.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 102

Тема: ATi vs Nvidia

Hybrid View

И както предвидих стана мазаница. Кфо значение има кое е по-добре?

nVidia си разработва технологиите главно за професионални нужди и след това за гейм индустрията. Поне такива са тенденциите в момента.

ATi се напъват като глист да се намърдат в гейм пазара и те. Лошото е, че единствения им трик е по-ниската цена, а на места за да я свалят до толкова правят и компромис понякога с изпълнението. И все пак за филми, някоя проста игрица и т.н. Предпочитам ATi.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Супер фен
    Kurdokolenko що не даде линк към по ефтините ами избра най скъпите NVida карти за да покажеш

линк от "твоя" сайт -> http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542210&t=0

колега "да не ти цитирам ника" много ясно че такава тема ще стане мазало теми спор за антивирусни, за производители на видео карти, на процесори и т.н. винаги ще станат мазало всеки си знае неговото и това е (както и аз), ама що пък да не поспорим малко :P

Цитирай Първоначално написано от DarkAngelOfHope
    То и без клок май им трябва такова охлаждане

Lupus in fabula

Супер фен
    Това е снимка с температурите на видеокартите под товар и всъщност GTX580 е по хладна от топ моделите на AMD ...

и да допълним още нещо към спора което не е толкова маловажно но до сега не се споменава ... топ моделите на AMD са двучипови (двупроцесорни) карти за да са конкурентни на едночиповите топ модели на NVidia ...

Повече от фен Аватара на Kurdokolenko
    Град
    Sofia City
    Двупроцесорна ще е 6990.
    Ho Ho Ho, I'm using tEh internet

Що ме караш да те почвам и теб сега?
    Нали знаеш, че между различните производители температурите и охлажданията са различни? Тея статискити дет си ги извадил, спокойно може да се манипулират като вземеш най-хладния модел на nVIdia и най-голямата печка на ATi. Пък и говорим за 2 градуса.

А относно 2чиповите и 1чиповите. nVidiaне могат да си направят 590тката щот не могат да натъпчат 2 чипа тип ЗЕЛЕНА ЛАМЯ. Гълтат много ток, отделят много топлина и ще им трябва верно такова охлаждане.

Пък и да те питам, ти какво искаш? 1 двуядрен процесор с нормална температура и консумация, или 1 ама овърклокнат до дупка с огромна консумация и топлоотдаване?

Lupus in fabula

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Това е снимка с температурите на видеокартите под товар и всъщност GTX580 е по хладна от топ моделите на AMD ...

и да допълним още нещо към спора което не е толкова маловажно но до сега не се споменава ... топ моделите на AMD са двучипови (двупроцесорни) карти за да са конкурентни на едночиповите топ модели на NVidia ...
    Ти знаеш ли че за да захрана тая шитава карта трябва да пусна единия блок на АЕЦ , да работи само за нея , отделно трябва да слагам кутията в хладилника , а това са още един бол пари.
    Пак имаш поздрави от мен..

Я, кфа ламя имаме тука. 1чната карта на nVidia гълта повече ток от топ 2чиповоте решение на ATi...Добре ли е? Апък срама от кой на 1во място направо не е истина...Представям си че 2чиповия вариянт ще има 500W power req.

http://www.techpowerup.com/reviews/N...TX_580/13.html
    Просто разгледай пърформанса сравнен със стария топ модел на ATi. Еми по слаба е. Бие само в 1 игра. Да не говорим, че пада и в Crysis, котя започва с Powered by Intel and nVidia.

Lupus in fabula

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse

Я, кфа ламя имаме тука. 1чната карта на nVidia гълта повече ток от топ 2чиповоте решение на ATi...Добре ли е? Апък срама от кой на 1во място направо не е истина...Представям си че 2чиповия вариянт ще има 500W power req.

http://www.techpowerup.com/reviews/N...TX_580/13.html
    Просто разгледай пърформанса сравнен със стария топ модел на ATi. Еми по слаба е. Бие само в 1 игра. Да не говорим, че пада и в Crysis, котя започва с Powered by Intel and nVidia.
    Ето че цитира смисъла на моя пост , по горе.
    И сме много прави да го видя сега тоя DarkAngelOfHope.

