- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Кое е по-доброто упражнение за корем ?
Коремните или повдигането на краката ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Абе вие корем не тренирате ли беИначе се чудя кое да правя щот коремните ги правя с тежест а повдигането на краката май са ми леснички ама ще видя
Мисля да сменя
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Подвигане на краката обаче с изправени на 180 градуса + 20 кила в краката и ще видиш![]()
Аз предпочитам и двете да правя, накуп с разни други упражнения, но на успоредка повдигането на краката по ъгъл>90градуса със земята е добро упражнение.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Все едно да те питам кое е по-добре - лежанка или скрипец ?! Това са 2 различни упражнения. Обикновените коремни преси натоварват горната половина на корема, а "повдигането на краката" - долната
Следователно е най-добре, когато ги правиш и 2те![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
Абе различни упражнения са си. При някой коремните са по-лесно при други обратното. Трябва и двете да се правят. Пробвай на краката си да държиш гири или гира и така си повдигай краката. А коремните - най-хубаво , да ги правиш под наклон (например на римско столче)...
Повдигането на крака от вис също няма мног общо с повдигането на крака от земята.. Има 1000 вида упражнения за корем със собственото си тяло. Влез в нета и поразрови.
Тялото има хиляди мускули...
няма такова нещо като половината корем ... и при двете упражнения се натоварва целия корем само че при коремните преси от лег натоварването от "горе-надолу"(за мускулите става въпрос) намалява, а при второто - обратноПървоначално написано от Naik1
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
ахам, ми ще зема да пробвам повдигането на краката и ще видя до къде ще стигна
sapphire5![]()
Прочетете много хубаво тоя коментар, за да няма после, как да тренирам левия край на десния клепач.Първоначално написано от firstdiesel
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
При тренировка за гръб ти се помпи и бицепса, ама казваме, че упражненията са за гръб, нали?Първоначално написано от firstdiesel
Еми горе-долу да.
ПП: Това на снимката ти ли си![]()
Мда е тъкмо аз ще съмПървоначално написано от DownloadVirus
btw сега като се загледам тоя на снимката противоречи на това, което искам да стана
![]()
Доста си е добър.
Релефен е.. аз обаче предпочитам да съм ГОЛЯМ
в интернет има толкова много упражнения за корем и във всички има повдигане на краката от легнало положение+ други видове коремни преси (:
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Естествено,че повдигането на крака е по-добро особено,ако искаш да оформиш долната част на корема.Коремните преси ги правя по 100 без проблем и след 10 минути почивка мога да направя още 80 примерно...докато повдигането на крака,като направя 3 серии по 25 вдигания и ми се е*ава майкатаДруго добро упражнение са така наречените "Руски" коремни преси с извиване.Те са малко по-трудни,но според мен по-добре оформят корема
![]()
Успокоих се, след последния коментар ;х
Пробвам от няколко дена с повдигането ама усещам само напрежение в кръста а при коремните си усещам хубаво корема май ще мина пак на коремни или правя грешно повдигането на крака![]()
sapphire5![]()
Някой от форума преди време ми прати една тренировка за корем, която доста ми хареса. Ето я:
http://vbox7.com/play:363e635a
Мен упражненията не ме натоварват усещам си корема само с коремните и май ще ги връщам
sapphire5![]()
Две различни области тренират
ако не усещаш упражненията, значи не ги правиш както трябва
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick