.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Супер фен
    Град
    София

Проблем, спешно, помощ!!!

Привет н всички! Значи имам няколко притеснителни проблема.. Искам първо да уточня, че темата не е е**вка! Моля ви за точни и коректни отговори и моля без обиди... Та ето и историята ми:

Значи в нашия клас има едно момиче, което и болно и от две години някъде не е на училище с нас, беше в болница после излезна и от 1 година си е вкъщи! Но до нас достигна слух, че имала няколко телефони (говоря за I-Phone..), имала лап-топ, плазма и тн. И някои от момичетата в клас почнаха да говорят, че изобщо не е болна и няма нужда от пари (междувременно училището организираше благотворителна акция с продажба на мартенички и др. и средствата събрани от проджбата ще се дарят на нейното семейство..) Таа половината клас говореше за нея + това ние си мислехме, че няма много голяма нужда от пари и тн пък и в най-големите студове (когато в цяла България бяха минусови температури) тя ми звънеше да излизаме..) Та буквално това за излизането почна да ни съмнява, но една от учителките ни чула някой да говори за това и тя казала на класната... Тя повдигна деликатно темата в клас и каза, тези които не искат да участват в продажбата (тъй като директорката била избрала именно нашия клас да продава) да се откажат включително и тези, които са виновни.. Но принципно аз говорих с майка ми на тази тема и на 50% мислех това за въпросната болна.. Та моята приятелка се отказа + още едно момиче, но само те се отказаха, останалите си замълчаха, а аз бавно загрявах, защото не знаех какво ще последва.. Та те ни се ядосха, сега се съюзиха (а преди се мразеха) и моята bff сега не ми е изобщо прителка, а напротив.. Сега двете ме заплашват, че ще кажат на родителите ми неща за мен, които не са вярни, пък и ни обясняваха, че класната щяла да вика родители (което мен не ме устройва) Освен това въпросните две момичета започват да настройват останалите срещу мен.. По скайп същата работа - почнаха да ме убиждат, заплашват.. Говорих с тях и ги попитах, защо сам мен са ме нарочили, защо не се държат така и с останалите виновни (а те бяха доста..) и едната каза, че така искали... Не знам какво да правя вече, просто съм се панирала тотално, пък и не знам как да постъпя, защото не съм сигурна това тормоз ли е, не е ли, изобщо не съм на себе си.. Та проблемите са следните:
    1.Какво да правя: да говоря ли с нашите за това, да им обясня всичко и да ги попитам какво да правя (а не знам как да го направя, защото честно казано ме е малко бъс от цялата работа..)
    2.Има ли възможност да си върна приятелката? (казах и, че ако ми е била истинска приятелка няма подобно нещо да разруши 6 годишно приятелство..)
    3.Как да се държа в у-ще, да говоря ли с класна, смисъл да си призная и да говоря с нея за заплахите от страна на двете момичета..?

Мерси на всички, които ми обърнаха внимание и отделиха време да прочетат темата! Отново казвам, че не се шегувам, съвсем сериозно ви говоря и се надявам, че сте ме разбрали.. Моля ви, кажете ми какво да правя, вече просто не знам.. Отчаяла съм се тотално пък и тези дне нашите се съмняват какво ми е, защото втори ден подред не ям, треперя, без настроение съм, а те мислят, че съм болна.. Темата стана малко дългичка, за което съжалявам, но така стоят нещата..

Едит: ако си мислите, че завиждам за телефона и тн - не е така, просто съучениците ми почнаха да ми говорят, че вместо да дават пари за лечение те отиват за телефони и тн
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Не разбрах само кой за какво е виновен, поясни ми го , и ще ти отговоря с каквото мисля. Много кофти ситуация, дано излизеш добре от нея.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom
    Не разбрах само кой за какво е виновен, поясни ми го , и ще ти отговоря с каквото мисля. Много кофти ситуация, дано излизеш добре от нея.
    Ами виновните (които са говорили за въпросната болна..) сме аз, моята приятелка + онази дето сега са приятелки и още едно момиче + още 6 момчета.. Но иначе как да постъпя, какво да направя.. Това дали ще си я върна като приятел не ми е много голям проблем, защото сега разбирам, че изобщо не ми е била такава, но поне ми кажете дали да си призная пред класната и да и кажа, че тези двете ме заплашват и убиждат, да говоря ли с родителите си и изобщо как да се държа в у-ще и има ли някакъв начин, по който да спра двете момичета да ме убиждат и тормозят..? А пък иначе да кажа ли на нашите и за това, че може да ги викат в у-ще.. Просто досега не са ги викали, а знам, че такова канско ще отнеса.. Мерси предварително
    Женско съм!
    Цитирай Първоначално написано от Ванката
    Депресиращо си тъп бе, Саше!
    ^^

Като начало смятам, че едно добро приятелство не се базира на това от колко време съществува, а от хората и от това на какво е готов да направи другият/та за тебе и респективно обратното. Няма нищо лошо да говориш със ваште за проблема, защото искаш не искаш, рано или късно те ще разберат и е хиляди пъти по-добре да разберат от теб отколкото от някой даскал, който има някакви предразсъдъци към теб. А относно приятелките ти ги заеби. Просто не им обръщай никакво внимание и най- важното не се сдухвай като те обидят. Ако водиш някакъв разговор с някой друг примерно и нещо ти кажат просто си продължи сякаш нищо не се е случило. Рано или късно ще спрат, а ако не спрат после може да ги ебаваш колко са тъпи . Ако пък са ти единствени приятелки, за което се съмнявам просто си намери нови излизай с други хора и така нататъка. Надявам се да съм бил полезен

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Не може да те тормозят и ти със страх да ходиш на училище.
    Казала си, че момичето има плазма и други хубави неща, нормално е да се съмнявате , че е болна. Имаш право на мнение, имаш право да правиш каквото пожелаеш, никой няма право да те изнудва и да те тормози.
    Не разбрах защо вашите ще ги викат в училище?
    Според мен трябва да им споделиш всичко.

И само да питам - класната не е на твоя страна ?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София

Re: Проблем, спешно, помощ!!!

Цитирай Първоначално написано от AniBG
    1.Какво да правя: да говоря ли с нашите за това, да им обясня всичко и да ги попитам какво да правя (а не знам как да го направя, защото честно казано ме е малко бъс от цялата работа..)
    2.Има ли възможност да си върна приятелката? (казах и, че ако ми е била истинска приятелка няма подобно нещо да разруши 6 годишно приятелство..)
    3.Как да се държа в у-ще, да говоря ли с класна, смисъл да си призная и да говоря с нея за заплахите от страна на двете момичета..?
    1.Да,говори с вашите,защото те са ти най-близки и биха ти помогнали.Също така няма да се притесняват че си болна,а ще знаят,че си напрегната.
    2.Поговори с нея и я питай,каква е причината да е срещу теб. И дори онова момиче да лъже че е болна,ти не си виновна за нищо. Голяма глупост ще е ,ако се е вързала за нещо малко и затова вече не ти е бест френд,като толкова дълго време сте били приятелки...
    3.Поговори с класната деликатно,за да се опита и тя да ти помогне.

Успех и когато разбереш,кажи дали това момиче наистина е болно,или не,че ми стана интересно. Ще е супер тъпо цяла година да сте събирали пари,за да си купува телефони и плазми...

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си