- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- ATi vs Nvidia
И както предвидих стана мазаница. Кфо значение има кое е по-добре?
nVidia си разработва технологиите главно за професионални нужди и след това за гейм индустрията. Поне такива са тенденциите в момента.
ATi се напъват като глист да се намърдат в гейм пазара и те. Лошото е, че единствения им трик е по-ниската цена, а на места за да я свалят до толкова правят и компромис понякога с изпълнението. И все пак за филми, някоя проста игрица и т.н. Предпочитам ATi.
Kurdokolenko що не даде линк към по ефтините ами избра най скъпите NVida карти за да покажеш
линк от "твоя" сайт -> http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542210&t=0
колега "да не ти цитирам ника"много ясно че такава тема ще стане мазало
теми спор за антивирусни, за производители на видео карти, на процесори и т.н. винаги ще станат мазало
всеки си знае неговото и това е (както и аз), ама що пък да не поспорим малко :P
То и без клок май им трябва такова охлажданеПървоначално написано от DarkAngelOfHope
![]()
Това е снимка с температурите на видеокартите под товар и всъщност GTX580 е по хладна от топ моделите на AMD ...
и да допълним още нещо към спора което не е толкова маловажно но до сега не се споменава ... топ моделите на AMD са двучипови (двупроцесорни) карти за да са конкурентни на едночиповите топ модели на NVidia ...![]()
Двупроцесорна ще е 6990.
Ho Ho Ho, I'm using tEh internet
Що ме караш да те почвам и теб сега?![]()
Нали знаеш, че между различните производители температурите и охлажданията са различни? Тея статискити дет си ги извадил, спокойно може да се манипулират като вземеш най-хладния модел на nVIdia и най-голямата печка на ATi. Пък и говорим за 2 градуса.
А относно 2чиповите и 1чиповите. nVidiaне могат да си направят 590тката щот не могат да натъпчат 2 чипа тип ЗЕЛЕНА ЛАМЯ. Гълтат много ток, отделят много топлина и ще им трябва верно такова охлаждане.
Пък и да те питам, ти какво искаш? 1 двуядрен процесор с нормална температура и консумация, или 1 ама овърклокнат до дупка с огромна консумация и топлоотдаване?
Я, кфа ламя имаме тука. 1чната карта на nVidia гълта повече ток от топ 2чиповоте решение на ATi...Добре ли е?Апък срама от кой на 1во място направо не е истина...Представям си че 2чиповия вариянт ще има 500W power req.
http://www.techpowerup.com/reviews/N...TX_580/13.html
Просто разгледай пърформанса сравнен със стария топ модел на ATi. Еми по слаба е. Бие само в 1 игра. Да не говорим, че пада и в Crysis, котя започва с Powered by Intel and nVidia.
първо за охлажданията ... значи щом NVidia-та е по хладна дори и с два градуса и въпреки това ще и трябва азот за охлаждане то следва че и на AMD ще им трябва. Различни производители вярно има но да предположим че това са някакви средни резултати, това излиза в google на първа страница това слагам, ако ти се рови дай ти някакви данни![]()
и нали не харесвате "сухите тестове" ето един тест на колеги от друг форум направен в реални условия за енерго потреблението на двете топ карти
NVidia GTX580 VS AMD HD 6970
какво излиза от теста че енергопотребелението ~еднакво докато не се изключи защитата на NVidia, но пък не се знае AMD колко ще глътне с изключена защита. От друга страна махането на защитата на NVidia дава възможност за по голям overclock
дали предпочитам един горещ процесор срещу двуядрен по хладен ... ми тука какво общо има като видео картите са двучипови т.е. имат два по горещи едноядрени процесора ... или бъркам ?
а ... сега погледнах и линка на колега та с който не се цитираме
ми според статистиката която си дал NVidia-та е с около 5 fps по добре от AMD и това е само за секунда и ако се вземат показателите от тестове в реална ситуация за енергопотребление с е един добър +
и другото което е ... в топ 5 има 4 NVidia и само 1 AMD ...
