.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12
    Супер фен Аватара на someonerandom

Антибиотици + алкохол

Здравейте.Някакси ми е странно,че пускам такава тема,само че се случи така,че утре вечер ще изляза с компания по случай Трифон Зарезан,а от вчера съм на антибиотик.Пия Зинат,взел съм 2 хапчета-едно снощи в 10 вечерта и едно тази сутрин,отново в 10.Принципно не съм чак толкова болен,само леки болки в гърлото,които сега почти не се усещат.Не съм запознат с комбинацията между алкохол и антибиотици,затова искам да ви помоля за някакви съвети-мога ли да пия,колко(1,2 чаши,бира,вино?)дали да спра Зината(както казах,приел съм само 2 хапчета,ще може ли да излезе от системата за 30ина часа?) и т.н.Ще съм ви много благодарен,и искам да отбележа,че не съм някой алкохолик,просто се разбрахме,че е излизане с цел почерпка и не върви всички да пият,а аз цяла вече да съм на водица...
    When I get sad, I stop being sad and be awesome instead

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    пиеш ли алкохол се губи действието на антибиотика и лечението заминава на кино
    ОДИН!!!

Супер фен Аватара на cherrygloss
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    пиеш ли алкохол се губи действието на антибиотика и лечението заминава на кино
    Така е. Лекарката ми беше казала като бях болна никакъв алкохол ( не че употребявам).
    I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?

Това го знам,обаче аз досега нямам кой знае колко лечение проведено,а и ще се постарая да не пия чак толкова.Всъщност ме е страх от по-сериозни последици,като алергии,натравяния и такива-възможни ли са?

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    Това го знам,обаче аз досега нямам кой знае колко лечение проведено,а и ще се постарая да не пия чак толкова.Всъщност ме е страх от по-сериозни последици,като алергии,натравяния и такива-възможни ли са?
    всяко лекарство е различно прочети листовката ако не пише нищо няма страшно
    ОДИН!!!

Голям фен Аватара на king95
    Живей за моментаа...
    It matters not how many times you fall down.
    What matters most how many times you rise.
    Mistakes build the character and character takes you places that money can't.

Цитирай Първоначално написано от darkPaladin
    Цитирай Първоначално написано от someonerandom
    всяко лекарство е различно прочети листовката ако не пише нищо няма страшно
    Вече я прочетох дума по дума и абсолютно нищо не се споменава за алкохол,обаче знам,че принципно не е добра идея,пък и баща ми ме наплаши с някакви алергични реакции Тук някой да има опит или да знае нещо специално за Zinnat?

Повече от фен Аватара на Red_Hair
    да всеки е чувал че алкохола неутрализира действието на антибитика но повечето от тези които го твърдят не могат да се обосноват и да обяснят защо се получава така,аз няма да се задъбочавам,вярно е това,но и ще добавя че някой видове съединение респ. антибиотици взаимодействат по по-различен начин с алкохола и може да се получи натравяне,то разбира се може да се получи и с обикновенни прости антисептици след прекаляване алкохол,но имай предвид 1во че антибиотика затормозява черния ти дроб и 2торо алкохола също го прави,та твое е решението дали ще си пожалиш органите или не но във всеки случай НЕ ПРЕКАЛЯВАЙ с алкохола,по-добре да си пийнеш малко и да посрещнеш зарезан и догодина отколкото да се напиеш като прасе и да ти е последния

Град
    София
    3а бога...
    Като пиеш антибиотик дори боза не трябва да пиеш,камоли алкохол.
    Действията на антибиотика се губят.

Мега фен Аватара на TheBeliever
    За първи и последен път употребих алкохол докато се лекувах с антибиотици преди около 4 години. След като от 2 чаши вино бях като дрогирана и ми се губи около час никога не бих повторила.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

Аз съм го правил 2 пъти(антибиотиците бяха еднакви).Първия път ги пих със водка и ми нямаше нищо макар,че аз пих само 200мл повече ме беше страх да не ми стане нещо.Втория и последен път ги пих със уиски...е такъв зор досега не бях виждал.Пих точно 100мл. и по едно време усетих че целия съм студен чело,корем,ръце,х*й ама абсолютно навсякъде.Нали знаете кои изтиват .Директно газ към вкъщи гледам се в огледалото-жълт.Веднага пих един протектор за черния дроб легнах,сложих 2-3 одеяла и заспах.Ако не бях се усетил навреме незнам кво щеше да стане...
    The time's for sobieski

Мега фен Аватара на Biskfitka
    На някои не им влияе,други повръщат...пийни малко,колкото да уважиш празника.;д
    И аз имам същия проблем,но пия аналгин и панадол..и се чудя дали може да пия довечера малко ;д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си