
    Сметка ще държа на когото аз искам,а не на когото ти ми казваш.
    И знам,че не е нужно пълноценно проникване ,за да се забременее,но специално в случая е доста малко вероятно,след като е нямало еякулация.Рядко е забременяването по този начин.Аз лично познавам много момичета,които са правили секс по време на овулация без кондом и без да е имало еякулация и не са забременели.Разбира се,всеки организъм е различен ,но съпоставено с жените забременели от еякулация,сравнително са малко тези жени,забременели от предеякулационна течност.Ще видим все пак накрая кой е прав и кой не.

абе остави я медичката.всъщност въобще не се занимавай да питаш хора тук.най - много да ти напълнят главата с глупости и да те наплашат.главите им много разбират, опре ли да се изказват по чужди неволи

Град
    Hueco Mundo
    Цитирай Първоначално написано от roadrunner
    Цитирай Първоначално написано от jimei
    Шансът да си бременна е точно 87.324%. Не ме питай как съм го изчислил.

Използвайте я тая търсачка.
    Моляя ? Добре помогни ми с ползаването на търсачката какво точно да напиша, за да го открия
    Ей там горе под новините, над TeenProblem.net Форуми, има един бутон "Търсене". Този бутон се натиска с левия (ЛЕВИЯ!!) бутон на мишката ЕДИН път.

После в търсачката се пише "ПРЕДЕЯКУЛАЦИОННА ТЕЧНОСТ".

И четеш каквото ти падне.

Град
    Варна
    бременна си с близнаци
    Понякога съдбата ни събира, само за да ни раздели.

Град
    гр.Русе
    Абе,вероятността е много много малка,но ако токова искаш за всеки случай си направи тест за бременност
    Женските сълзи са много красиви и нежни,когато са потекли за някой скъп човек..Очите са най-искрени и те никога не лъжат,така ли поне веднъж не се осмели да погледнеш в моите и да видиш болката и тъгата в тях :]

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от MakeMeHappy
    Абе,вероятността е много много малка,но ако токова искаш за всеки случай си направи тест за бременност
    Дойде ли време за тест, влаковете да се избегне аборт вече са изтървани.

betilinka, прочети пак въпросите, които си ми отправила и ми отговори на въпроса защо pearl index-ът при coitus interruptus е толкова лош?
    bonbon4e_to, откъде я черпиш тая статистика? Знаеш ли, че ако не се стигне до бременнност при практикуване на coitus interruptus, значи има проблем в единия от партньорите /поне/?
    Между впрочем, няма да е зле да включат в обучението по биология и посещение в АГ отделение- ако не да видите как се прави аборт, поне да видите инструментите, с които се прави.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Кюретата ще им е достатъчна, особено като им обяснят за какво служи.
    Welcome to the Jungle...

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar
    Кюретата ще им е достатъчна, особено като им обяснят за какво служи.
    Аз искам да видят и вакуум-екстрактора, и хистерометъра, и дилататорите. А ако ги видят в действие, изобщо няма да им трябват презервативи и контрацептиви в следващите няколко седмици.

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Цитирай Първоначално написано от MakeMeHappy
    Дойде ли време за тест, влаковете да се избегне аборт вече са изтървани.

betilinka, прочети пак въпросите, които си ми отправила и ми отговори на въпроса защо pearl index-ът при coitus interruptus е толкова лош?
    bonbon4e_to, откъде я черпиш тая статистика? Знаеш ли, че ако не се стигне до бременнност при практикуване на coitus interruptus, значи има проблем в единия от партньорите /поне/?
    Между впрочем, няма да е зле да включат в обучението по биология и посещение в АГ отделение- ако не да видите как се прави аборт, поне да видите инструментите, с които се прави.

За двойките, които използват коитус interruptus (прекъснат полов акт) правилно на всеки полов акт, степента на неуспех, е 4% годишно.Статистиката взех от Уикипедия.Прави си изводите!
    Наясно съм,че прекъснатият полов акт не е от най-сигурните начини за предпазване,но и в никакъв случай не гарантира бременност.
    Нищо против нямам да включат посещение при АГ отделение в училище,дори смятам ,че ще е доста интересно и полезно.

Град
    пространството на Дисе
    Wiki не е надежден източник. Посочената честота не е действителната такава.

http://books.google.bg/books?id=mEsP...ruptus&f=false

Ако е възможно kalpazanka да отговори на въпроса ми и ако нещо се бъркам да ме поправи.Преди няколко месеца имах опасение,че може да съм забременяла и говорих с гинеколог,който ми каза,че до 52 седмица мисля че беше не се прави оперативен аборт,а се бие инжекция струваща около 200лв.Така ли е?

Материалът от уикипедиа е точно с информативна цел.Съдържанието може да не е 100% коректно и актуално,но поне 90% е.Не съм търсила абсолютно точен процент,но дори тези 4 % в момента да са 6,7 или 10,пак са значително по-малко.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от shugababe112
    Ако е възможно kalpazanka да отговори на въпроса ми и ако нещо се бъркам да ме поправи.Преди няколко месеца имах опасение,че може да съм забременяла и говорих с гинеколог,който ми каза,че до 52 седмица мисля че беше не се прави оперативен аборт,а се бие инжекция струваща около 200лв.Така ли е?
    Първо, нещо си объркала сроковете на бременността. Дори нормалната бременност не продължава 52 седмици. Може би не си чула правилно.
    За инжекцията имам няколко предположения:
    1. Калиев хлорид- прави се обикновено, когато има много ембриончета след ин витро и трябва да се отстрани някое в интерес на цялата бременност.
    2. Простагландини- предизвикват размекване и дилатация на маточната шийка- използват се за прекъсване на големи бременности по медицински показания. При раждане на термин се прилагат, за да се подпомогне разкритието на маточната шийка- да се размекне, скъси и изглади. Макар че не е особено логично да се прилагат инжекционно, при положение че има удобни форми за вагинално приложение. Не намерих цената на ампулите, за съжаление.
    3. Метотрексат- използва се за прекъсване на ранна извънматочна бременност без усложнения /кръвоизлив, разкъсване на тръба/. Обаче не отговаря на критерия за цена.
    Вече зависи кой точно метод ще предпочете лекаря. Наблюденията ми са, че при аборт по желание се правят вакуум и класически кюретаж.
    Ако се сетя нещо, ще допълвам.