значи до тук топ модела на NVidia е по добър от AMD според статистиката за fps с ~5 fps, хайде за енергопотребление да вземем статистиката пак на колегата където NVidia хаби 16W повече ток но не за секунда а за цял час и сега на когото му се смята да види за час колко фрейма ще спечели с NVidia за 16W ток, като се има предвид че 1 kW ток е около лев - два
освен че топ модела е по добър ... имаме и още три модела на NVidia в топ 5 ... срещу 1 на AMD
вчера остановихме че може да се намери и карта на NVidia от среден клас на по добра цена от карта на AMD в същия клас, което пък беше уж другото предимство на AMD ...
сега чакам вашите отговори ...
ПП. искам да ви питам: къде бяхте цял ден бе хора ... знаете ли колко ми скучно ми беше на работа![]()
е за к'во да се спираме ... не биите отбой plsто е ясно вече че само аз съм привърженик на NVidia в тая тема и че до общо мнение няма да се стигне коя е по добра ... щот ако се стигне (особено в световен мащаб
) единия производител трябва да остане без работа
![]()
та по темата ... от статистиката на колегата се вижда и друго ... че в топ 5 присъства и NVidia GTX295 която е старичка вече ... докато карта на AMD от същото поколение изобщо няма в класацията ... което е поредната точка за NVidia![]()
е виж там на 4-а страница к'ви линкове е дал колегата ...![]()
Първоначално написано от DarkAngelOfHope
И аз съм привърженик на nVidia. Имаш моята подкрепа
Ето малко статистика от PassMark - G3D Mark
![]()
„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
ам включвай се в "битката" с разни изказванияПървоначално написано от K_O_L_E_V
edit: К'во ще кажете за новия ми аватар![]()
И какво, 6970 пада от 580, ама струва с 200+ лв надолу. Като сме тръгнали да не гледаме ценови диапазон, викам да сложим 5970 в играта...която троши зъбите на всичко на Нвидия до тук. А скоро се задава 6990...къде е отговора на великата Нвидия ?![]()
http://www.anandtech.com/bench/Product/297?vs=305![]()
Последния път когато АТИ направиха двучипова видеокарта тя не грееше ли като за последно или се лъжа![]()
Май грее като 580тката и харчи горе-долу толкова...което е интересното.Първоначално написано от Cybershot
А за резултатите - двуглавия звяр отнася видийката като мощно негро - крехка блондинка![]()
да ама я виж к'во става SLI vs XFireПървоначално написано от Tennnnn
http://www.anandtech.com/bench/Product/298?vs=308
и тъй като според мен Dx11 още не се използва кой знае колко ... вижте как стоят нещата при Dx10
http://www.anandtech.com/bench/Product/292?vs=305
ето и SLI vs XFire
http://www.anandtech.com/bench/Product/298?vs=308
че AMD се хвърлят на нови неща от който няма смисъл е ясно ...![]()
Ами колкото nVidia-та грее...така, че ако и nVidia-та грее като за последно си напълно прав.Първоначално написано от Cybershot
Относно на Колев моста...батка що няма 5970ка в тая статистика дето си я сложил?Ще ти се жабока да е най отгоре,а?
Да не говорим, че както каза Kurdokolenko изобщо не се съобразявате с ценовия диапазон. И спрете да ми обяснявате ама тя била двучипова...еми невидя като са толкова добри да си натъпчат и те 2 чипа на 1 PCB. Ама май нещо йок,а? Тъй, тъй си цитирал хардуерБГ, те имат перфектна статийка по въпроса с двучиповите невидий.
Тествал съм HD5000 Series и GTX400 сериите на компаниите. В равни диапазони nVidia бие с 2-5% макс (на места и не бие) и цената за това са много по-голямо топлоотдаване (което се получава кога?) и консумация. За сравнение най-точния пример е HD5770 vs GTX 460.