На 14 години съм и искам да натрупам малко мускулна маса, но имам приятели които ми казват, че съм твърде слаб и искам да ми кажете как да дигна тегло и да ми дадете някаква програма за фитнеса
ПС: тегло: 60
ръст: 182
Има стотици такива теми в форума,а в гугал да не говорим.. използвай търсачката преди да питаш![]()
Питам точно за мен, зашото попринци 14 годишните не се занимават с фитнес![]()
ти пък от къде си сигурен ? хаха има дет ходят на по 12 години ама както и да е.Първоначално написано от dakata123
земи да ядеш повече..ориз,картофи,яйца,м со,сирене,кашкавал и ако си ял до сега чипсове и такива работи ги спри (: xD
а за фитнеса ти е точното време (: аз почнах на 15
а за програма можеш да помолиш в фитнеса инструктора (:
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
Чипсиве не ям, много рядко си вземам пица от форнети. Инъче винаги ли когато започнеш фитнес имаш инструктор
ако не инструктор,то в интернет има доста (:
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?experience=239
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
бих ти препоръчал ГОМАД диеттата , тоест 4 мляко на ден (ако имаш финансова възможност) това са ти средно по 2800 калории на ден само от мляко 3% масленост !! отделно нагъвай ориз,печени варени картофи , избягвай пържено , хляб си хапвай препечен. В фитнеса почни с килограми подходяши за 5 повторения , тип 3х5 5х5 4х5 3х3 тоест силови. Малък си още , иначе бих ти препоръчал да клякаш и да правиш тяга , но не знам как си като структура дали имаш основа за такива упражнения , лега го вклю задълже , щом почваш насочи се към машини , но с времето наблегни на многоставни упражнения с свободни тежести и задължително вкарай с лично тегло (кофи, набирания, лицеви). чувал съм за качване на маса няой правят итнервално кардио , т.е спринтове на къси разстояния за експлозивна сила и оттам идва и силата за качване на маса, но не мога да ти гарантирам от личен опит!!
успех и внимавай !!
5х5 10х10 12х12 еби си майката на ставите още на 14 ...
зависи каква му е структурата , ако почва сега с 30-40 кила какво може да си натовари ше ми кажеш ли точно ?? мускула трябва да се стресира, като сгъва за бицепс няма да направи нищо
Това което му предлагаш се доближава до трибойски сплит. 5х5 използва squat,military press , и такива многоставни упражнения с отворена кинетична верига за 60 кг човек на 1.80 ме съмнява да направи 40 кг на което и даеПървоначално написано от mehasnoname
![]()
братле слушай сега внимателно!1во трябва да разгледаш в интернет упражненията да влезеш в залата и всяка тренировка да пробваш упражненията на всяка мускулна група докато свикнеш да ги правиш правилно.След това вече си правиш 3-4 дневен сплит.Какво ти говорят твойте приятели не ги слушай,много хора ми казват че са клиощави и ги е срам да влезнат във фитнеса - ГЛУПАЦИ.Не се притеснявай ходи си на фитнес никой не го ебе как изглеждаш повярвай.А относно храненето
ориз,картофи,яйца,месо,сире не,кашкавал.30-40 мин преди тренировка може да пиеш и 1 кафе например за енергия.
Може ли да ми кажете по колко пъти на ден и какво да ям смисл примерно:
1- закуска 6h - мюсли
2- лека закуска - ...
3- преди тренировака - ...
.......
Никви мюслита никви глупости.Сутрин ше ядеш яйца,на обед пържоли,следобед можеш да си позволош 1 бананче примерно и вечер да разнообразяваш с някви салатки а-уАко искаш да качиш маса ти трябва много протеин,мани ги тия мюслита...
Ами ядки такива работи стават ли
Някак да си обосновеш мнението?Не разбира се..Виждам колто ти е тъмно относно "фитнеса" от това какъв хранителен режим,дето има няма 1500 калорий и то това за качване на маса.Аз ям мюсли сутринта като въглехидрат с whey protein.Точно си еПървоначално написано от Greennight
![]()
Подкрепям! Просто трябва да яде по 600 гр протеин и нагоре на ден за да набави + калориен баланс!Първоначално написано от DownloadVirus
Брат 600 грама протеин на ден е невъзможно да ядеш беАрнолд е ял по 300 и нещо а ти го караш по 600 (2400 калорий) ами въглехидрати мазнини ? Кво да няма да яде 4000 + калорий на ден?
Също така отговори ми на следните въпроси:
1.Защо да приема толкова много протеин като иска да качва? 150 грама протеин на ден си е достатъчен.
2.Колко пари ще му струва това/ден 600 грама протеин?25-30 лева?Като имаме предвид,че един среден Българин взима по 400-500 лева ще дава по 800-900 лева/месец само за протеина?
3.Какви ще са резултатите?
Забравих да ви кажа, че протеин няма да земам, защото майка ми от как чу за тея анаболи ли кво беше по телевизията е против. Инъче щеше да ми дава пари да си взема, даже по-евтино, защото се познавам с Христомир Христов (комшия ми е) и той щеше да ми направи отстъпка от неговия магазин.
Не говорим за добавките.Говорим за месо/яйца/мляко/сирене и тн...Първоначално написано от dakata123
Ако взимаш 600 грама протеин на ден ще ти се увредят и бъбреците 99.99% Независимо дали е от добавки или от храна..Тези неща дето ги казват по телевизията са за анаболите,не за хранителните добавки..Но разбира се народа,дето нищо не разбира под добавка разбира анабол.
Аз знам, че не са добавки, а анаболи, но майка ми не е на същото мнение. Тези 600 грама протеини ми се стръват безумни. Аз трябва да изям около 3кг риба тонПървоначално написано от DownloadVirus
в 170гр риба се съдържат 37гр протеини май нещо такова беше.
Лично на мен ми е адски трудно да спазвам някакъв хранителен режим. По-добре просто яж повече и избягвай некачествените храни. Освен протеини трябва да приемаш и въглехидрати. Може да си купиш някаква хранителна добавка за преди и след тренировка.
радебергер сигурно, не си прочел горните коментари, но там съм споменал, че съм на 14 и няма откъде да взема прари, защото майка ми е против добавките. На мен няма да ми е тръдно, защото много обичам изброените продукти тук - месо, чйца, ориз, картофи, салата, ядки
писах трябва,а не да яде! най-малкото ако спре въглехидратите на втория ден ще има интелект на ръб на кръгла маса, и сила на 13 годишна кифлаПървоначално написано от DownloadVirus
![]()