- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Как учите новите думи?
Как учите новите думи по чуждите езици?И имате ли някакви методи за по-лесно запомняне?
Лично аз.. много лесно ги запомням, нямам никакви методи и разни такива , просто като ги прочета два или три пъти и съм ги запаметила вече .![]()
The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow
Уча си думите по немски като ги повтарям постояно или като си представям думата мислено.Иначе помня,че класната ни наскоро ни каза за един метод за по-бързо запомняне.Когато трябва да научиш някой урок или думи да кажем,си пускаш хубава музика.Не песен,а просто музика като фон.И така някакви учени установили,че на фона на тази музика се запомня по-лесно.
П.П.Незнам дали това е вярно и дали наистина помага.
There's no such thing as too much Supernatural!
There are no people who don't like Supernatural-just people who haven't seen it yet...or are insane!
Късметлийка.Първоначално написано от BaffaLsc
![]()
Благодаря,fanpire,ще пробвам това с музиката.![]()
По руски,английски ми е лесно запомнянето.. Просто прочитам по няколко пъти урока/думите или каквото трябва да науча..
По китайски пиша три реда йероглифите.. И така.. Ученето на който и език да е - става с доста упражнения..
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Мда,по английски е лесно,обаче по немски нищо не запомням.И да запомня нещо,е само думата,определителния член пред нея все го забравям.
![]()
Пиша ги и докато ги пиша ги изговарям на български и на съответния език![]()
Отварям речника, прочитам ги 2-3 пъти, след което с ръка закривам
българските значения и докато гледам тия чуждите, се опитвам да се сетя какво значат, после закривам английските и така.
Или по-просто казано първо от английски на БГ, после от БГ на английски.
Точно !Първоначално написано от WishICouldForgetYou
И хубав подпис![]()
Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО
Първоначално написано от TykaSePisheNick
Всеки си има своя стратегия за научаване на нови думи.
Аз ги пиша по няколко реда , като в същото време си повтарям думата и българското и значение.
По АЕ ги повтарям по няколко пъти на БГ и по няколко пъти на АЕ и ги запомням.Но по Немски ги пиша няколко пъти и пак ги повтарям на немски на английски и на български. По лесно ми е, когато ги знам и на 3-те езика. По-лесно се сещам значението им.
![]()
The Vampire Diaries...
По немски понеже пред съществителните има определителен член der/die/das госпожата каза,че най-добре било да наизустим думата с определителния й член,тъй като нямало обяснение защо примерно маса на немски е от мъжки род,а на български казваме "една маса"../нещо такова разбрах/
По английски запомням думите още в часа..
Не бързай като караш!
2-3 минути закъснение са нищо пред живота ти и живота на спътниците ти в колата!
http://www.youtube.com/watch?v=pwVF-txtUyM
http://www.ekip7.bg/index.php?option...=8080&Itemid=1 Почивай в мир,Миме!
Ами постепенно .. т.е. , когато ги вземем, ги чета няколко пъти , после следващия ден-отново и отново .. и така се запомнят . Или и когато има да се превеждат текстове , и ако не ги знам , гледам и тогава също запомням . Когато трябва да ги знам перфектно , както някои по-горе писаха , закривам на ае и после на бг и така. Но все пак всеки човек си помни по различен начин-намери своя !
![]()
По АЕ ги запомням в час.
Иначе когато учих немски си ги пишех на един лист. Слагам си го на главата и го бия с чук докато не ги запомняПросто ги пиша 10 пъти и си ги говоря през това време
![]()
И аз така...и пак нищо не се получава.Скапан японски...Първоначално написано от iiordanova
![]()
Στα δίνω όλα όμως θέλεις παραπάνω
Είσαι μια συνήθεια, μια από τα ίδια
Ή θα μ' αγαπήσεις ή θα φύγω πια στ' αλήθεια!
Чета ги 2 пъти. Закривам значенията им. Казвам каквото съм запомнила, а думите, които не съм - прочитам си ги 2 пъти. И за финал - закривам всички думи и попринцип се оказва, че вече ги знам.![]()
аз лично ги пиша и си ги преговарям редовно...а и както се казва повторението е майка на знанието, нали?![]()
Say what you mean tell me im right and let the sun rain down on....
Като бях ученичка, ни караха да си правим тетрадка за упражнения и една дума да я пишем минимум по десет пъти- за английския. Същата история бе и с немския- тетрадка за писане на думите и преди часа ги нареждахме на бюрото за проверка. За родовете учителката ни даваше правила как да се ориентираме, ако думата е непозната или не сме запомнили члена.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Учителката ми по АЕ казваше, че е лесно, като си ги напишете на отделни листчета - от една страна на БГ, а от другата на АЕ, ИЕ или какъвто език учите. Хващате едно листче и съответно казвате думата на БГ или на другия език.![]()