- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Въпрос
На първа среща, според мен, е добре момчето да предложи да плати, но все пак момичето да си плати. Но пък примерно после момчето да купи сладолед на момичето, кавалерство.![]()
хахах.. ми зависи от мацката. някои момичета предпочитат момчето да плаща, други пък да си поделят сметката.
REGGAE BOOM <3
Има огромна разлика.Първоначално написано от againstyou
Roses are brown,
Violets are brown,
SOMEONE SHIT IN MY GARDEN
Добре де знам,ее .. голямо натякване .Първоначално написано от FuckedUp
![]()
Аз лично никога не съм позволявала на момчето да ми плаща сметката. Не знам, такъв човек съм - не искам и не обичам да завися от никого и от нищо. Ще кажете - да, ама това е една сметка и момчето го прави от уважение и защото иска. Е, не знам, не го приемам!
So baby don't feel no pain just smile back <3
Eminem - When i'm gone.mp3 *
ПАДНА ЛИ - СТАВАМ, СТАНА ЛИ - ПРОДЪЛЖАВАМ, ПРОДЪЛЖА ЛИ - НЕ СПИРАМ!
Аз обикновено настоявам да платя на първа среща, но гледам да го направя така, че да не изглежда сякаш искам да я "купя", защото не е така. За мен т'ва е просто жест на добра воля. Не трябва да си мислят, че после ще искам нещо в замяна. За 1,20 кафето к'во може да искам в замяна?Разбира се си е до човек.
Абсолютно! Жената трябва да му даде да се почувства мъж. А по-нататък вече или си разделайте сметката, което също не го харесвам. Или просто единия път момчето ще я плати, другия път момичето ще му върне жеста.Първоначално написано от ScarletBite
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Тази тема ме подсеща за една историйка, която наскоро ми разказаха. Една позната отива на дискотека, запознава се с някакво момче и той я черпи. Тръгват да си ходят вече и той я натиснал ама тя започнала да се дърпа, при което й казал "Са се дърпаш ама водката я изпи, нали?"Затова и никога не съм позволявала по такива места да ме черпят, защото после едва ли не ще те изкарат, че си им длъжен за нещо
![]()
Иначе не обичам някой друг да ми плаща нещата. Случвало се е понякога, но в повечето случаи си делим сметката.
Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!
Студенти сме ! Всеки си плаща неговото
БТВ:
Не е задължително, като съм излязал с някое момиче, че имам намерения към нея, и че ще се получи непременно нещо
Предпочитам 1вите сметки да си ги поделяме, а по-нататък някоИ сметки да плащам аз !
Нормално е да плати този, който е поканил. Поне аз така процедирам. За следващи срещи и когато станете близки си делите сметките.
Според мен, само на първата среща, ако момчето настоява и има сериозни намерения тогава да плати сметката. Но дотук! После вече всеки си поема своята половина. Никой не е длъжен да плаща сметките на другия... Лично мое мнение : )))))))))))
ем ... повечето мъже сериозно се обиждат след като момичето се опита да плати своята част от сметката..... няма какво да се цупите тука... пък и какво ако платите кафето на някое момиче ще обеднеете с 2 лв ли какво... не че искам да обиждам ама ... много се смях като четах някои коментари и нападките на мъжката страна ...
![]()
без ПОДПИС ... xD
Не мога да се съглася че е признак на доминация, въпреки че не оспорвам психологичните ти познания, ScarletBiteПървоначално написано от MaLkaTa_LaDy
Т'ва с кафето винаги е според/зависи.
Има мъже-скръндзи, които искат да те доминират, ама им се свиди кафенцето от сърчицето и правят нещата 'проформа', а не от искрено желание да те почерпят. Зависи от човека.
Аз мога по друг начин да го накарам да се чувства мъж, не е нужно да ми плаща.
Винаги зависи ...
Живеем в такива времена, в които жените трябва да забравят да стоят като муфти и да очакват да ги почерпят, както и мъжете да не се надяват че с едното кафе ще си уредят "натискането" (по-горната история с водката...). Да, не всички са такива, има и кавалери, но .. не знам, това е отживелица. Не разбирам майките, които учат дъщерите си да стоят наготово в кафе и да очакват винаги мъжа да им плаща, независимо дали имат интерес към него или не. Аз винаги съм готова да си платя и не скланям да ходя по заведения, ако съм без пари. Преценявам, кога човекът не е мръсник и тогава му правя удоволствието да ме почерпи (ако настоява). Както казаха по-горе, винаги можеш да прецениш. Мъжът да прецени дали момичето изпитва готовност да плати (най-добрия вариант), а жената преценява дали жестът с кафето е кавалерски жест или просто някво просене или проформа.
Ако има някъв сексизъм в главата ми, той е свързан с това, че мъжът трябва да оправя пцто на приятелката си и от време на време да се грижи за нея, да я "дюндюрка"... Яко е. :P Въпреки, че не съм сигурна дали това не ми е повреда от факта, че моят баща често пътува(ше) и подсъзнателно търся родител във връзките си. Не че и аз не обичам да глезя де...
Дълго стана...
tigity, aз пък като ти гледам подписа, и мен ме напушва смях.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Преди да стана студентка и аз много се бунтувах срещу черпенето. Много мрънках, винаги си оставях моята част от сметката, макар да остане като бакшиш и ми беше супер противно, имах чувството, че ме купуват. Сега, откакто парите винаги не ми стигат нямам нищо против да ме черпят. Даже последния път моичкия го подредих сам да плати за хотела, когато ми гостуваше. Необходими са ми доста средства на месец за да се издържам и да изглеждам добре, в случаите когато нямам съществен интерес към човека нямам против да ме черпят/кпуват/или там каквото правят.
по принцип съм съгласна с казаното по-горе, че никой не е длъжен да поема сметките на другия, но все пак на първа среща най-логично е момчето да плати сметката...
Аз ще ти говоря тихо,
да ме чуеш само ти.
За мъничко до мен се спри.
Ем,аз съм на същото мнение (:Първоначално написано от AnotherNiceGuy
![]()
Нямаше логика..Беше любов! <3
Един съвет от мене скъпи: "стани Клоун"- виж колко добре играеш ролята на смешник ... ;]
От злобата се погрознява , не се ли притесняваш ? ;s
Некомфортно ми е някой да ми плаща сметката. Стърже ми по гордостта.
А да стоя и да чакам да ме почерпят, защото "така трябвало"? Би ми било неудобно.
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ако си джентълмен по-добре би било ти да плащаш сметките. Всъщност, като изключим противното феминистко движение, ние мъжете, трябва да плащаме сметката. Друго правило, е че който кани, той плаща.