- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Черен панталон..
Имам един черен панталон, който стои много хубаво, но взех че го съсипах .. и сега е на едни бели петна.. предполагам, че т.нар. хим. чистене няма да помогне.. Някой да си е боядисвал дрехи ? Дайте някой сайт, от който се поръчва ..
А с т'ва Первол блек меджик дали ще стане ?!
Sve sto je srcu drago daleko je..
Това забравих да го спомена.. ами изпрах го с някакъв "съмнителен" прах за пране ..
Боядисвала съм си панталон, но много бързо избеля пак. Нз от какво се получи така може боята да не е била качествена. Хим. чистене нз дали ще ти помогне
Какъв е панталона?
Дънков,памучен?
Ако е памук с боя за памук се боядисва и покрива много добре.
Купуваш си я от някоя кинкалерия или от будките с всякакви нещица за 1-1.50 боя за памук и следваш просто описанието на кутийката и всичко става точно
А най-якото е че после не ти боядисва останалите дрехи,ако са по-светли и се опират в тях![]()
Еми пише 69% памук и 31% полиестер.. а какво е кинкалерия ?
Первол (или каквото е там) служи за изпиране на черни дрехи и ги предпазва от избеляване и прочее, но не може да оправи вече избелена дреха.
Maгазин за копчета,шивашки материали,конци ципчета и прочие.Не навсякъде обаче има.Първоначално написано от sHaDy_sOuL
Хмм щом има полиестер не знам дали ще покрие добре.Единия варант е да пробваш,и да видиш,но само да не стане още повече на петна![]()
А все пак да питам - ти пробва ли после да го переш с по-качествен прах?
Вениш е за петна,но мисля че не за такъв вид.Единия вариант е да отидеш в някой супермаркет и да попиташ,а другия да пуснеш панталона пак,ако има като топченца ли как да ти го обесня,следи от праха би трябвало да се изпере пак.И аз съм имала такъв проблем с черен панталон.От второто пране се оправи,опитай и ти.Пожелавам ти успех!![]()
Мерси на всички.. Да, прах го няколко пъти с друг прах след това и нищо.. Днес разпитах и разбрах, че в града има някакво химическо, което боядисват дрехи. Ще го занеса да видя какво ще кажат.![]()
Вкъщи тати боядисва на целото семейство избелели черни дрехи, точно с такава боя, за която ти казаха по-горе. На мене само един потник не ми хвана, всякакви панталони съм си боядисвала. Направо в пералнята ги пускаме.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..