- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- въпроси за външните видео карти (ако въобще има)
искам да питам:
I-има...... нали?!?
II-от къде мога да си взема? (ако има сайт ще е най-добре)
III-има ли нужда от инсталиране?
1во да има
2ро можеш да си я вземеш от всеки магазин за компютри
3то няма нужда от инсталиране, тя си е вградена във дъното (motherboard) И не може да бъде извадена от него.
!? първо и аз да питам че не схванах ...
alexeibg това за компютър ли става въпрос или за лаптоп ?
и до човека с който няма да си цитираме никоветеотносно третия ти отговор ... как така е инсталирана в дъното и не може да се маха като е външна и си я купуваш отделно ?
![]()
мойте отговори ...
1. Има външни карти
2. може да разгледаш stantek.com, reset.bg ...
3. Видео картата се слага на дънната платка, след което трябва да й се инсталират driver-и за да работи както трябва, те идват на диск с видеото![]()
за лптоп
исках да питам дали може да се сложи отвън а не да се бъзика в самия комп
за лаптоп ... за да смениш видео карта сегашната ти трябва да е дискретна (да може да се маха) или ако си с вградена да имаш слот за дисктретно видео, в което аз се съмнявам...
П.П. преди месец - два четох една статия че са измислили как да се сложи видео карта за компютър на лаптоп с помоща на един преходник от USB към PCIe слот ... но за там ти трябва и друг монитор и доста голяма инвестиция тъй като този преходник беше около 70-80 долара (по спомен) после една видео карта за още толкова пари, по мощтна няма смисъл защото през USB за какъв пренос на данни можем да говорим ... PCIe слота е x1но според производителите ако се сложи бавна карта с повечко памет ще има подобрение в производителността ... друг е въпроса колко си заслужава да дадеш 250 - 300 лв за такова нещо ... като примерно може да си продадеш твоя лаптоп и да добавиш още 300-400 лв и да си купиш по хубав (зависи какъв е твоя де)
![]()
моя е Asus X71Q
Има този тип карти служат само за по-леки нужди , филми т.н.Вградените видео карти нямат собствена памет и дърпат от рам паметта.
Спяло ми се е, снощи съм прочел вътрешни![]()
за съжаление ще трябва да се задоволиш с тази която има ... няма как да му се направи upgrade ...Първоначално написано от alexeibg
фифата (2011) сече,GTA 4 хич не тръгва м*м* му
Пак се радвай, че някакви игри ти вървят...с тая интелска видеокарта...Първоначално написано от alexeibg
аа как бе ... на X3100 върви NFS Worldи то пак на лаптоп
Баце, аз съм със x3100 на лаптопа...даже и дотата на макс като стане масак ми сече...![]()
бе незнам "жена" ми играе NFS World с такава карта ... ама аз не съм виждал как върви ...Първоначално написано от GregoryHouse
даже е стигнала 12 lvl май
![]()