- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Тройка..
Високопарно и нищонеказващо изречение.Първоначално написано от concordia
Щом премина някаква граница, значи очевидно смятам това за редно.
+1 ... абсолютно никога по абсолютно никакви причини не бих я делил с някого или с някоя / it doesn't matter !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Първоначално написано от galin4o0o
Той си пада по тоя начин на изразяване. И понеже на пръв поглед (като форма) звучи логично и измамно издържано, доста хора му се връзват. За мен това е някъв религиозно-медиен подход.Първоначално написано от PinkPan7her
![]()
Welcome to the Jungle...
Дам, само че на мен (а явно и на много други хора), тия плоски номерца не минават.Първоначално написано от DarkTemplar
Не минават, а и да бъдем честни, е малко дразнещо. Толкова приятно и лишено от грубост към теб е поднесено, че направо ти се иска да се вържеш.Първоначално написано от PinkPan7her
Първоначално написано от FeelMyPain
Първоначално написано от mim4enceto00
Първоначално написано от Millionaire
Здравейте, тъкмо се включвам.
Браво бе, каква интересна темичка![]()
Имам доста опит и с двата пола, и на двата им харесва,. Какво да се прави професия.
Живейте си живота защото е кратък.
От тройка нагоре винаги е по-добре![]()
Въй колко съм изостанала...Първоначално написано от Maceto96
Наборките ми отзад ги ч*кат.. 3ки правят ... А аз кво се притеснявам.. глей кви по "критични" случаи имало
![]()
П.Т ... Никога, ама никога не бих делила приятеля си с друга... Предполагам, че в близкото бъдеще () .. пак няма да го правя, ако си имам сериозен приятел. Не знам как ви е приятно да гледате как гаджето ви ч*ка друга...
![]()
Да, след известно време може да го направя, но естествено не с приятеля си.. не си човек, към когото имам някакви чувства и изпитвам ревност.
Аз като че ли не виждам нещата точно така: като че ли има някаква тръпка в това да прекрачиш това, което смяташ за редно. Много хора казват: абе знам, че не е редно, ама е приятно. Разумът говори едно, ама го правят и в това намират още по-голямо удоволствие.Първоначално написано от PinkPan7her
В това виждам и подтикът към извращенията.
...Не знам дали изобищо трябваше да се изяснявам, след като хубавичко си клиширала моите думи. Малко прилича да обясняваш спокойно на някой, който същевременно те плюе. Но, нейсе. От постовете ти досега, забелязвам голяма склонност към сриване и схематизиране на чуждото мнение. И гордост от този цинизъм , както самата заявяваш. Това, разбира се, е маска, защото цинизмът е маска.
По тази причина, позволи ми повече да не ти отговарям - не от неуважение, а защото не ми се отговаря на заяждания. Има ли смисъл?
Ако искаш да говорим по същество, това е друго нещо.
Хайде, доскоро
.
Как няма да ти звучи така Дарк Темплар, когато отсъства навика да уважаваш чуждото мнение такова, каквото е и да търсиш манипулативност?Първоначално написано от DarkTemplar
Но за мен щеше да е учудващо, ако нямаше такива реакции.
Аз мога да плесна каквито си искам определения за каквото си искам и да разчитам единствено на безспорния ефект, който предизвиква оклепването на другия, но именно този номер не минава пред умния човек. Ако разчитате да създадете масово настроение, добре. Аз не търся масовост, просто изразявам мнението си. Друг е въпросът, ако не ти харесва. Но това не е причина да се говори произволно, както аз не говоря произволно срещу твоето.
Имаш един пост в темата "Кръвосмешение".
Поздрав и доскоро.
Хем дразнещо, хем приятно. Как става така? И за какви номера става дума точно?Първоначално написано от Extremescream
Поздрав,
С.
Колега, извращение е много краен епитет. Говориш ми за зачитане на чуждото мнение, а използваш осъдителни епитети към едно 16-годишно момиче, дръзнало да не се съгласи с твоята високо морална гледна точка. Нелепо е.
Ако исках да те клепам, щях да използвам максимално груби и цинични изрази (можеш да си сигурен, че знам такива). Е, не го правя. Просто искам да покажа на аудиторията, че твоята гледна точка всъщност е измамна - звучи добре, но в съдържателен план куца. Нали знаеш - не всичко, което блести е злато.
