ОК наясно съм, че водата помага на организма, но ме интересува до какви количества е полезна за пречистване на дробове,стомахи организма като цяло.Благодря предварително
Не е полезна в много количества защото водата понижава нивото на калий в организма..Пий колкото ти се пие разбира се, но не се насилвай.А ако си забелязал че ти се пие повече от преди това може да индикира сериозни болести.
Първоначално написано от Carexx
![]()
Че аз в последно време се наливам супер много с вода. Някои дни по 3-4 литра пия сигурно, щото ми се пие. И това ли е симптом за болест вече..
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
1 л. и половина - 2 л. е полезно да се пие. Лятото 3 литра. Не по-малко от литър-1 и половина..![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
От колко време го забелязваш това?Първоначално написано от StolenBliss
Не винаги,но е възможно пиенето на прекалено мн вода да е признак на болест(напр. диабет).![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Първоначално написано от ImmortalSportFreak
мм...Супер яко миналото лято бях на границата с диабет..тва ся кво тряя значи ..много яко..Аз даже съм чела, че пиенето на мн вода е симптом, съответно ходенето често до тоалетната. Някой път като съм си вкъщи цял ден сигурно по 20 пъти е имало да ходя по малка нужда. Напълно ми беше изскочило от главата. Ся пак ше има параноя.
![]()
Не е много добре да стоиш в това положение..При диабет-а нищо не боли, и същевременно се увреждат органите от отделените кетонни тела които тровят организма.Бягай на едни изследвания за урина и кръв и кажи как е минало..С това шега не бива, особено през зимата няма логика да ти се пие много вода, при полужение че организма не се поти толкова.Междувременно ходи се притегли и виж дали си смъкналa някой друго кило...Рязкото смъкване на килограми също е типично за диабет-а.Първоначално написано от StolenBliss
Супер тъпото при мен е, че живея в чужбина и нямам застраховка. Имам само за спешни случаи карта, но тва няма да спадне към тях. М/у другото съм момиче. Когато си правих изследвания беше всъщност по миналата година и след това миналата като си направих пак, бяха добре. Тегло не съм губила. М/у другото бях на границата не заради ядене на много сладко, а заради стрес. Знам, че от стрес също може да се разболееш от диабет. От симптомите, които прочетох тук http://www.puls.bg/illnes/issue_313/ имам това с водата и ходенето до тоалетната(понякога, някой път си хода нормално, не по много), умора и лесна уморяемост, повишен апетит, от инфекции имах гъбична инфекция миналата година, замъглено виждане - нося очила когато гледам надалеч, но някой път съм забелязала, че ми е по замъглено от друг пътПървоначално написано от Carexx
И тва с промяната на настроенията..Но кофтито е, че симптомите на много болести често си приличат..
Извинявам се на авторката, че така и 'превзех' темата.
Не винаги е задължително всички симптоми да са на лице.В момента най-много трябва да те интересува това че ти се пие вода много...Щом ти съхне гърлото не е добре, означава че си вдигнала кръвната захар [попринцип това означава, възможно е да ти няма нищо], но тези симптоми които ми изброяваш отговарят точно на захарен диабет 1 тип...Не вярвам да са толкова скъпи изследванията...Направи си кръвна захар и гликиран хемоглобин.Успех и дано и няма нищо.
Ще се опитам, благодаря.Първоначално написано от Carexx
Гледайте този филм. Великата тайна на водата \част 1 и 2\ (2007). Няма да сгрешите !
и аз това знам. без вода ти пада кръвното, чувстваш се уморен и урината става оранжева...Първоначално написано от ImmortalSportFreak
NoT VeRy SmArT bUt ReAdY fOr PaRtY
нормално 2 л.
през лятото 2.5-3л
но не по малко от 1.5л.
стува ми се че си пропуснал\а буквата "к" между последните 2 в думата и за това ти се струват налудничеви отговорите
Първоначално написано от Red_Hair
![]()
Audrey Hepburn
само плашите хората . бате да се пие вода тва е най полезно . трябва поне по 8 10 чаши на ден и не си го измислям . водата помага на кожата , на косата , укрепва и корените , маха ти целулита. стига с тия глупости . хората пишат за здравни проблеми еми подайте им ръка . прекалената информация е вредна . так се вкарват хората в паранои нема и закво . аз са не пия вода по една глътка на ден дори . са не ми казвайте 4е ако ми се допие некой път тряя ми има нещо