Супер фен
    първо за охлажданията ... значи щом NVidia-та е по хладна дори и с два градуса и въпреки това ще и трябва азот за охлаждане то следва че и на AMD ще им трябва. Различни производители вярно има но да предположим че това са някакви средни резултати, това излиза в google на първа страница това слагам, ако ти се рови дай ти някакви данни

и нали не харесвате "сухите тестове" ето един тест на колеги от друг форум направен в реални условия за енерго потреблението на двете топ карти

NVidia GTX580 VS AMD HD 6970

какво излиза от теста че енергопотребелението ~еднакво докато не се изключи защитата на NVidia, но пък не се знае AMD колко ще глътне с изключена защита. От друга страна махането на защитата на NVidia дава възможност за по голям overclock

дали предпочитам един горещ процесор срещу двуядрен по хладен ... ми тука какво общо има като видео картите са двучипови т.е. имат два по горещи едноядрени процесора ... или бъркам ?

Супер фен
    а ... сега погледнах и линка на колега та с който не се цитираме

ми според статистиката която си дал NVidia-та е с около 5 fps по добре от AMD и това е само за секунда и ако се вземат показателите от тестове в реална ситуация за енергопотребление с е един добър +

и другото което е ... в топ 5 има 4 NVidia и само 1 AMD ...

значи до тук топ модела на NVidia е по добър от AMD според статистиката за fps с ~5 fps, хайде за енергопотребление да вземем статистиката пак на колегата където NVidia хаби 16W повече ток но не за секунда а за цял час и сега на когото му се смята да види за час колко фрейма ще спечели с NVidia за 16W ток, като се има предвид че 1 kW ток е около лев - два

освен че топ модела е по добър ... имаме и още три модела на NVidia в топ 5 ... срещу 1 на AMD

вчера остановихме че може да се намери и карта на NVidia от среден клас на по добра цена от карта на AMD в същия клас, което пък беше уж другото предимство на AMD ...

сега чакам вашите отговори ...

ПП. искам да ви питам: къде бяхте цял ден бе хора ... знаете ли колко ми скучно ми беше на работа

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    а ... сега погледнах и линка на колега та с който не се цитираме

ми според статистиката която си дал NVidia-та е с около 5 fps по добре от AMD и това е само за секунда и ако се вземат показателите от тестове в реална ситуация за енергопотребление с е един добър +

и другото което е ... в топ 5 има 4 NVidia и само 1 AMD ...

значи до тук топ модела на NVidia е по добър от AMD според статистиката за fps с ~5 fps, хайде за енергопотребление да вземем статистиката пак на колегата където NVidia хаби 16W повече ток но не за секунда а за цял час и сега на когото му се смята да види за час колко фрейма ще спечели с NVidia за 16W ток, като се има предвид че 1 kW ток е около лев - два

освен че топ модела е по добър ... имаме и още три модела на NVidia в топ 5 ... срещу 1 на AMD

вчера остановихме че може да се намери и карта на NVidia от среден клас на по добра цена от карта на AMD в същия клас, което пък беше уж другото предимство на AMD ...

сега чакам вашите отговори ...

ПП. искам да ви питам: къде бяхте цял ден бе хора ... знаете ли колко ми скучно ми беше на работа
    Е човек и на мен ми е скучно без теб , айде да се спрем че така няма да се свърши

Супер фен
    е за к'во да се спираме ... не биите отбой pls то е ясно вече че само аз съм привърженик на NVidia в тая тема и че до общо мнение няма да се стигне коя е по добра ... щот ако се стигне (особено в световен мащаб ) единия производител трябва да остане без работа

та по темата ... от статистиката на колегата се вижда и друго ... че в топ 5 присъства и NVidia GTX295 която е старичка вече ... докато карта на AMD от същото поколение изобщо няма в класацията ... което е поредната точка за NVidia

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    е за к'во да се спираме ... не биите отбой pls то е ясно вече че само аз съм привърженик на NVidia в тая тема и че до общо мнение няма да се стигне коя е по добра ... щот ако се стигне (особено в световен мащаб ) единия производител трябва да остане без работа

та по темата ... от статистиката на колегата се вижда и друго ... че в топ 5 присъства и NVidia GTX295 която е старичка вече ... докато карта на AMD от същото поколение изобщо няма в класацията ... което е поредната точка за NVidia
    Okey.щом така искаш , първо тая класaция дай да я видим , не да ми ги измисляш.