Наистина не разбрах къде видя обида.
Цинизмът е начин на световъзприятие, който показва реалността в истинските й измерения. Именно заради това не понася на много хора. За някои истината е прекалено тежко бреме.
Welcome to the Jungle...
Първоначално написано от DarkTemplar
Понеже сега ясно се очертаха изходните ни становища, мога да ти отговоря, като вече имам по-ясна предствава за това докъде можем да се разберем.
1. Първо, под незачитане (не точно обида, а незачитане) разбирам общия ироничен тон на изказването ти. Смятам иронията за неуважение, въпреки че и аз понякога се изпускам "ради красного с ловца", както казват руснаците. Това е моето мнение, можеш и да не го споделяш.
2. Не е нужно да заявяваш, че знаеш груби изрази. Да, сигурен съм, че ги знаеш. Всички ги знаят. Това, че не ги използваш не е заслуга, а задължение.
3. Моята гледна точка е моя гледна точка. Проблемът е не в това, че е измамна, а че погледната от твоят светоглед изглежда такава.
Аз наричам трима души в леглото нещо неестествено, ти не се обвързваш с мнение, но това според мен не ти дава право да наричаш моето становище измамно.
Нито го смятам за измамно, нито се стремя някого да измамя. Просто мисля, и за това не се иска професура по етика, че да накараш приятеля си да скочи с теб и още някоя в едно легло е извращение. Както и много други извращения.
На тринадесет- осемнадесет години,особено в областтана долната граница, е много трудно да се говори за издържано и независимо мнение. Обществото, което ти приемаш за отравна точка, е прозряло това и е обявило 18 годишната възраст за възраст на личностна зрялост. Говоря от твоята позиция, а не от морализаторската. Това означава, че ако на нея й се прииска да накара приятеля си на това, за което говорим, или да абортира, в мнението й ще има голяма доза възможност да е било привнесено отвън, или да е плод на някакви други подтици, които обществото определя като незрели. Не можеш да обвиниш обществото в морализаторство, защото то не морализаторства, а само наказва нарушителите на определените от него норми.
Обществото не може да осъди един непълнолетен, ако направи нещо подобно, или преспи с друг непълнолетен, но този акт не може да бъде определен като зрял съгласно неговите принципи.
В този смисъл, ако някой на тези форуми изразява мнение, изхождайки от предпоставката, че на тази възраст човек няма пълноценно мнение, и ако изразява мнение, което може да бъде окачестено като зряло само поради това, че е пресекъл тази възраст, това не бива да бъде обявявано за морализаторство.
Ако на един човек в подрастваща възраст му се внушава, че има право на избор, това е вид манипулация, защото той обективно все още не е достигнал до това - въпреки, че, за съжаление, много от възрастните са на по-ниско ниво на зрялост от много подрастващи.
И дори да се бунтува срещу тази истина и иска да докаже, че не е така, след години неизменно вижда, че е така.
Ето защо се смята за незаконно възрастен да склонява подрастващ към интимни отношения - чисто и просто, защото се счита, че подрастващият няма още пълната способност да прецени правилно положението.
На тази възраст човек е амбивалентен - хем му се иска да е напълно независим в мнението му, хем страшно много има нужда от примери и мнения на по-големи и по-зрели от него хора, които по възможност да не са родителите. Да изложиш своето, особено когато е в съгласие не само със безпосочния свят, но и с изконни нравствени понятия, не е манипулация и морализаторство, а дори, ако щеш, задължение.
Човек само привидно може да се държи над понятията за добро и зло, защото ежечасно му се налага да прави нравствени преценки и да заема становища, изхожайки от понятия като вярност, справедливост, добр и зло, състрадание..
...Цинизмът е изключително ограничен и схематизиран начин на възприемане на действителността, защото овеществява човека. Ето това аз наричам, изхождайки от моите ценности, измамно впечатление. Не може да бъде истина, защото налага на човека схема и дава приоритет на реалността такава, каквато я възприемаме и изключва нравствения елемент. Казваш, че показва действителността в истинските й измерения. Това предполагам означава, измеренията, която й придава циникът. Е, аз смятам, че това са много тесни измерения.