Цитирай Първоначално написано от bonbon4e_to

Материалът от уикипедиа е точно с информативна цел.Съдържанието може да не е 100% коректно и актуално,но поне 90% е.Не съм търсила абсолютно точен процент,но дори тези 4 % в момента да са 6,7 или 10,пак са значително по-малко.
    За съжаление не мога да постна статистики на компании, но според техни проучвания pearl index-ът е в диапазона 48-70%.

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните

2. Простагландини- предизвикват размекване и дилатация на маточната шийка- използват се за прекъсване на големи бременности по медицински показания. При раждане на термин се прилагат, за да се подпомогне разкритието на маточната шийка- да се размекне, скъси и изглади. Макар че не е особено логично да се прилагат инжекционно, при положение че има удобни форми за вагинално приложение. Не намерих цената на ампулите, за съжаление.
    13лв беше медикамента който използвахме 10мл ще стигне за около 20 че и повече инжектирания

преди да ме питаш да приложим е на хора
    ОДИН!!!

Цитирай Първоначално написано от shugababe112
    Първо, нещо си объркала сроковете на бременността. Дори нормалната бременност не продължава 52 седмици. Може би не си чула правилно.
    За инжекцията имам няколко предположения:
    1. Калиев хлорид- прави се обикновено, когато има много ембриончета след ин витро и трябва да се отстрани някое в интерес на цялата бременност.
    3. Метотрексат- използва се за прекъсване на ранна извънматочна бременност без усложнения /кръвоизлив, разкъсване на тръба/. Обаче не отговаря на критерия за цена.
    Вече зависи кой точно метод ще предпочете лекаря. Наблюденията ми са, че при аборт по желание се правят вакуум и класически кюретаж.
    Ако се сетя нещо, ще допълвам.

Цитирай Първоначално написано от bonbon4e_to

За съжаление не мога да постна статистики на компании, но според техни проучвания pearl index-ът е в диапазона 48-70%.
    Да,объркала съм се нещо.Мерси много за отговора

Град
    пространството на Дисе
    darkPaladin, кажи име и концентрация.

Град
    планета на маймуните
    darkPaladin, кажи име и концентрация.
    естрофан му е наименованието във ветеринарните аптеки в хуманните е друго не съм го пробвал върху хора но фармацефта в комплекса ми разесняваше някои неща към него и ме обеждаваше половин час че се прилага и върху хора пък и не само той смяташе така

прилага се мускулно за човек да речем около 60кг 0.2мл са достатъчни
    ОДИН!!!

Град
    пространството на Дисе
    Първо- фармацеВт.
    Второ- от един бърз поглед из гугъл, по-точно опция Страници, написани на български, споделен опит върху хора не видях. Сподели името на активната субстанция, за да чопля още.
    PG, чиято цена видях, бяха таблетки, за капак далеч от 200-та лева. Един препарат се доближава до сумата, но отново в таблетна форма.
    Ще ровя още, ако на shugababe112 й е важно.

Град
    планета на маймуните
    Първо- фармацеВт.
    Второ- от един бърз поглед из гугъл, по-точно опция Страници, написани на български, споделен опит върху хора не видях. Сподели името на активната субстанция, за да чопля още.
    PG, чиято цена видях, бяха таблетки, за капак далеч от 200-та лева. Един препарат се доближава до сумата, но отново в таблетна форма.
    Ще ровя още, ако на shugababe112 й е важно.
    простагландин F2 алфа

и както казах няма да видиш за хора защото това му е наименованието във вет аптеките

пп
    при нас всичко е инжективно животните не пият хапчета
    ОДИН!!!

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    пп
    Не думай.
    Авторката е дала цена 200 лв. С нея се съобразявам в ровенето.

Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    пп
    Не думай.
    Авторката е дала цена 200 лв. С нея се съобразявам в ровенето.
    аз за 200лв колко бебета ще отрепя

пп
    за телета говоря
    ОДИН!!!

Аз 52 ден съм искала да напиша както и да е...много ти благодаря за отделеното време позаинтересовах се,защото искам да съм по-наясно с нещата ако недай си боже нещо се обърка,но гинекологът не ми обясни подробно за инжекцията тогава.Тези месеци смятам пак да се отбия профилактично и ще го поразпитам

Фен Аватара на nerwna
    Град
    xxx
    Не си (;
    Нямаше логика..Беше любов! <3

Един съвет от мене скъпи: "стани Клоун"- виж колко добре играеш ролята на смешник ... ;]

От злобата се погрознява , не се ли притесняваш ? ;s

Само да кажа на всички разбирачи, бъдещи лекари и тн че ми дойде

Голям фен Аватара на bitchwolf
    Град
    Sofia
    файнъли хепи енд
    I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си