- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Плътскота или душевната наслада е по-силна?
Това са пълни глупости. Аз обичам човек, когото не съм виждала от доооста повече от 2 месеца и ти не можеш да ми докажеш, че не го обичам, защото го.Не знам ква е тая любов, дето ще изчезне за 2 месеца, явно не достатъчно силна.Първоначално написано от ShtrudeL
По темата:Съгласна съм с мнозинството.
Постъпи грешно... с правилното момиче.
Говоря за себе си. Ти си обичай и след 3 години отсъствие ако искаш.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
И аз мисля като теб.Само,че нали знаеш повечето са на принципа : " Далеч от очите,далеч от сърцето".Първоначално написано от mrazqkindergarten
Първоначално написано от SolemnityOfDeath
абсолютно съм съгласна
Аз ще ти говоря тихо,
да ме чуеш само ти.
За мъничко до мен се спри.
Тук всички се изредиха да обясняват как за тях важна била душата и т.н.![]()
Аз мисля, че сексуалността определя всичко - и насладата, и привличането. Подкрепям голяма част от теориите на Фройд (всъщност най-известните - с които съм запозната).
Да, прекрасно е да откриеш душата на човека до себе си и да почувстваш онзи топъл енергиен поток. Обаче, без да си сексуално привлечен от въпросния човек, си оставате само с потока. Сексуалността е проводник на любовта - затова мъжете и жените се търсят in the first place.
Ако няма силно физическо привличане и искри, а само привързаност и грижа, сте приятели, брат и сестра, съквартиранти, но не и любовници (дори и да правите секс).
От друга страна - ако сте само на физическо привличане (не говоря за one-night-stand -овете), изживявате страхотни моменти заедно и имате големи шансове да се влюбите истински, стига да разкриете и отворите душата си. Човешката душа е красива, даже прекрасна винаги и у всеки; всеки човек има своя уникална история, мечти и персонаж, които може да направи привлекателни, като освети с романтична светлина - дори и най-големи изверги.
Душата, споделянето и т.н. създават връзките и свързват хората, за да се справят по-лесно с живота. Сексуалността, физическото и първичното, обаче, ни помагат да отриваме душите си или по-точно - да искаме да отрием душите си. Всичко е свързано.
Поздравявам ви с най-еротичната, красива песен, правена някога. Ако обърнете внимание на превода (препоръчвам), имайте предвид, че преводачите в Ютуб са тъпи и трябва да бъде "me neither", не "me either" - от там идва част от скандалността и пикантността на това произведение на изкуството, което цензурата е забранила в по-далечни времена.![]()
Защо точно тази песен? Това е оригиналната версия с Брижит Бардо. Историята за връзката на Серж и Брижит е много интересна. Тя, секс-идол с немалка бройка, е била много студена и пресметлива като човек - достатъчно е да се сетим как е оставила детето си на роднини, защото не го чувствала близко и свое, но пък посветила толкова време и средства за животните. Той винаги, до последно, е копнял тя да го обича и известно време се е залъгвал, че това е така. Голяма част от песните му са посветени на нея. "Je t'aime, moi non plus" е написана за нея и отразява любовната им история. Връзката им е била основно сексуална и страстна - това е, което я изпълва с такава... тръпка.
Същата песен е записана и с Джейн Бъркин, с която Серж също имал връзка. Но няма място за сравнение нито в тембъра, нито в страстта на изпълнението, нали?
Дано сте разбрали какво имам предвид.![]()
all day... all night... what the fuck?!