Супер фен
    е виж там на 4-а страница к'ви линкове е дал колегата ...

И аз съм привърженик на nVidia. Имаш моята подкрепа

Ето малко статистика от PassMark - G3D Mark

„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от K_O_L_E_V
    ам включвай се в "битката" с разни изказвания

edit: К'во ще кажете за новия ми аватар

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Цитирай Първоначално написано от K_O_L_E_V
    ам включвай се в "битката" с разни изказвания

edit: К'во ще кажете за новия ми аватар
    Фамозно , фамозно .

Град
    Sofia City
    И какво, 6970 пада от 580, ама струва с 200+ лв надолу. Като сме тръгнали да не гледаме ценови диапазон, викам да сложим 5970 в играта...която троши зъбите на всичко на Нвидия до тук. А скоро се задава 6990...къде е отговора на великата Нвидия ?

http://www.anandtech.com/bench/Product/297?vs=305

Фен Аватара на Tennnnn
    Град
    Майна city
    Цитирай Първоначално написано от Kurdokolenko
    И какво, 6970 пада от 580, ама струва с 200+ лв надолу. Като сме тръгнали да не гледаме ценови диапазон, викам да сложим 5970 в играта...която троши зъбите на всичко на Нвидия до тук. А скоро се задава 6990...къде е отговора на великата Нвидия ?

Тъкмо за теб си мислех!
    Направо им скри шапката с долните резултати !

Супер фен
    Последния път когато АТИ направиха двучипова видеокарта тя не грееше ли като за последно или се лъжа

Град
    Sofia City
    Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Последния път когато АТИ направиха двучипова видеокарта тя не грееше ли като за последно или се лъжа
    Май грее като 580тката и харчи горе-долу толкова...което е интересното.

А за резултатите - двуглавия звяр отнася видийката като мощно негро - крехка блондинка

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Tennnnn
    Цитирай Първоначално написано от Kurdokolenko

Тъкмо за теб си мислех!
    Направо им скри шапката с долните резултати !
    да ама я виж к'во става SLI vs XFire

http://www.anandtech.com/bench/Product/298?vs=308

и тъй като според мен Dx11 още не се използва кой знае колко ... вижте как стоят нещата при Dx10

http://www.anandtech.com/bench/Product/292?vs=305

ето и SLI vs XFire

http://www.anandtech.com/bench/Product/298?vs=308

че AMD се хвърлят на нови неща от който няма смисъл е ясно ...

Цитирай Първоначално написано от Cybershot
    Ами колкото nVidia-та грее...така, че ако и nVidia-та грее като за последно си напълно прав.

Относно на Колев моста...батка що няма 5970ка в тая статистика дето си я сложил? Ще ти се жабока да е най отгоре,а?

Да не говорим, че както каза Kurdokolenko изобщо не се съобразявате с ценовия диапазон. И спрете да ми обяснявате ама тя била двучипова...еми невидя като са толкова добри да си натъпчат и те 2 чипа на 1 PCB. Ама май нещо йок,а? Тъй, тъй си цитирал хардуерБГ, те имат перфектна статийка по въпроса с двучиповите невидий.

Тествал съм HD5000 Series и GTX400 сериите на компаниите. В равни диапазони nVidia бие с 2-5% макс (на места и не бие) и цената за това са много по-голямо топлоотдаване (което се получава кога?) и консумация. За сравнение най-точния пример е HD5770 vs GTX 460.

Lupus in fabula

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си