.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 29
    Мега фен Аватара на mechtaq_za_teb
    Град
    ~in the eternal summer~

Заедно по навик.. или не? Познато ли ви е?

С моя човек сме заедно от почти 3 години. Минахме през доста неща. Неща, свързани със самите нас, със семействата ни. Досега имахме както хубави, така и ужасни моменти. Имаше лъжи, изневери, разкаяния, сълзи, обиди, скандали, заплахи и прочие. И сега сме тук..
    Пиша темата, защото напоследък се замислям какво точно ме кара да бъда с този човек? И когато си спомних еуфорията от нещата, които правехме заедно преди и нещата, които правим сега, стигнах до извода, че нищо не е същото и вероятно всичко е навик. Но дали е така? Дали не си вкарвам излишни глупости в главата?
    Ще се радвам да прочета мненията на хора, които са били в такава ситуация.
    А бе отдавна, беше тъжна вечер.
    Поредната... Да знаех само аз,
    че в утрото не ще те видя вече,
    че ще бъдеш мъничка звезда...

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Жените имате лошия навик да се ровите в предишни периоди от връзките си. Помисли какво ви свързва сега и дали те устройва.
    Welcome to the Jungle...

Град
    София
    Седни и сама си прецени дали вс още го обичаш и си привързана към него.
    Или...дали е само привързаност.
    Но в дългогодишните връзки голям процент остават най-вече чувства на привързаност,защото любовта е до време.После изчезва.Остават само доверието,разбирателствот и привързаността...

Мега фен Аватара на Cucko0
    Град
    там, където свършва небето
    ..ами ако просто си свикнала той да е близо до теб ,да му звъниш като няма какво да правиш ,да излизаш с него ,а чувствата вече не са толкова силни или дори ги няма вече
    Hostis Honori Invidia

Според мен го обичаш, любовта не изчезва така лесно! Помисли над варианта да разнообразите обстановката

Аз се чувствах по същия начин с бившия си доста време. Скъсахме ,защото не видях смисъл да продължаваме да бъдем заедно. Чувствата ми ги нямаше вече. Той си намери нова приятелка и е много щастлив,въпреки че прекратихме всякакви взаимоотношения.

Цитирай Първоначално написано от Vilencety
    Според мен го обичаш, любовта не изчезва така лесно! Помисли над варианта да разнообразите обстановката
    Съгласна съм !
    .. You show me nothing but hate
    You ran me into the ground
    But what comes around goes around
    I don’t need you.. // Stefan Salvatore

Град
    Пловдив
    Опитвайте се да не се виждате за някакви периоди от време , отдавайте се на разходки по места на които не сте били и правете неща които преди не сте правили , надявам се да помогне . Успех
    Този, който обича по-силно, винаги остава победен и осъден да страда.

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Нормално е любовта ви да е отшумила.По-добре поговори с него,да видиш какво му е мнението.А пък можете да разнообразите връзката като пътувате някъде,запознайте се с нови хора.Ако не върви вие самите ще решите да се разделите или не.

anonymous708973
    Guest
    Заплахи? Обиди?

Има ли го онова чувство в корема, като го видиш? "Колко е прекрасен и как е мой и съм толкова щастлива, че е така"?

Град
    ~in the eternal summer~
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Заплахи? Обиди?

Има ли го онова чувство в корема, като го видиш? "Колко е прекрасен и как е мой и съм толкова щастлива, че е така"?
    Не, няма го.

Мега фен Аватара на GossipGirl89
    Град
    София
    Ами ти сама си си отговорила на въпроса - щом я няма тръпката твърде вероятно е да ти се е превърнало в навик всичко. Все пак чувства не изчезват толкова лесно - може би имаш нещо остатъчно към него, но трябва да седнеш и да помислиш дали то е достатъчно, за да ви задържи заедно. Щом е имало изневери и лъже сигурно сте си загубили доверието един към друг, а когато не вярваш на един човек е много трудно да градите нещо заедно.
    Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!

Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Град
    ~in the eternal summer~
    Цитирай Първоначално написано от GossipGirl89
    Ами ти сама си си отговорила на въпроса - щом я няма тръпката твърде вероятно е да ти се е превърнало в навик всичко. Все пак чувства не изчезват толкова лесно - може би имаш нещо остатъчно към него, но трябва да седнеш и да помислиш дали то е достатъчно, за да ви задържи заедно. Щом е имало изневери и лъже сигурно сте си загубили доверието един към друг, а когато не вярваш на един човек е много трудно да градите нещо заедно.
    Exactly!

Нещата, които станаха, оказаха влияние на всичко като цяло. Отношенията ни се промениха и макар че той твърди, че можем да се справим, аз не мисля, че си струват вече усилията.

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    В сериозните връзки става така, че просто в един момент се отърсваш и разбираш, че си с този човек, защото той ти дава спокойствието, от което имаш нужда. Ако нямаш нужда от това спокойствие вече - знаеш какво можеш да направиш. Това, че я няма тръпката, не означава, че не го обичаш. Казаха ти преди мен - помисли какво те свързва в момента с този човек, не мисли за преди. Не мисли дали си била щастлива с него, а дали можеш да си щастлива с него в момента и занапред. Ако не можеш да му предоставиш сигурност, по-добре не се хаби. Сериозните връзки са за да има сигурност и спокойствие. Ако искаш тръпка - търси я на друго място. Ти решаваш.

Супер фен Аватара на gabri3lla
    Да,наистина помисли много добре над това какво чувстваш и дали си готова да продължиш без него преди да предприемаш каквито и да е действия,за които може да съжаляваш после.Обмисли миналото,настоящето и бъдещето - как ще се чувстваш,когато вече няма да можеш да му се обаждаш и да му споделяш, просто ще е вън от живота ти,освен,разбира се,ако не останете приятели,което мисля,че няма как да го бъде.Мисли.Действай смело.Бъди щастлива.

