.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22

Как учите новите думи?

Как учите новите думи по чуждите езици?И имате ли някакви методи за по-лесно запомняне?

Лично аз.. много лесно ги запомням, нямам никакви методи и разни такива , просто като ги прочета два или три пъти и съм ги запаметила вече .
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

Повече от фен Аватара на fanpire
    Уча си думите по немски като ги повтарям постояно или като си представям думата мислено.Иначе помня,че класната ни наскоро ни каза за един метод за по-бързо запомняне.Когато трябва да научиш някой урок или думи да кажем,си пускаш хубава музика.Не песен,а просто музика като фон.И така някакви учени установили,че на фона на тази музика се запомня по-лесно.

П.П.Незнам дали това е вярно и дали наистина помага.
    There's no such thing as too much Supernatural!
    There are no people who don't like Supernatural-just people who haven't seen it yet...or are insane!

Не ги уча..

GIVE... but don't allow yourself to be USED..
    LOVE...but don't allow your heart to be ABUSED..
    TRUST... but don't be NAIVE..
    LISTEN... to others but don't lose your OWN VOICE.

Цитирай Първоначално написано от BaffaLsc
    Лично аз.. много лесно ги запомням, нямам никакви методи и разни такива , просто като ги прочета два или три пъти и съм ги запаметила вече .
    Късметлийка.
    Благодаря,fanpire,ще пробвам това с музиката.

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    По руски,английски ми е лесно запомнянето.. Просто прочитам по няколко пъти урока/думите или каквото трябва да науча..
    По китайски пиша три реда йероглифите.. И така.. Ученето на който и език да е - става с доста упражнения..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мда,по английски е лесно,обаче по немски нищо не запомням. И да запомня нещо,е само думата,определителния член пред нея все го забравям.

Град
    София
    Пиша ги и докато ги пиша ги изговарям на български и на съответния език

Супер фен Аватара на Fiction7577
    Отварям речника, прочитам ги 2-3 пъти, след което с ръка закривам
    българските значения и докато гледам тия чуждите, се опитвам да се сетя какво значат, после закривам английските и така.

Или по-просто казано първо от английски на БГ, после от БГ на английски.

Мега фен Аватара на fenastz
    Град
    Land of the blind
    Цитирай Първоначално написано от WishICouldForgetYou
    Не ги уча..
    Точно !

И хубав подпис
    Не знам - това са две думи и се пишат ОТДЕЛНО

Цитирай Първоначално написано от TykaSePisheNick
    Вие сте много глъми.Са ревете, че темата е стара, ама после някой като направи нова тема със същото заглавие ще има да ревете "има такива теми" и нз. си кво..В шибаното си трупане на мнения и сами се обърквате..

Мега фен Аватара на iiordanova
    Всеки си има своя стратегия за научаване на нови думи.
    Аз ги пиша по няколко реда , като в същото време си повтарям думата и българското и значение.

По АЕ ги повтарям по няколко пъти на БГ и по няколко пъти на АЕ и ги запомням. Но по Немски ги пиша няколко пъти и пак ги повтарям на немски на английски и на български. По лесно ми е, когато ги знам и на 3-те езика. По-лесно се сещам значението им.
    The Vampire Diaries...

Аз не ги уча.Всъщност аз не уча .
    Обичам !

Чисто и просто - не ги уча.
    ~Tiesto. <3

Мега фен Аватара на Sisito941
    По немски понеже пред съществителните има определителен член der/die/das госпожата каза,че най-добре било да наизустим думата с определителния й член,тъй като нямало обяснение защо примерно маса на немски е от мъжки род,а на български казваме "една маса"../нещо такова разбрах/
    По английски запомням думите още в часа..
    Не бързай като караш!
    2-3 минути закъснение са нищо пред живота ти и живота на спътниците ти в колата!

http://www.youtube.com/watch?v=pwVF-txtUyM

http://www.ekip7.bg/index.php?option...=8080&Itemid=1 Почивай в мир,Миме!

Повече от фен Аватара на flower757
    Град
    Страната на мечтите...
    Ами постепенно .. т.е. , когато ги вземем, ги чета няколко пъти , после следващия ден-отново и отново .. и така се запомнят . Или и когато има да се превеждат текстове , и ако не ги знам , гледам и тогава също запомням . Когато трябва да ги знам перфектно , както някои по-горе писаха , закривам на ае и после на бг и така . Но все пак всеки човек си помни по различен начин-намери своя !

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    По АЕ ги запомням в час.

Иначе когато учих немски си ги пишех на един лист. Слагам си го на главата и го бия с чук докато не ги запомня Просто ги пиша 10 пъти и си ги говоря през това време

Цитирай Първоначално написано от iiordanova
    Всеки си има своя стратегия за научаване на нови думи.
    Аз ги пиша по няколко реда , като в същото време си повтарям думата и българското и значение.
    И аз така...и пак нищо не се получава.Скапан японски...
    Στα δίνω όλα όμως θέλεις παραπάνω
    Είσαι μια συνήθεια, μια από τα ίδια
    Ή θα μ' αγαπήσεις ή θα φύγω πια στ' αλήθεια!

Чета ги 2 пъти. Закривам значенията им. Казвам каквото съм запомнила, а думите, които не съм - прочитам си ги 2 пъти. И за финал - закривам всички думи и попринцип се оказва, че вече ги знам.

Град
    Las Vegas
    аз лично ги пиша и си ги преговарям редовно...а и както се казва повторението е майка на знанието, нали?
    Say what you mean tell me im right and let the sun rain down on....

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Като бях ученичка, ни караха да си правим тетрадка за упражнения и една дума да я пишем минимум по десет пъти- за английския. Същата история бе и с немския- тетрадка за писане на думите и преди часа ги нареждахме на бюрото за проверка. За родовете учителката ни даваше правила как да се ориентираме, ако думата е непозната или не сме запомнили члена.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен Аватара на shakira96
    Град
    София
    Учителката ми по АЕ казваше, че е лесно, като си ги напишете на отделни листчета - от една страна на БГ, а от другата на АЕ, ИЕ или какъвто език учите. Хващате едно листче и съответно казвате думата на БГ или на другия език.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си