- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Олимпиада по английски
Здравейте, търся олимпиадите по английски на Кембридж от изминалите години. Някой да има някаква представа къде мога да ги намеря?
Nothing to do, nothing to say... fade away...
Че то има ли такова нещо"олимпиада на Кеймбридж" ?
Всмисъл ... я дай, ако имаш нещо, много ми е странно каква е тази олимпиада ...
Няма олимпиада,иска да каже ,че търси ТЕСТ на КембриджТам , за изпитите..
A men has only one lifetime,but HISTORY can remember you forever..
Точно олимпиада търсяПровежда се в английските гимназии, които имат спонсорство от Кембридж. За олимпиадата се плаща. Нямам материал по нея, съжалявам
![]()
Нашата гимназия има връзка с Кеймбридж, но за такова нещо за пръв път чувам. Олимпиадите ни са безплатни и обикновени. Да не да имаш предвид (пробни) изпити за сертификати FCE, CAE?![]()
Първоначално написано от charlotte^
Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised
Не, не са (пробни) изпити за сертификати. Олимпиада е. Миналата година ходих. Като обикновенна олимпиада е.. Първа част със текст четене с разбиране, втора част тестова форма, трета част писане на упражнения и четвърта част есе, съчинение или писмо. Мисля, че времето беше 3 часа, но не съм много сигурна. Утре ще ходяАко мога ще снимам бланката и ще я кача.
Аз тази година бях за 1ви път на тази олимпиада (училището ми е за първа година член на асоциацията на Кеймбридж училищата) само че при нас беше на 12.Явих се на ниво B2 (10 клас съм).Reading comprehension упражненията бяха по-трудни от тези на общинската олимпиада от министерството, а use of english беше по-лесно.
Нас тази година ни объркаха групите.Даже липсваха няколко бланки и трябваше да се преснимат. Беше забавно губене на време. И нямахме варианти В2
![]()
В1 беше супер лесно. Но ни обраха телефоните и не можах да снимам, даже питах и квесторката като се озъби... тц-тц..
@vexxx Как беше на В2? Имаше ли свободен отговор на някои от въпросите? Имам чувството, че миналата година олимпиадата беше по-трудна...
На нас днес ни казаха резултатите.Класиран съм на националното, което ще се проведе в Ямбол.Имаше упражнение с дупки (мисля, че бяха 20), на които трябваше да поставим най-подходящата според нас дума (няма дадени думи, ти си ги измисляш).Първоначално написано от TrickyAngel
С други думи open cloze. Какви други упражнения е имало?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
word formation, paraphrases, cloze test, reading comprehension- 3, съчинение. Това бешеПървоначално написано от Chacho
![]()
Ясно, звучи сходно на изпитите за сертификат.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ами, да - нещо такова е.При вас вече не мина ли състезанието?Първоначално написано от Chacho
И аз се класирах... А кога е това в Ямбол? Че на нас ни казват един ден предварително..![]()
И ти си B2, така ли? На нас още не са ни казали кога ще е... А иначе как ти се стори на теб теста и колко точки имашПървоначално написано от TrickyAngel
ПС: Сега би трябвало да ви кажат по-рано - на нас днес ни казаха, че сме класирани и ни събраха по 10лв за материали и други глупости някакви.
За точки не знам, на нас ни ги казаха в проценти - 96% .. Теста беше симпатично елементарен... Яд ме е само, че се подведох по един съученик за един въпрос, на който знаех верния отговор, но написах грешния...
Аз все още не разбирам каква е разликата между олимпиада и състезание... както и да е. ПОНС е представител на Кембридж в България или аз се лъжа![]()
@bloodyF - вие по какви учебници учите? Нашите са на MACMILLAN и съм изключително доволна от тях. Учиме точно това ниво на което беше теста...
Ми олимпиадата си е от министерството на образованието, а състезанията са си други - като това на Кеймбридж, лингвистичното кенгуру и т.н.Първоначално написано от TrickyAngel
Казаха ни, че националното ще е на 18 и 19 март.Обаче още не знам пълния регламент.. Само знам, че ще има спийкинг..![]()
Как спийкинг, бе?!![]()
Като анонимните алкохолици ли ще ни наредят... тцтцтц...
Ще умра от смях ако наистина има... или ще умра от стрес...
![]()
Ти не знаеше лиПървоначално написано от TrickyAngel
Това ми е главното притеснение и на мен - да не се сдухам и да настане гробна тишина
... Госпожата каза, че със сигурност ще има
Може да е по картинка или като разговор - не ни е казала със сигурност още.
Ех.. явно аз ще се сдухамНадявам се да не се изложа пред много хора...
Утре трябва да питам госпожата за регламента... ако не забравя...
![]()
А има ли начин да се запишеш на такова състезание,без да си в езиково училище?
Ми, не знам. Може би можеш да се запишеш в някое езиково училище в асоцияция с Кембридж? Но в твоето едва ли ще се проведе...