ох ... имах такава връзка само дето ние издържахме 2 години и нещо и чесно казано нямаше какво да се лъжа. тръпката при нас отдавна я нямаше и отдавна всичко се беше превърнало в навик; това че скъсахме беше според мен най доброто нещо което можеше да направим така че помисли си добре, вярно е че сте заедно вече супер много време но нищо не е вечно

Последната ми връзка беше 3 години и половина...като в последната половин година нещата не вървяха. Опитвахме се да ги оправим, но нищо не се променяше, тръпката беше изчезнала, всичко се беше превърнало в навик.. и дойде моментът, в който се разделихме.Не беше лесно да взема такова решение, но пък и двамата сега се чувстваме по-добре и да, останахме си приятели.
    Помисли си добре дали си щастлива с този човек.Помисли дали имаш чувства и желание да си с него или е останала само привързаността и навика да се чувате и виждате.

Супер фен Аватара на cyclops
    Не винаги навикът означава, че не се обичате. Когато имаш дълга връзка така или иначе в един момент и двамата се променяте, нещата се променят. Не може да очакваш че след няколко години връзка усещането ще е същото като през първата седмица. Всичко се променя. Още се обичате, но вече сте минали на друг етап от връзката. Сигурност, обич, подкрепа. Тук разбира се говоря за идеалния вариант.

жените имаме вредния навик да драматизираме повече от колкото е необходимо.все човъркаме,все тълкуваме,все мислим ,а в повечето случеи това е излишно.знам че не е толкова просто понякога,но ако погледнеш от друг ъгъл си е съвсем просто.ако ти е хубаво с него виждаш смисъла да продължите,а ако не ти е хубаво-няма смисъл да живеете в спомените ,в отминалите дни когато сте били щастливи един с друг.

Напълно те разбирам ,защото съм в същотото положение като твоето.И както казаха и другите преди мен ,като си представя живото си без него почвам да плача, а и аз незнам защо.Уж ги няма пеперудките в стомаха ми както преди, а не мога да си представя живота си без него.
    Дано съм ти полезна

Цитирай Първоначално написано от cyclops
    Не винаги навикът означава, че не се обичате. Когато имаш дълга връзка така или иначе в един момент и двамата се променяте, нещата се променят. Не може да очакваш че след няколко години връзка усещането ще е същото като през първата седмица. Всичко се променя. Още се обичате, но вече сте минали на друг етап от връзката. Сигурност, обич, подкрепа. Тук разбира се говоря за идеалния вариант.
    Подкрепям донякъде.

За мен това , което някой беше писал по горе " с пеперудките в корема" е доста глупаво. Тези пеперудки ги има първите месеци според мен.Аз имам 2-годишна връзка. Обичаме се, щастливи сме, искаме да сме си заедно имаме невероятно яки планове за в бъдеще. Въпреки това вече като го видя ги няма тези пеперуди, но това не означава,че не се радвам ,че го виждам, или че не го обичам вече!! Просто в началото е различно. Не можете да сравнявате връзката си от преди една година и сега. Аз съм на мнението,че една връзка се променя постоянно.Партньорите също.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Освен само да ти напомня да се поровиш за ЛС-тата от мен преди една година относно твоя човек.

Още тогава ти бях казал че нещо такова ще се случи Не че нещо де - сега си убедена, щото си го изживяла, нали?

Ама тва си е една година време.. не малко изобщо

По навик си с него, и от страх да потърсиш друго похлупаче за гърнето ти, щото вярваш в единственото такова.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Град
    Варна, моретоо :)
    Важното е, че всички сте професори и разбирате всичко. Вие сте живели около 60 години и сте имали поне 6-7 връзки по 4-5 години. Вие познавате човешката анатомия, вие познавате човешките чувства, вие дори изследвате душата на човек, вие дори пътувате из Космоса.
    "Омръзнали сте си" - бла,бла,бла... преди във форума имаше хора с подобни проблеми и ги съветваха същите неща, потребителите сгрешиха, но нищо... "той ми каза така да напрая`". Възхищавам се на полусмазаната ви топка седяща между стените на вашите черепи зад красивите ви лица. Продължавайте да затрупвате хората, нуждаещи се от помощ с вашите комплексирани изблици на неосъществените ви "мечти", "амбиции" и "любовни афери". По принцип бих ви казал да се гръмнете, но съм твърде хуманен... затова ще опитам по друг начин - отидете на село, наяжте кравата, вземете след време една кофа и я изчакайте да се изходи... вкарайте си главата в кофата и изчакайте да втаса, да се надяваме, че тогава мирогледът на Ваша милост ще се промени поне съвсем леко към позитивност към чуждото щастие, но едва ли... нали сме хора, ама затова и различните и точните хора са малко... затова дано мирогледът ви не се промени... имамЕ нужда от Вас, господа професори, приятно втасфане!
    хЪх...

Повече от фен Аватара на laila_94
    Град
    burgas
    Щом е имало изневяра и ти си му простила,всичко се скапва.. Той иска да те заддържи,защото с теб ще може да си прави каквото пожелае...
    Summer (h)

Фен Аватара на nerwna
    Град
    xxx
    ..Няма интрига във него?Винаги знаеш какво ще каже?
    Било е различно преди?
    Според мен,не го обичаш.. Просто си свикнала с него,без да го искаш..
    Толкова много неща ,заедно правите но по навик?
    Нямаше логика..Беше любов! <3

Един съвет от мене скъпи: "стани Клоун"- виж колко добре играеш ролята на смешник ... ;]

От злобата се погрознява , не се ли притесняваш ? ;s

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си