Да не се съгласиш със една схема не означава, че бягаш от действителността, а от схемата.
Добре, хайде да лягаме вече.
Поздрав
Претендираш за умереност, а всъщност излагаш крайни твърдения. И пак се възползвам да ти напомня, че не говорим единствено и конкретно за тройки и кръвосмешения или каквото и да е друго, а за целия нравствено-поучителен елемент в изказванията ти. Мнозина тук няма да разберат дълбоката същност на това, което си искал да кажеш, а ще възприемат нещата просто и ясно - "тези неща са извращения, не ги допускайте". Къде тогава остана личният избор (и отговорност), който е едно от най-важните неща в съвременността?
Нямам абсолютно никакви претенции към личността и поведението ти, но съм убеден, че хората трябва да бъдат оставени да грешат. Изкуствено внесеният опит не води до никъде и докато "не си удариш главата в стената", няма как да разбереш, че там има стена. А от съвети с императивен характер едва ли някой им нужда.![]()
Welcome to the Jungle...
По повод на това, което казваш, има една прелюбопитна мисъл на Конфуций:Първоначално написано от DarkTemplar
"Има четири вида хора: първите се раждат с познанието; вторите го придобиват в резултат на учение; третите се поучават от грешките си, а четвъртите никога нищо не научават".
Това в кръга на шегата.
По никакъв начин не може да ме убеди мнението, че споделеният опит е безмислен. Хората не могат да бъдат опазвани от грешки. не могат да бъдат държани в усмирителна риза, но от това не следва, че всеки съвет и поука са вмешателство в неприкосновеното им лично пространство. Особено в детската и подрастващата възраст. Какъв тогава е смисълът на възпитанието? Или трябва да спрем да говорим някъде към единадесетата година?
Мисля, че морализаторсване може да бъде наречено следното:
1. Избиване на собствени комплекси.
2. Стремеж да се покажеш повече от другите, като им показваш, че ти си носителят на нравствената норма, а те не са дорасли за нея.
3. Чуково повтаряне на прости и схематични формули (стил Гьобелс).
4. Налагане на нравствени норми без съответната любов и милосърдие.
...Нещо такова. Прилагайки на себе си самия този лакмус, мисля че не го правя от горните съображения.
Разширих предишния си пост; може би това ще хвърли повече светлина върху мотивите ми. Там ще намериш и моето мнение за личния избор.
Вярвам в някои начала и в преките им проявления в дейсвителността и обявявам това. Това, че малко хора го правят не означава нищо.
Вярвам, че моето мнение може да донесе полза на някого, а и че немалко хора имат нужда от чуждото мнение, колкото и манипулативно да звучи на други.
...Но, общо взето, виждам че донякъде започваш да разбираш, че не съм някакъв вмерисан пуритан и по тона ти се чувства, че аджеба, може и да има някаква добра воля в това, което изказвам. Не вярвам усетът ми да ме лъже.
Не смятам, че давайки правото на избор на подрастващия, това е вид манипулация. Наистина е строго индивидуално, но познавам достатъчно живи примери, които са получили известна лична свобода преди навършване на пълнолетие и са оправдали гласуваното им доверие. Разбира се, не говоря за пълна независимост, умереността е фундаментална във всеки елемент от живота ни. Смятам, че когато се прилага по подходящ начин, доверието е най-добрият начин да възпиташ чувство на отговорност у някого. Естествено трябва да си познаваш човека и да си наясно заслужава ли всичко това.
А и разликата между споделен опит и даване на възможност за избор (и съответно понасяне на позитивите/негативите от него) и споделен опит с императивен характер в стил "няма да правиш така, щото е грешно" е огромна.
Самото възпитание (от гледна точка на родителя) е доста сложна материя, за усвояването на която се иска много търпение и желание, известни човешки добродетели и безусловна вяра, че това, което правиш е издържано.
Освен това забелязах, че и твоята позиция започна да минава в по-централно поле. Слава Богу, вече не четем как сексът преди брака е осъдителен и абсолютно забранен и как получаването му е един вид награда за това, че търпим половинката си.
Welcome to the Jungle...
color=blue]Не смятам, че давайки правото на избор на подрастващия, това е вид манипулация.
