- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Проблем
Сметка ще държа на когото аз искам,а не на когото ти ми казваш.Първоначално написано от kalpazanka
И знам,че не е нужно пълноценно проникване ,за да се забременее,но специално в случая е доста малко вероятно,след като е нямало еякулация.Рядко е забременяването по този начин.Аз лично познавам много момичета,които са правили секс по време на овулация без кондом и без да е имало еякулация и не са забременели.Разбира се,всеки организъм е различен ,но съпоставено с жените забременели от еякулация,сравнително са малко тези жени,забременели от предеякулационна течност.Ще видим все пак накрая кой е прав и кой не.
абе остави я медичката.всъщност въобще не се занимавай да питаш хора тук.най - много да ти напълнят главата с глупости и да те наплашат.главите им много разбират, опре ли да се изказват по чужди неволи![]()
Ей там горе под новините, над TeenProblem.net Форуми, има един бутон "Търсене". Този бутон се натиска с левия (ЛЕВИЯ!!) бутон на мишката ЕДИН път.Първоначално написано от roadrunner
После в търсачката се пише "ПРЕДЕЯКУЛАЦИОННА ТЕЧНОСТ".
И четеш каквото ти падне.
бременна си с близнаци
Понякога съдбата ни събира, само за да ни раздели.
Абе,вероятността е много много малка,но ако токова искаш за всеки случай си направи тест за бременност![]()
Женските сълзи са много красиви и нежни,когато са потекли за някой скъп човек..Очите са най-искрени и те никога не лъжат,така ли поне веднъж не се осмели да погледнеш в моите и да видиш болката и тъгата в тях :]
Дойде ли време за тест, влаковете да се избегне аборт вече са изтървани.Първоначално написано от MakeMeHappy
betilinka, прочети пак въпросите, които си ми отправила и ми отговори на въпроса защо pearl index-ът при coitus interruptus е толкова лош?
bonbon4e_to, откъде я черпиш тая статистика? Знаеш ли, че ако не се стигне до бременнност при практикуване на coitus interruptus, значи има проблем в единия от партньорите /поне/?
Между впрочем, няма да е зле да включат в обучението по биология и посещение в АГ отделение- ако не да видите как се прави аборт, поне да видите инструментите, с които се прави.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Кюретата ще им е достатъчна, особено като им обяснят за какво служи.
Welcome to the Jungle...
Аз искам да видят и вакуум-екстрактора, и хистерометъра, и дилататорите. А ако ги видят в действие, изобщо няма да им трябват презервативи и контрацептиви в следващите няколко седмици.Първоначално написано от DarkTemplar
![]()
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Първоначално написано от kalpazanka
За двойките, които използват коитус interruptus (прекъснат полов акт) правилно на всеки полов акт, степента на неуспех, е 4% годишно.Статистиката взех от Уикипедия.Прави си изводите!
Наясно съм,че прекъснатият полов акт не е от най-сигурните начини за предпазване,но и в никакъв случай не гарантира бременност.
Нищо против нямам да включат посещение при АГ отделение в училище,дори смятам ,че ще е доста интересно и полезно.
Wiki не е надежден източник. Посочената честота не е действителната такава.
http://books.google.bg/books?id=mEsP...ruptus&f=false
Ако е възможно kalpazanka да отговори на въпроса ми и ако нещо се бъркам да ме поправи.Преди няколко месеца имах опасение,че може да съм забременяла и говорих с гинеколог,който ми каза,че до 52 седмица мисля че беше не се прави оперативен аборт,а се бие инжекция струваща около 200лв.Така ли е?
Материалът от уикипедиа е точно с информативна цел.Съдържанието може да не е 100% коректно и актуално,но поне 90% е.Не съм търсила абсолютно точен процент,но дори тези 4 % в момента да са 6,7 или 10,пак са значително по-малко.Първоначално написано от kalpazanka
Първо, нещо си объркала сроковете на бременността. Дори нормалната бременност не продължава 52 седмици. Може би не си чула правилно.Първоначално написано от shugababe112
За инжекцията имам няколко предположения:
1. Калиев хлорид- прави се обикновено, когато има много ембриончета след ин витро и трябва да се отстрани някое в интерес на цялата бременност.
2. Простагландини- предизвикват размекване и дилатация на маточната шийка- използват се за прекъсване на големи бременности по медицински показания. При раждане на термин се прилагат, за да се подпомогне разкритието на маточната шийка- да се размекне, скъси и изглади. Макар че не е особено логично да се прилагат инжекционно, при положение че има удобни форми за вагинално приложение. Не намерих цената на ампулите, за съжаление.
3. Метотрексат- използва се за прекъсване на ранна извънматочна бременност без усложнения /кръвоизлив, разкъсване на тръба/. Обаче не отговаря на критерия за цена.
Вече зависи кой точно метод ще предпочете лекаря. Наблюденията ми са, че при аборт по желание се правят вакуум и класически кюретаж.
Ако се сетя нещо, ще допълвам.
За съжаление не мога да постна статистики на компании, но според техни проучвания pearl index-ът е в диапазона 48-70%.Първоначално написано от bonbon4e_to
13лв беше медикамента който използвахме 10мл ще стигне за около 20 че и повече инжектиранияПървоначално написано от kalpazanka
преди да ме питаш да приложим е на хора
ОДИН!!!
Да,объркала съм се нещо.Мерси много за отговораПървоначално написано от kalpazanka
darkPaladin, кажи име и концентрация.
естрофан му е наименованието във ветеринарните аптеки в хуманните е друго не съм го пробвал върху хораПървоначално написано от kalpazanka
но фармацефта в комплекса ми разесняваше някои неща към него и ме обеждаваше половин час че се прилага и върху хора пък и не само той смяташе така
прилага се мускулно за човек да речем около 60кг 0.2мл са достатъчни
ОДИН!!!
Първо- фармацеВт.
Второ- от един бърз поглед из гугъл, по-точно опция Страници, написани на български, споделен опит върху хора не видях.Сподели името на активната субстанция, за да чопля още.
PG, чиято цена видях, бяха таблетки, за капак далеч от 200-та лева. Един препарат се доближава до сумата, но отново в таблетна форма.
Ще ровя още, ако на shugababe112 й е важно.
простагландин F2 алфаПървоначално написано от kalpazanka
и както казах няма да видиш за хора защото това му е наименованието във вет аптеките
пп
при нас всичко е инжективно животните не пият хапчета
ОДИН!!!
Не думай.Първоначално написано от darkPaladin
![]()
Авторката е дала цена 200 лв. С нея се съобразявам в ровенето.
аз за 200лв колко бебета ще отрепяПървоначално написано от kalpazanka
![]()
пп
за телета говоря
ОДИН!!!
Аз 52 ден съм искала да напиша както и да е...много ти благодаря за отделеното време позаинтересовах се,защото искам да съм по-наясно с нещата ако недай си боже нещо се обърка,но гинекологът не ми обясни подробно за инжекцията тогава.Тези месеци смятам пак да се отбия профилактично и ще го поразпитам![]()
Не си (;
Нямаше логика..Беше любов! <3
Един съвет от мене скъпи: "стани Клоун"- виж колко добре играеш ролята на смешник ... ;]
От злобата се погрознява , не се ли притесняваш ? ;s
Само да кажа на всички разбирачи, бъдещи лекари и тн че ми дойде![]()
файнъли хепи енд![]()
I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!