.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 30 от общо 30
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Ако не виждам и не гушкам и не мачкам човека, който обичам над 2 месеца ще спра да му обичам душата.

Но така казано и аз съм за душевното.
    Това са пълни глупости. Аз обичам човек, когото не съм виждала от доооста повече от 2 месеца и ти не можеш да ми докажеш, че не го обичам, защото го.Не знам ква е тая любов, дето ще изчезне за 2 месеца, явно не достатъчно силна.

По темата:Съгласна съм с мнозинството.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Мега фен
    Град
    <3
    Говоря за себе си. Ти си обичай и след 3 години отсъствие ако искаш.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Супер фен Аватара на againstyou
    Град
    Несебър ;]
    Цитирай Първоначално написано от mrazqkindergarten
    Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL
    Ако не виждам и не гушкам и не мачкам човека, който обичам над 2 месеца ще спра да му обичам душата.

Но така казано и аз съм за душевното.
    Това са пълни глупости. Аз обичам човек, когото не съм виждала от доооста повече от 2 месеца и ти не можеш да ми докажеш, че не го обичам, защото го.Не знам ква е тая любов, дето ще изчезне за 2 месеца, явно не достатъчно силна.

По темата:Съгласна съм с мнозинството.
    И аз мисля като теб.Само,че нали знаеш повечето са на принципа : " Далеч от очите,далеч от сърцето".

Супер фен Аватара на pitfall
    Град
    Самоков/София
    Цитирай Първоначално написано от SolemnityOfDeath
    Двете в едно с любимия човек = уин.

Иначе е логично, че душевното ще е, защото е по-устойчиво и всеобхватно от чисто физическата страна на нещата.
    абсолютно съм съгласна
    Аз ще ти говоря тихо,
    да ме чуеш само ти.
    За мъничко до мен се спри.

Супер фен Аватара на ScarletBite

Re: Плътскота или душевната наслада е по-силна?

Тук всички се изредиха да обясняват как за тях важна била душата и т.н.
    Аз мисля, че сексуалността определя всичко - и насладата, и привличането. Подкрепям голяма част от теориите на Фройд (всъщност най-известните - с които съм запозната).
    Да, прекрасно е да откриеш душата на човека до себе си и да почувстваш онзи топъл енергиен поток. Обаче, без да си сексуално привлечен от въпросния човек, си оставате само с потока. Сексуалността е проводник на любовта - затова мъжете и жените се търсят in the first place.
    Ако няма силно физическо привличане и искри, а само привързаност и грижа, сте приятели, брат и сестра, съквартиранти, но не и любовници (дори и да правите секс).
    От друга страна - ако сте само на физическо привличане (не говоря за one-night-stand -овете), изживявате страхотни моменти заедно и имате големи шансове да се влюбите истински, стига да разкриете и отворите душата си. Човешката душа е красива, даже прекрасна винаги и у всеки; всеки човек има своя уникална история, мечти и персонаж, които може да направи привлекателни, като освети с романтична светлина - дори и най-големи изверги.
    Душата, споделянето и т.н. създават връзките и свързват хората, за да се справят по-лесно с живота. Сексуалността, физическото и първичното, обаче, ни помагат да отриваме душите си или по-точно - да искаме да отрием душите си. Всичко е свързано.

Поздравявам ви с най-еротичната, красива песен, правена някога. Ако обърнете внимание на превода (препоръчвам), имайте предвид, че преводачите в Ютуб са тъпи и трябва да бъде "me neither", не "me either" - от там идва част от скандалността и пикантността на това произведение на изкуството, което цензурата е забранила в по-далечни времена.
    Защо точно тази песен? Това е оригиналната версия с Брижит Бардо. Историята за връзката на Серж и Брижит е много интересна. Тя, секс-идол с немалка бройка, е била много студена и пресметлива като човек - достатъчно е да се сетим как е оставила детето си на роднини, защото не го чувствала близко и свое, но пък посветила толкова време и средства за животните. Той винаги, до последно, е копнял тя да го обича и известно време се е залъгвал, че това е така. Голяма част от песните му са посветени на нея. "Je t'aime, moi non plus" е написана за нея и отразява любовната им история. Връзката им е била основно сексуална и страстна - това е, което я изпълва с такава... тръпка.
    Същата песен е записана и с Джейн Бъркин, с която Серж също имал връзка. Но няма място за сравнение нито в тембъра, нито в страстта на изпълнението, нали?
    Дано сте разбрали какво имам предвид.
    all day... all night... what the fuck?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си