Дарк Темплар,
...Моля те да четеш нещата в техния контекст. Иначе излиза, че твърдя обратното на това, което пишеш по-горе, а, естествено не е така.
Ето го контекстът:
(Преди това говоря за тройката като право на избор. Това е много важно.)
Ако на един човек в подрастваща възраст му се внушава, че има право на избор, това е вид манипулация, защото той обективно все още не е достигнал до това - въпреки, че, за съжаление, много от възрастните са на по-ниско ниво на зрялост от много подрастващи.
И дори да се бунтува срещу тази истина и иска да докаже, че не е така, след години неизменно вижда, че е така.
Ето защо се смята за незаконно възрастен да склонява подрастващ към интимни отношения - чисто и просто, защото се счита, че подрастващият няма още пълната способност да прецени правилно положението.
На тази възраст човек е амбивалентен - хем му се иска да е напълно независим в мнението му, хем страшно много има нужда от примери и мнения на по-големи и по-зрели от него хора, които по възможност да не са родителите. Да изложиш своето, особено когато е в съгласие не само със безпосочния свят, но и с изконни нравствени понятия, не е манипулация и морализаторство, а дори, ако щеш, задължение.[/color]
Хайде сега - естествено, че на подрастващите трябва да им се дава право на избор. Но той неминуемо трябва да бъде, да го наречем - придружен. Това твърдиш и ти самият. По нищо в поста ми не личи, че става дума за пълно отричане на правото на избор у подрастващите. Просто подчертавам, че този избор не е пълноценен (и това е факт!), съгласно нормите на обществото, които ти приемаш за единствена отправна точка. От това, което твърдя, не следва, че не трябва да им се позволява да избират, или да не им се гласува доверие. Знам, че разбираш, какво искам да кажа. Единствено те моля да се придържаш към нещата в тяхната пълнота, защото така се създава изкривено мнение за моите твърдения и мотиви. Извинявай, че ти го казвам, но не е за първи или втори път вече. Пази малко авторитета ми.
]А и разликата между споделен опит и даване на възможност за избор (и съответно понасяне на позитивите/негативите от него) и споделен опит с императивен характер в стил "няма да правиш така, щото е грешно" е огромна.
...Добре, как според теб да нарека спането на трима души в едно легло. Аз, естествено, нямам опит в това отношение, но това не означава, че не мога да го окачествя като...хайде да бъде "грешно", щом искаш (щях да кажа "извращение"). Нямам опит и в абортите, и в атентатите, и в убийствата, и в търговията с роби и т.н., но имам становище по тези въпроси, и то е крайно отрицателно.
Да не се произнасяш върху нещата и да не ги определяш като правилни или неправилни според мен не издава толерантност, а опит за живот без ориентири. Е те това според мен е изкуственост, защото с такъв "багаж" човек определено не може да възпитава. Да не се заблуждаваме.
Повтарям едно нещо, което казах преди: че не смятам да манипулирам никого, защото не мога. Поднасям нещата по начина, по който смятам за най-добър, а отсрещната страна може да решава дали да ги приеме или не. Ако съзнателно или подсъзнателно съм манипулативен, толкова по-зле за мен. Но ако не е така, и ти ме окачествяваш като такъв, рискуваш да ме оклеветиш, а това (извинява, аз пак с моите ценности) е много лошо, защото настройва и другите против мен.
Извинявай, но тук искам да кажа нещо - ако ти нямаш позиция по повод на "тройката ", а само се ограничаваш до това да кажеш, че ти не би го приел, тогава би приел да го прави някой твой много близък човек (да не уточнявам родниската връзка), и то в подрастваща възраст, така ли? Тоест, би й/му казал нещо от рода на: "Аз не бих го направил, но ти си решаваш". Попитай себе си честно дали би постъпил така. Ако отговорът е положителен, следва да се запитаме за това какво за теб е възпитанието и дали не е нещо обратно на него. А ако е отрицателен, тоест да се опиташ чрез някакви средства на принуда да осуетиш това (да кажем, поне да не става в леглото ти, или поне да не бъдат четирима - извинявай малко се шегувам тук), тогава пък изпадаш от свръхтърпимата си цинична позиция. Казвам всичко това, за да видиш, че липсата на позиция си е пак позиция, и то не много удържаема.
