Преди време и аз потичвах, почнах на 1.5 км и стигнах до 7км. Същевременно си тренирах на лост и успоредка, и други видове тренировки (разтягане, бързина, рефлекси, техника). Идеята ми е, че тичането си е тичане и не ми влияеха други тренировки на него. Мисълта ми е, че фитнеса не мисля, че ще ти пречи на бягането.

От друга страна, от тренировките за маса с тежести станах доста бавен. Съвсем далеч съм от мисълта, че тежестите докарват до това, въпросът е до методите на трениране. Според мен вдигане за маса и вдигане за бързина са две различни неща. Също така тренирах само с тежести, не се представях много добре на упражненията със собствени килограми.

Това, което искам да кажа е, че в зависимост от целите си съставяш тренировките и за да поддържаш различните си качества, трябва да се търси разнообразието в методите. Сега, като тренирам, ходя на лост+успоредка, разтягам, тичам, изпълнявам разни техники от БИ-тата, които съм тренирал и, ако намеря с кого, играя спаринг, за да мога да си поддържам цялостната форма.