Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
Цитирай Първоначално написано от concordia
На тринадесет- осемнадесет години,особено в областтана долната граница, е много трудно да се говори за издържано и независимо мнение. Обществото, което ти приемаш за отравна точка, е прозряло това и е обявило 18 годишната възраст за възраст на личностна зрялост.
Това означава, че ако на нея й се прииска да накара приятеля си на това, за което говорим, или да абортира, в мнението й ще има голяма доза възможност да е било привнесено отвън, или да е плод на някакви други подтици, които обществото определя като незрели.
Поздрав
Даа, винаги съм смятала това за блестящо - на 17 и 364 дни съм никоя, нямам граждански права, не мога да гласувам, да карам кола, да пия бира, да влизам в бар... на 18 обаче мога да правя всичко това.
За сведение, ако в момента ми дадеш лична карта със съответните цифрички, удостоверяващи, че съм пълнолетна, никога няма да успееш да ме различиш от въпросните. Притежавам достатъчно сиво вещество, мярка и самосъзнание, за да бъда пълнолетна точно сега, а не след 2 години.
По някаква странна логика ти вярваш, че на 17 и 364 дни моето мнение може да бъде повлияно от нечие друго... а ден по-късно, вече на 18, мнението ми е зряло, независимо и прочее. Глупаво, не мислиш ли?
Обществото е сложило обективна граница, но тя в никакъв случай не важи за всички. Не са ли "личностно зрели" тези, които убиват хора на пътя заради грешна преценка? Не са ли "личностно зрели" онези, които влизат в училище и застрелват половината ученици?
Ето - границата в никакъв случай не важи за всички.

Относно твоето мнение - не се критикува естеството му, а факта, че въпреки че звучи изключително възвишено (заради сложните граматични структури), всъщност е празно и нищонеказващо. Изобилстват тези, но липсват доказателства. Някои форумци обаче не усещат това точно заради привидното стилово издържание на постовете ти. Както каза Темплъра - не всичко, което блести, е злато.

И впрочем, не е признак на висока култура да пишеш по този начин по форуми. Висока култура е да съобразяваш изказа си с естеството на общуване, а не да внасяш жаргонни изрази в официален разговор или обратното (като при теб) - дълги и трудни за осмисляне изречения във форум, където основната идея е да изкажеш мнението си по възпитан и лесен за възприемане начин.
Наистина, ти не обиждаш, но все пак... нямаш култура на общуване. Написах защо 2 реда по-нагоре.

И все пак, колега... до скоро,
почти "личностно зряло" момиче.

PinkPan7her написа:
concordia написа:

Ако целта е фантазиите и забавленията, то те никога не задоволяват докрай а искат всеки път да отидем още по-малко отвъд приетото, отвъд позволеното, отвъд това, което чувстваме като редно...

Високопарно и нищонеказващо изречение.
Щом премина някаква граница, значи очевидно смятам това за редно.

Аз като че ли не виждам нещата точно така: като че ли има някаква тръпка в това да прекрачиш това, което смяташ за редно. Много хора казват: абе знам, че не е редно, ама е приятно. Разумът говори едно, ама го правят и в това намират още по-голямо удоволствие.

В това виждам и подтикът към извращенията.

...Не знам дали изобищо трябваше да се изяснявам, след като хубавичко си клиширала моите думи. Малко прилича да обясняваш спокойно на някой, който същевременно те плюе. Но, нейсе. От постовете ти досега, забелязвам голяма склонност към сриване и схематизиране на чуждото мнение. И гордост от този цинизъм , както самата заявяваш. Това, разбира се, е маска, защото цинизмът е маска.

По тази причина, позволи ми повече да не ти отговарям - не от неуважение, а защото не ми се отговаря на заяждания. Има ли смисъл?
Ако искаш да говорим по същество, това е друго нещо.

Хайде, доскоро
.

......Просто привеждам вчерашния си пост от предишната страница - да не излезе, че казваш нещо ново и че вече не съм се произнесъл по него.

Съгласен съм - приличният изказ и поведение са нещо крайно подозрително. А пък личните критерии - да не говорим

Бай Ганьо е казвал "Какво ми се мазни тоя?"