Както казах, хората имат нужда от мнение, а не от "ти си решаваш". Това последното го знаят. Но за да реши, и мало и голямо се нуждае от насока. Затова и отварят темите тука. Както се видя, при подрастващите това "ти решаваш" е относително именно поради отсъствието на основа за съждение. "Ти решаваш" понякога просто не може да се допусне. В крайна сметка, за много неща трябва да реши родителят, а пред подрастващия стои възможността да се възбунтува и да пренебрегне решението на родителя си, или да го приеме. Това е истинският живот, Дарк Темплар. И мисля, че не аз се откъсвам от него.
Относно заключителния абзац: продължавам да мисля, че предбрачното полово общуване носи много неподозирани злини, главно за по-слабия - тоест, момичето. Тя обира пешкира, ако приятелят й припне подир друго д....., (а това на шестнадесет години е чест сценарий), което направо разбива сърцето й, ако му се е била отдала; но най-вече - тя трябва да преглътне всички последици от насилственото умъртвяване на плода (тоест, на помятането), и то без да си дава пълна сметка за мащаба на такава постъпка. И защо? Един поне човек като мен изказва мнение, противно на това на течението и, естествено, бива окачествен като какъв ли не, най-малкото от което е, че живее в друг свят. Добре, но това, което казвам е възможно и спестява огромни страдания. Заявих го в началото, а после продължих да говоря за него с оглед на последиците.
Освен това, нали си представяш как звучат такива препоръки в тема, където човекът не пита нещо друго, ами защо, аджеба, нейният приятел е толкова ограничен, че не се съгласява да покани и още един участник в шоуто? Извинявай, но човек трябва малко от малко да се съобразява за какво става дума.
Доскоро,
Конкордия
Даа, винаги съм смятала това за блестящо - на 17 и 364 дни съм никоя, нямам граждански права, не мога да гласувам, да карам кола, да пия бира, да влизам в бар... на 18 обаче мога да правя всичко това.Първоначално написано от concordia
За сведение, ако в момента ми дадеш лична карта със съответните цифрички, удостоверяващи, че съм пълнолетна, никога няма да успееш да ме различиш от въпросните. Притежавам достатъчно сиво вещество, мярка и самосъзнание, за да бъда пълнолетна точно сега, а не след 2 години.![]()
По някаква странна логика ти вярваш, че на 17 и 364 дни моето мнение може да бъде повлияно от нечие друго... а ден по-късно, вече на 18, мнението ми е зряло, независимо и прочее. Глупаво, не мислиш ли?
Обществото е сложило обективна граница, но тя в никакъв случай не важи за всички. Не са ли "личностно зрели" тези, които убиват хора на пътя заради грешна преценка? Не са ли "личностно зрели" онези, които влизат в училище и застрелват половината ученици?
Ето - границата в никакъв случай не важи за всички.
Относно твоето мнение - не се критикува естеството му, а факта, че въпреки че звучи изключително възвишено (заради сложните граматични структури), всъщност е празно и нищонеказващо. Изобилстват тези, но липсват доказателства. Някои форумци обаче не усещат това точно заради привидното стилово издържание на постовете ти. Както каза Темплъра - не всичко, което блести, е злато.
И впрочем, не е признак на висока култура да пишеш по този начин по форуми. Висока култура е да съобразяваш изказа си с естеството на общуване, а не да внасяш жаргонни изрази в официален разговор или обратното (като при теб) - дълги и трудни за осмисляне изречения във форум, където основната идея е да изкажеш мнението си по възпитан и лесен за възприемане начин.
Наистина, ти не обиждаш, но все пак... нямаш култура на общуване. Написах защо 2 реда по-нагоре.
И все пак, колега... до скоро,
почти "личностно зряло" момиче.
Първоначално написано от PinkPan7her
PinkPan7her написа:
concordia написа:
Ако целта е фантазиите и забавленията, то те никога не задоволяват докрай а искат всеки път да отидем още по-малко отвъд приетото, отвъд позволеното, отвъд това, което чувстваме като редно...
Високопарно и нищонеказващо изречение.
Щом премина някаква граница, значи очевидно смятам това за редно.
Аз като че ли не виждам нещата точно така: като че ли има някаква тръпка в това да прекрачиш това, което смяташ за редно. Много хора казват: абе знам, че не е редно, ама е приятно. Разумът говори едно, ама го правят и в това намират още по-голямо удоволствие.
В това виждам и подтикът към извращенията.
...Не знам дали изобищо трябваше да се изяснявам, след като хубавичко си клиширала моите думи. Малко прилича да обясняваш спокойно на някой, който същевременно те плюе. Но, нейсе. От постовете ти досега, забелязвам голяма склонност към сриване и схематизиране на чуждото мнение. И гордост от този цинизъм , както самата заявяваш. Това, разбира се, е маска, защото цинизмът е маска.
По тази причина, позволи ми повече да не ти отговарям - не от неуважение, а защото не ми се отговаря на заяждания. Има ли смисъл?
Ако искаш да говорим по същество, това е друго нещо.
Хайде, доскоро .
......Просто привеждам вчерашния си пост от предишната страница - да не излезе, че казваш нещо ново и че вече не съм се произнесъл по него.
Съгласен съм - приличният изказ и поведение са нещо крайно подозрително. А пък личните критерии - да не говорим
Бай Ганьо е казвал "Какво ми се мазни тоя?"
![]()
За сексът преди брака и някои други въпроси явно няма как да стигнем до консенсус. Да не говорим колко вида контрацептиви има, които биха предотвратили описания неприятен сценарий. Дори бих казал, че пазенето на девствеността до първата брачна нощ е отживелица и ти много добре го знаеш.
Мисля, че се разбрахме за изконните нравствени понятия и въобще нравствеността - има я, но не е най-важна. Не тя движи обществото, колкото и да им се иска на някои индивиди. Не го приемам като безусловна норма, просто къде с помощта на науката, къде със собствени разсъждения, съм се убедил, че е така. Иначе в съвременния сложен свят винаги има алтернативи и алтернативни гледни точки, но не те определят характера и систематиката на обществото, в което живеем.
Тройките за мен са определен сексуален избор. Някои прибягват до тях поради липса на разнообразие в секса, други като форма на легитимна изневяра. Няма как да се ангажирам с позицията кое е правилно и грешно, защото не обичам да изпадам в крайности и да влизам в ролята на съдник. Може за теб да е липса на позиция, но разсъждавам така. Просто според обстоятелствата и участниците в тях, нещата варират (и това важи за почти всичко). По-назад в темата мисля, че бях написал мнението ми, че аз не бих делил половинката си с друг, колкото и да й се иска. Това обаче не означава, че мога да забраня на хората да делят техните.
Това е цялата работа - без ирония, обвинения, схеми, клишета и каквото друго ти дойде наум.
Една лека бележка по темата - авторката е пълнолетна и вече е свършила каквото е смятала, което леееко обезсмисля труда ти да я убеждаваш.![]()
Welcome to the Jungle...
....Това е цялата работа - без ирония, обвинения, схеми, клишета и каквото друго ти дойде наум.
Благодаря. Сега наистина ми звучи така.
Ами добре - всеки се изказа, както се казва, до дъно. Аз се опитах да посоча защо отношение към живота, неосноваващо се на нравствените ценности не издържа неговата проверка и да обоснова поведението си. Мисля, че вече стигнахме до възмочно най-далечната точка на съвпадане.
Приятен ден.
Конкордия
Всичко което смятаме, че може да ви е интересно,и може да се опита.
ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК![]()
![]()
Поемаше ли го от гъза в устата? Как е?Първоначално написано от Maceto96
(сериозен въпрос)
Мисуиш уи миуо ми мишуенце?Връзвам бас на каквото пожелаеш ,пред целия форум,че ще те чукам 1 час без да издъхна.Първоначално написано от Maceto96
![]()
![]()
![]()
Относно 3-ките - за, ако не съм обвързана. Но твърдо против, ако си имам сериозен приятел... Както казахте по-горе, ако наистина го, не бих го делила с никого...
Още нещо до авторката на поста: Ако държиш на момчето, няма да го насилваш да прави нещо, което не иска...
ПП Абе, само на мен ли ми е странно, че момче отказва 3-ка?! Рядко се срещат такива, така че евала на момчето)
Тройките НЕ са за хора, които се обичат.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.